Windy day!

Idag blåser det som bara den måste jag säga, jycken är så liten så att han nästan flyger bort när vi är ute, en rolig syn! Själv har jag dragit mig undan till ett litet fik i närheten och sitter och skypar med Feliks och Robin, alltid kul, även farfar dök i skärmen helt plötsligt. Han är ute och agerar taxi som vanligt. Han hade tydligen varit hundvakt idag också, busy man det där men vi har tur som har dom! 
 
Igår hade vi nästan 20 grader här, helt sjukt hur vädret och temperaturen varierar så mycket från dag till dag, men så länge det går mor varmare tider är jag glad! Apropå varmare tider så har familjen nu besämt sig för att inte åka till Florida heller, rena rama cirkusen. Tydligen hade flygbiljetterna gått upp så mycket i pris att dom inte tycke det var värt att åka, kewl. Tomten inom mig säger, LÄR ER ATT PLANERA, men utåt blir det ett glatt leende och ett snällt "Jag förstår er", som det ska va. 
Träningen har gått bra men nu har jag fått tillbaka min förkylning, boring. Så nu ska jag försöka läsa ut min bok och även kolla in allt som har med resemånaden att göra, tjehuu det börjar närma sig, snart Februari, ojoj! 
 
Igår satt familjen och pratade om sina planer inför sommaren, en sån konstig känsla att veta och höra hur dom planerar en tid utan att jag är med i beräkningarna. En kort stund blev jag sugen på att förlänga men sedan började barnen bråka och tjejen var uppkäfitg så min harmoniska känsla försvann ganska så snabbt! 
 
Dagarna rullar på och vi ses på Starbucks, andra fik, kollar serier i min säng och inväntar helgerna, lite så det ligger till. Idag jobbar jag hela kvällen eftersom att föräldrarna ska på middag och sedan se någon show i Philadelphia, I will survive! 
 
Känner att bloggandet rullar på ganska så bra nu va? Varannan dag och lite kortare inlägg funkar bättre! Hoppas på att Jossan kommer updatera mycket i Australien! Dom åker ju snart, buhu. Kommer kännas väldigt tomt utan dom när jag kommer hem, får helt enkelt åka ner och hälsa på! 
 
Nej tillbaks till 11-kaffet!
 
(sorry inga bilder idag)

Snow and Panic går hand i hand?

Då var det tisdag igen och solen och värmen har bestämt sig för att göra ett besök här i Landenberg, det tackar vi för. Ute och gick med vovvarna och Petronella nyss och man hade nästan kunnat haft t-shirt, vinterjackan var på tok för varm att ha märkte jag. Men man är ju svensk och blivit uppvuxen med "klä inte av dig för tidigt", skyller på det. 
Frulle med Petronella imorse, en smarrig omelett blev det innan vi drog och tränade. Tränade även igår för första gången och har inga symptom från en förkylning (peppar peppar) så nu är det bara att köra hårt. Snart kommer barnen hem, ve och fasa, så dags att sätta på ett glatt fejs och jobba lite. Ikväll blir det traditionsenligt Starbucks. Kul fakta som jag märkte nu att tisdag är en tradiotionsdag, frulle och Starbucks, gött. 
Fick mitt paket från Forever 21 idag också, yeey shopping!
 
Förresten, igår kom det ca 1cm snö, amerikanaran skriker genast hjälp och stänger skolorna, sjukt! Dom är helt klart inte vana vid varken kyla eller snö, trots att det ligger norrut. Vad säger man, amerikanare liksom? Så helt plötsligt hade jag jobb hela dagen, jaja det händer så sällan så gjorde inget. Gjorde lite pyssel med killen och sedan var vi ute på isen ett bra tag och åkte skridskor med Petronella och hennes barn, au pairerna stod och frös medans barnen hade roligt, så det ska va! 
 
Nej nu ska jag smutta i mig resten av smoothie´n och slappa innan jobbet kallar!
 
Gårdagens pyssel, en sockapa och alla hjärtansdag kort, lite stolt över mina syskills, vad tycks??
 
