En vecka på nya stället

Hallihallå Sverige!
 
Sitter just nu svettig efter ett träningspass ute på balkongen i vårat nya rum som vi har väntat länge på! En vecka har redan gått sedan vi kom hit och alla utom ett par har bytts ut redan. Positivt för att vi fick vårat rum och kunde för första gången på tre veckor packa ur och få lite ordning, negativt för att dom som åkte var väldigt härliga människor. Men vi har fått två nya par som inte är så pjåkiga heller, förutom en italienare som säger att allt är omöjligt att göra, kan ju inte påstå att han minskar ryktet om att latinamerikaner är lite mera "manana manana" direkt, men han gör det han ska, trots att det är omöjligt, så det är ju bra. 
 
Veckan har gått fort och nu börjar man känna att man kommer im i  rutinerna dom har är och lär sig hur allt ska vara, speciellt för mig som ska komma ihåg allt som ska finnas i alla husen för gästerna. Än så länge tycker jag att det är ganska kul jobb, roligare när man är flera och jobbet går så mycket fortare när man delar på allt. Har länge undrat hur det är att jobba som städerska på hotell och nu vet jag! Har lärt mig att bädda fint som dom gör och vika alla handukar m.m, inget av det är förövrigt väldigt svårt haha, men nu har jag fått testa på det illafall! 
 
Henke fortsätter att fiska, är ute just nust nu också, får se om han kommer hem med middag! Igår för första gången fick han napp, har gått väldigt trögt med dragen han hade men igår fick han tag på riktigt bete från ett av husen som städades ur och då nappade fisken, finsmakare det där! Han har också lyckats få med sig en fransman senaste två dagarna så det är kul! Medans dom fiskar så går jag och franskens tjej och tränar, kul att hitta en träningskompis medans man reser :)
Imorgon är jag och Henke lediga så vi tänkte nog ta en sovmorgon och sedan drar nog vi och fransmännen till något som heter Mossman Gorge, är regnskog som man hikar igenom och badar i vattnet från bergen, kallt som tusan men kanske är skönt efter en svettig promenad. Är ca 7km att gå runt hela, kanske säger 5 så inte Henke ångrar sig i sista sekund och hellre stannar med fiskarna! 
 
I söndags var vi på en av dom mysigaste middagarna jag har varit på. Våra "chefer" hade lagat middag och dukat fint precis bredvid stranden och bjöd på vin, ost (annars överlever inte fransmännen), tilltugg och sedan hade vi lagat efterrätt. Var jättetrevligt och längtar redan till nästa söndag när det är dags igen, dom gör detta varje söndag tydligen, hurra! 
 
Ja annars så har vi väl inte gjort så mycket, är som sagt svårt när man inte har bil och kommunaltrafiken inte existerar, och man vill spara pengar. Men ska försöka ta oss in till Port Douglas någon kväll och äta middag eller något, det ska vi nog kunna unna oss! 
 
Vi lever i nuet och tänker inte så mycket på vad vi ska göra efter detta för tillfället, får se vad som händer helt enkelt! Hoppas ni har det bra hemma, snart sommar och värme för er med :D
 
 
Dags att städa!
 
Söndagsmiddagen
 
Svenskar och fransoser. Nej det var inte kallt bara vi svenskar som ja är lite annorlunda :)
 
 
Såhär kan man se ut efter dag på jobbet (Y)
 
Hårdträning men vyn gör det aningen lättare hehe
 
En sista hälsning från en av vännerna här i australien (Y)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0