26 Feb

Hej hopp!
 
Nu kan jag tala om att solen har tittat fram en hel del den här veckan, närmare bestämt varje dag, woop woop! Inte lika kul att det första man gör att att bränna sig, klassisk svenne. Var och tittade på bilar med Jossan i måndags hela dagen, regnade på morgonen men sen tittade solen fram och vi kom hem utan bil men med två fina brännor. Nu några dagar senare har det dock nästan övergått till brunt så det är ju najs! 
 
I tisdags tog jag modet till mig och begav ut på stan för att dela ut cv:n, första stället var nervöst såklart men 90 minuter senare hade jag gått in på 15 ställen och fått dela ut 11 cvn, kan erkänna att jag kände mig lite stolt då! Totalt måste jag ha sökt närmare 20 jobb så jag hoppas att man får napp inom några veckor, annars får vi se vad som händer. Blir att dela ut några till imorgon också och sen känner jag att det bara är att vänta och se, så håll tummarna mitt herrskap!
 
Dagarna flyter på och både igår och idag har vi lyckats ligga vid poolen och solat oss lite. Med betoning på lite då solen är så sjukt stark här att vi inte vågat ligga mer än 60-90 minuter, alltid innan 12 med spf 30+, duktiga som vi är (Y) ett och annat dopp i poolen blir det också, sjukt härligt varmt :D
 
Kvällarna har spenderats på balkongen med roommates och någon cider, älskar att kunna sitta ute och njuta på kvällarna, bland det bästa med att vara utomlands! 
 
Kom precis hem från att ha klippt mig (äntligen!) och strosat runt lite själv på stan här plus tog lite kort för att kunna visa lite hur det ser ut på detta ställe som för tillfället kallas hem. Precis 3 veckor tills Henke kommer idag också, längtar som tusan men det är bara att hålla ut, hoppas jag hittar boende till oss innan han kommer, annars får jossan ligga emellan oss och mysa, eller inte, då blir hotell haha. 
 
Dags att kila iväg och handla lite nu sen tänkte vi kanske åka upp i högsta byggnaden här Q1 och ta en drink eller bara kika på utsikten, engångsbiljett kostar 21 dollar och årskort 31, så kör nog all in på årskortet så kan man åka upp när man vill :)
 
 
Här kommer lite bilder iaf!
 
 
 
 

En vecka, eller ja nästan.

Då var det nästan en vecka sedan jag satt på Arlanda och var påväg mot nya äventyr. Tiden flyger iväg vilket nästan är vad vi gjort denna vecka också med tanke på all regn och blåst som varit här. Än en gång har Australien bestämt sig för att välkomna mig med dåligt väder, dock inte lika illa denna gång och här har det varit väldigt lugnt tillskillnad vissa ställen längre upp på kusten. Men det är ca 25 grader här så jag klagar ändå inte :D
 
Har inte funnits alltför mkt att göra då vädret varit dåligt men positiva med det är att jag fått massa smågrejer gjort, Har fixat bankkonto, läkarkort (woop woop svenskar går gratis här i australien), skattenummer, certifikat för att servera alkohol och sökt fyra jobb, så inte har man bara legat på latsidan (Y)
 
Igår blev jag dock väldigt trött på att stirra in i en skärm så jag tog mitt paraflax och gick ner på stranden, som det är badförbud på för tillfället. Chockerande nog var jag faktiskt inte ensam, jag och en hel del asiater som var framme med kameran trots regn, finns inge dåligt väder bara dåliga kameror kanske?
 
Festen vi skulle på blev inställd så igår hade vi fest här i tjejernas lägenhet, sedan drog alla utom jag ut, skyller på jetlagen! Var kul att få träffa alla jossans kompisar och lite nytt folk :) 
 
Dagen idag har spenderats mestadels med Feliks. Fick se hans lägenhet och han visade mig deras område, supermysigt det också! Han bjussade också på lunch, "pengar finns" som han säger så då är det väl bara att tacka och ta emot?, nej blir jag som bjuder nästa gång ;)
Pratade också med farmor och farfar för en stund sedan, dom blir alltid lika förvånade när man ringer att dom knappt hör vem det är, gulligare människor får man leta länge efter! 
 
Nej nu har min dag snart gått och eran ska precis börja, får se om jag får behålla täcket inatt, jossan är expert på att sno åt sig det. Tur att man tog med sig en flygplansfilt!
 
Imorgon ska jag till och dela ut massa cv, lite nervös då jag aldrig gjort det förut, men kommer säkert få in rutinen efter 2-3ggr, håll tummarna! 
 
 (ska försöka ta lite fina bilder till nästa inlägg!)
 
 

Dag 1!

Hallå där hemma! 

Nu har jag lyckats landa tryggt och säkert i Australien. Resan gick väldigt bra och relativt snabbt också. Tanken var att endast sova på första flygningen för att försöka komma in i nästa tidszon men saker blir inte alltid som man tänkt, somnade på alla flygningar..Men det verkar ändå gått bra, klockan är 20:00 och jag är supertrött så längtar efter att få gå och lägga mig (y)

Haft min första dag här idag och har fått lite gjort, fixat simkort, handlat och kollat upp lite bankinfo, har en väldigt bra känsla av allt! Jossans lägenhet är väldigt fin så här ska jag nog kunna bo några veckor framöver, hennes roomates är också väldigt trevliga! 

Negativt är dock att internet är väldigt dåligt här men det innebär bara ett steg närmare Island life! 

Nu kom Jossan ut ur duschen så vi ska fixa lite mat och sen får vi se vad vi hittar på för att hålla oss vakna några timmar till! 
Imorgon väntar k-mart och till helgen ska vi/Jossan leta bil och vi är bjudna på fest, hoho blir kul! 

Just det, är en storm som ska komma in i helgen, inte direkt otippat att det händer just när jag reser..

So long <3

Roliga filurer på flyget..

Och lite lyx, måste passa på :)

Mot Australien och vidare!

Jaha då sitter jag här i huset på Enhagen och äter frukost för sista gången på länge, förmodligen! Har precis sagt hejdå till Henke (buhu, men han kommer ju om en månad!) och varit ute med Erina och Robin en sista gång. Kaviaren är iaf nerpackad och det enda som är kvar är att borsta tänderna och packa ner den, sedan bär det av mot Arlanda om någon timme, woot woot! 
 
Resan tar 26timmar om allt går som det ska, och tidskillnaden härifrån är 9 timmar, så från och med nu kommer jag leva i famtiden! 
 
Nu håller vi tummarna att allt går som det ska, så hörs vi när jag landat i kängruland!
RSS 2.0