Brist på annat en bild på jycken!
 
 
 
 

Shletet vare här!

En ganska så sliten Sophie sitter i sin säng och smaskar på en oreo för att försöka få tillbaka lite energi efter nattens bravader. Har lyckats sova ca fyra timmar iallafall och ikväll blir det Kardashians och sedan hopp i sängs! 
Dagen igår började med att jag vaknar i panik och kollar på klockan som säger 08:20 och jag tror att jag försovit mig. Som tur är så innser jag att det är helg innan jag slänger på mig kläderna, pjuh. Är detta vad folk kallar arbetsskada?
 
Iallafall, till den stora händelsen! Utgång i NYC stod på schemat, inte varje helg det gör det. Tog bilen in till Philly och sedan bussen till den slutliga destinationen. Var ganska så kallt i staden men vi överlevde, man var ju inte ute alltför mycket. Åt middag på TGIF, dyrt och dålig service så det var ingen höjdare men vi fick iaf en brownieglass eftersom en av tjejerna fyllde år, så tummen upp för det! Sedan var det dags att åka limo. Vi köpte vin, dunkade bra musik och gled runt i en timma innan vi hamnade inne på krogen. Bra musik och roligt folk på första stället, inte lika kul på andra så vid 4 snåret begav vi oss mot ett "diner" och satte oss där och åt frulle, det satt gott kan jag säga! Klockan sju gick bussen hem och tre slitna tjejer somnade innan vi ens hann lämna staden. En lyckad utgång och detta var nog inte det sista vi sett av New Yorks nattliv! 
Klockan tio stampade jag inn genom dörren med gårdagens outfit på. Fick som tur var inga anmärkningar på det och tog snabbt som attan en dusch för att fräscha till mig innan jag lade mig i sängen och tog en välbehövlig nap! 
 
Fint väder idag så tog en prommis med vovven och lillkillen. Vattnet har frusit så vi gick även ut på isen, väldigt härligt! På tal om is så fick min och Petronellas värdbarn för sig att gå ner dit själva i fredags utan att fråga. AJABAJA trodde vi och blev skitarga på dom medans föräldrarna bara sade åt dom att inte göra det igen. SAY WHAT? Kanske är för att vi hemma är uppvuxna med hur farlig isen är och här har dom så sällan is, vad vet jag? Lite snopna blev vi över reaktionerna men inte våra barn så finns inte så mycket att göra. 
 
Nej nu ska jag nog slå på en rulle och sen kanske en till? Måndag imorgon och dags för en ny arbetsvecka så bäst att ladda batterierna!
 
Tack och hej leverpastej!
 
 
 
 
 
Pigga och glada tjejer klockan fem på morgonen!
 
 
 
 
 
 
 

Va gör vi, nu kör vi!

Då var det fredag igen och det betyder heeeeelg, det man väntar på hela veckan! Sitter med en bagel och kikar på "house", bästa som finns är att äta frukost framför tv:n, och när killen från Prison Break är med är det ännu roligare, lite ögongodis på morgonkvisten har ju aldrig skadat!
Helgen ska för en gångs skulle innebära lite bravader. Vi ska nämligen åka till New York och gå ut med ett helt gäng tjejer, är sjuukt pepp (tog t.o.m ett extra varv med bilen bara för att kunna digga till en partylåt!) och hoppas att det kommer bli väldigt skojsigt. Det är en kompis till Malinn som fyller år som varit så snäll och bjudit med oss på hennes födelsedagsmiddag och sedan utgång. Tror även att det pratas om att hyra limo? Ja once you go limo you can never go back kanske? Valet har stått mellan boende eller limo, det föll på limo, man är ju inte alltid i New York. Så vi har bestämt oss för att inte boka något hotell. Ja ni läste rätt (men det beror såklart inte på limon), planen är att åka in sent på kvällen och sedan ta första bussen hem, sletna och fina.  Kommer bli en experience minst sagt! Tanken är att vara ute tills klubbarna stänger och sedan sätta oss på ett mysigt diner och äta en äkta new york frulle samtidigt som vi inväntar bussen, yeehoo man är bara ung en gång so let´s go all in!
 
Hela veckan har gått fort även om det har varit kallt som tusan, har inte rört mig utanför husets väggar mer än nödvändigt, vilket även betyder samma sak för hunden tyvärr. På tal om hunden så är han hos frisören idag, välbehövligt kan jag säga. 
Har inte kunnat/velat träna på hela veckan för att bli så frisk som möjligt innan man sätter igång igen, är så pepp på börja så det finns inte. Känner mig som en soffpotatis nu när man inte tränat på en vecka men eftersom jag inte har tränat så har jag hunnit skypa väldigt mycket och fått en hel del småsaker gjorda, vilket alltid är skönt. 
 
Igår hade killen en jobbig eftermiddag med mycket skällande från min sida och en del timeouts, inget hjälpte! Han forsatte vara uppkäftig och inte lyssna så det slutade med att han i tårar springer upp på sitt rum gråtandes och skriker "Thanks everyone". Hur han fick allt detta att bli vårat fel kommer föralltid att vara en gåta för mig, men om det är en sak som jag lärt mig så är det att mycket av det som barn gör och säger makes no sense! 
 
Time to go, vet dock inte vad jag ska göra, har märkt att det är mycket ledig tid nu när man inte tränar. Men alltid finns det något att pyssla med, kanske ska åka till ett fik och bara va? Hmm lät lockande, kanske en chai latte också? Ja så får det nog bli, ska försöka dra med mig Petronella också! 
 
Medans jag festar på denna sida av Atlanten så hoppas jag att Feliks och Jossans Hejdå-fest på andra sidan blir superduper lyckad utan alltför många tårar! Hare gött så hörs vi efter helgen! <3
 
 
 
En utav alla gånger man varit i New York. Var ett tag sedan jag var där så ska bli najs att återvända!
 
 
 

Countdown

Let the countdown begin till la familia kommer! Idag är det ganska precis en månad tills dom sätter sina fötter på amerikansk mark. Nörd som jag är så har man gjort en egen hemsida till deras ära, så för att hålla bätte koll kan man kika in på http://www.time55.com/countdown/?y=2013&m=feb&d=22&h=0&mi=0&t=La-t55familia-t55anl-4e55nder-t55-c3t53&yn=&c=pi&mc=no, klappat och klart!
 
Idag har jag även fått reda på att det ej blir California på Springbreak, utan det blir Fort Lauderdale, med andra ord Florida igen och endast 20 min från min älskade stad Miami, UNTZ UNTZ, I´m back! Pappan lade upp detta som en bra och dålig nyhet, jag blev öööverlycklig! Så nu har man ännu mera att se fram emot på min sista tid i detta land, på både gott och ont. 
 
Dagarna rullar på och jag tar det bara lugnt eftersom att jag inte kan träna. Skypar med underbara människor som jag faktiskt träffar om inte alltför länge, läser lite bok och kollar serier. Detta är ganska perfekt eftersom att vintern och KYLAN har bestämt sig för att hitta hit, INTE kuuul! Nu undrar ni väl vad jag menar med kyla men kan faktiskt tala om för er att det är ca -10 grader här så nu är jag nästan uppe i samma nivå som er. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig menmen what to do? 
 
Igår var det Starbucks som gällde igen, näst sista gången som Johanna är med innan hon sticker iväg, känns sorgligt och får mig att tänka på den dagen det är jag, nej ush bort med såna tankar är ju faktiskt väldigt lång tid kvar! Frågan är om min familj kommer att skaffa en ny au pair eller inte? Hoppas EJ, då kanske barnen saknar mig aningen mera om dom inte får en ersättare, hihi. 
 
Som ni kanske märkt så smyger sig svengelskan sig in här på bloggen. Kan tala om att det bara är en bråkdel av all svengelska man pratar i verkliga livet, det börjar bli illa. Dock tar Petronella hem priset i denna kategori, "swäng here" är bara ett utav alla meningar hon slängt ur sig på sista tiden. Kanske är för hennes eget bästa att hon åker hem snart?
 
Nej nu måste jag gå upp och få tyst på hunden som börjat skälla IGEN. Börjar få lite småpanik på den jycken asså och känner att jag uppskattar och saknar min bästa Erina mer för varje dag som går. Ikväll blir det förmodligen Magic Mike med tjejorna och imorgon är det dags för Vampire diaries igen. 
 
Ha det bra så länge så hörs vi om nån dag, skänk gärna en tanke och önska mig lite varmare väder, I am NOT made for this cold wheather, serioso.
 
Vårat kära Starbucks, Johanna, Malinn, Isabella, Linn
 
I väntan på bussen, 
 
En bild (och uttryck) säger väl mer än tusen ord..
 
Hundens favoritställde. Står och skäller på alla som passerar, säger bara såhär, tur att man inte bor i en storstad för då hade man haft tinitus vid detta laget. 
 
 
Dagen i ära en bild från Miami och framförallt, VÄRMEN!
 
 
 

La weekend

Helgen flög förbi och swisch sade det sen var den över. Sov till och från tills Lotta kom i lördags, hon rullade upp på min driveway vid tre snåret. Hon fick träffat min familj och vi gick en vända runt sjön med jycken, det har varit underbart väder hela helgen, sol och cirkus 10 grader. Vi taggade (Lottas ordval) sedan till köpcentumet och cheeskake factory. Åt en supergod pastarätt och sedan en chocolate chip coockie dough cheeskake till efterrätt, rullade i princip hem. När jag körde upp på min uppfart stod Petronella redan där, så är det när man bor nära varandra, man vet aldrig när man får besök! Hon jag och Lotta umgicks nån timma innan hon skickades hem.
 
I söndags gjorde vi en rolig grej ska ni veta. Malinns värdmamma hade berättat om ett ställe som man kunde äta brunch på och man fick halva priset om man dök upp i pyjamas. Valet var självklart när man jobbar som au pair. 11:00 satt vi i pyjamas i bilen påvåg till brunch och fy tusan va gott det var. För ynka 70kr per person fick man dricka, muffins, scones, bacon, korv, skinka, pannkakor/våffla/omelett ja utbudet var stort. Vi satt där ett bra tag och bestämde att detta inte var sista gången vi gjorde detta, nästa gång blir det dessutom ännu mera all in med outfiten. Vi var lite reserverade med klädseln, något vi knappaast hade behövt vara. Folk dök upp i rutiga pyjamasar, morgonrock, tofflor, ja you name it we saw it. Sjukt roligt att se, något sånt skulle ju aldrig hända hemma. Så som sagt, nästa gång, all in! 
Åkte sedan till köpcentrumet igen för att Lotta skulle få shoppa lite mera tax free. Sedan var det dags att säga hejdå igen men förhoppningsvis syns vi snart igen! 
Frozen yoghurt stod next på schemat med P och M, alltid lika gott och på kvällen började programmet som jag blir mobbad för att gilla här borta. Nämligen programmet om Kardashians familjen, gilla med stort G. Den familjen levererade som vanligt!
 
Kidsen var lediga idag, ush så jobbigt med heldag haha. Killen skickade jag iväg till en kompis och sedan pluggade jag med tjejen hela dagen så det gick relativt fort. 
Nu sitter jag och kikar på Carrie Diaries, verkar helt okej faktiskt, sedan kommer dilemmat, 90210 eller Kardashians????? Otroligt svårt beslut, spänningen lider. Jag har även råkat internetshoppat, halva priset på rean, GÅR ju inte att låta bli!
 
Slut på denna update från Amerika, over and out!
 
 
Vi högg in direkt och hann inte ta en bild på allt innan det var halvt uppätet...
 
Au pairer i pyjamas, dom stojjar och står på (eller ja hur nu låten går..).

Då kör vi igen!

Med kör så menar jag ej partaj denna gång tyvärr. Det är nämligen så att min käre vän Petronella har smittat sig med sin härliga förkylning, tuuusen tack! Detta är andra gången jag är sjuk i detta land och som tur är så har jag kvar lite medicin från förra gången, pjuh! Mamman i familjen är också lite smått förkyld så vi får väl se hur länge resten av familjen klarar sig. Tanken var att jag skulle följa med familjen och kolla på hockeymatch men jag kände det att sitta i en iskall hockeyrink inte direkt skulle hjälpa min förkylning. Så nu ligger jag här i min sköna säng istället och håller uppdaterade, win win situation? 
Dock är jag lite irriterad på tjejen eftersom hennes reaktion på att jag inte skulle följa med på matchen var "oh you are so mean", hennes svar från mig blev, "seriously?" och sen bad jag henne gå, ibland undrar man ju hur barn tänker. 
 
Dagarna har rullat på som vanligt och min jycke har fått sin första långa promenix och även lite nya vänner, nämligen Petronellas hundar. Alla tre hundar och vi var ute och gick, vi kände oss mer som hundrastare än au pairer i det ögonblicket men ja vad gör man inte för hundarnas skull.
Vampire Diaries har även börjat igen så i torsdags åkte vi hem till Malinn för att kika på det, lika bra som vanligt men måste erkänna att det är lite hatkärlek då jag tycker att det är många som dör och sedan kommer tillbaka till liv lite väl ofta! 
 
Igår blev det en lugn fredag, ingen träning (bhuhu) men blev frukost hos Petronella, sedan lite shoppping. Fyndade en skidjacka för 13 dollar, ja ni läste rätt! Jag och Petronella blev lika shockade som ni när han sade priset, Petronella mumlade till mig "sade han verkligen 12,45", jag sade "tror det men tyst nu så han inte märker något". Sedan var det bara att le och räcka fram kortet. Smet sedan ut ur butiken fort som attan utifall att dom skulle upptäcka något, men icke. Alltså en jacka som skulle kostat 100 dollar fick jag för 12,45, 87% rabatt, inte illa! 
Efter shopping var det brownie dags, vi ville baka något åt barnen eftersom det var fredag och allt och gud så gott det blev. Barnen (och föräldrarna) gillade dom så hej lite extra poäng kanske? 
 
Idag kommer Lotta och hälsar på vilket ska bli sjuuukt roligt, ska ta lite piller så man är top notch och allt det där, måste ju hänga med sthlmarnas tempo! Det blir köpcentrumet och sedan cheeskake factory förhoppningsvis, plus massa tjejsnack sedan sleepover. 
 
Nej nu kurrar magen så dags att käka lite frulle (är helt besatt av musli här borta, så himla god att jag skulle kunna äta det dom godis!), ha en bäst helg så hörs vi! Peace out <3
 
Barnen dansade häromdagen
 
Lillkillen kör hårt!
 
Breakfast "a la somerset lake"
 
Otroligt nyttigt och hälsosamt!
 
On the road här i Landenberg

Thursday

Ca 15 min efter att jag skrivit mitt förra inlägg så får jag ett mejl (snarare uppsats) av mamman där hon skriver att hon vill att jag ska förbereda middagen på dagen innan barnen kommer hem från skolan, kuul. Tydligen så hade det varit för dålig planering på måndagen, vilket jag kan hålla med om, men det var en dag utav alla jag varit här som det har hänt, hej vi fokuserar på det dåliga. Mitt braiga humör skönk snabbt och jag var smått irriterad hela dagen. Det som jag tror störde mig mest var att hon skriver allt detta på mejl, hur svårt kan det vara för henne att ta något "face 2 face"? Jaja bara att fortsätta men det gjorde att det känns ännu skönare att jag bara har några månader kvar här, vill hem och kunna bara göra allt som jag själv vill och inte hela tiden anpassa mig efter alla andra. 
 
Tisdags kväll var det Starbucks time med alla vi svenska tjejer, blivit en tradition vilket känns väldigt kul. Dock åker Johanna på sin resemånad om två veckor och sedan hem, alltid så att man börjar umgås med folk mera precis när dom ska åka. 
Igår provade jag ett nytt pass på Hac också. Har hört av alla att det ska vara otroligt jobbigt men jag tänkte, äh vi kör ändå! "Intense Interval" hette passet och jag ska be att få tala om för er att jag var heeelt slut och såg ut som att jag duchat efter. 55min med styrke och kondition, endast 4 min paus, kändes som att det aldrig skulle ta slut! Behöver jag tala om att jag har träningsverk idag???
 
Nog med att vara neggo! Har börjat kika på resealternativ inför min resemånad, känns hur kul som helst och det är ju faktiskt inte alltför långt bort, cant wait. Plus att det känns ännu roligare om man får sällskap av Jonas och Kristin hihi. 
 
Idag ska jag testa på zumba istället för kickboxing, känd inte (eller ja KAN inte) för att köra lika hårt idag, så blir det och sedan kanske en promenad med Petronella och Bruno om dom ber snällt. Kanske t.o.m kan ta med min jycke?
 
Dags att sätta igång med dagen nu, hare gött hejj!
 
Bild från roadtrip i Australien, roadtrip buddies! 

Bra start!

Tisdag idag och so far so good som man säger! Gick upp en timme tidigare för stt skypa med zazza, väldigt längesedan vi pratade så det var värt en timmes mindre sömn, helt klart. Hon mår bra och tar hand om Australien tills Jossan och Feliks snart kommer.
Ungarna kom iväg till skolan utan större problem, endast lite attityd från tjejen, märks att hon tror att hon bestämmer lika mycket som jag. Men icke sa nicke så är INTE fallet. Killen var väldigt gullig imorse och han snodde t.o.m en puss på munnen av mig när han skulle visa att han borstat tänderna. Han säger, åh det var min första puss på munnen av dig, så söt. Han har btw fått rycka ut båda sina framtänder så nu är han väldigt tandlös och hans nyårslöfte är att "grow a mustasch", han är väl för go.
Tjejerna kommer snart hit och det ska bjudas på frulle, jag har snott ihop en fruktsallad och sedan kommer kocken P och ska vispa ihop lite god och nyttig omelett, mumma! 
 
Helgen har ju varit här också men kan inte påstå att jag gjort speciellt mycket, skulle bli en helg då jag sparade pengar men det gick väl sisådär med det. Middag och sedan mys hemma hos mig på lördag, vi hade sett fram emot Cheesekake factory men det var 90min väntan och vi alla tre höll med om att ingen cheeskake är så god! Jag och tjejen satte på oss våra mjukisoveraller och åkte till dunkin donuts på söndagen, väldigt pinsamt tyckte hon, dags att lära henne att inte skämmas för allt (jupp Sophie skäms inte för allt längre, kors i taket!) ;)
Höll i med träningen även på helgen och det fortsätter nu i veckan, man är så van vid att träna varje dag nu så det känns bara som en rolig grej numera. 
Skypade med Clara ett bra tag, mucho kul! Känner verkligen att man börjar sakna alla därhemma mera och mera, speciellt nu nät det börjar "närma" sig slutet. Och på tal om slutet så tror jag att jag lyckats övertala Jonas och Kristin att komma hit och göra en roadtrip med mig på min resemånad, hoppas det blir av för det skulle vara AWSOME! 
 
Igår bokade jag även en weekend kurs som ska gå av stapeln i februari, dags att ta sina sista poäng i skolan. Känns inte helt fel eftersom att jag tänkte ta en fotokurs, perfekt när man har sin nya kamera och allt, kanske jag får lärt mig ett och annat om alla funktioner. 
Längtar till sommaren och lyssnar på "Hold you" med Gyptian, typisk Sophielåt skulle nog dom flesta säga och det är det ju faktiskt! 
 
Hunden är otroligt söt men jobbig och igår bestämde han sig för att ge sig på mina skor, INTE kul och han fick lite smisk för första gången av mig. Min värdpappa blir nog stolt när han hör det. 
 
Nej nu har jag skrivit en hel uppsats igen, hoppas ni orkar läsa och jag har lite nya bilder på min vardag, speciellt min outfit som jag lever i, snyggt va? nej det är ILLA hur man klär sig här borta, men vem bryr sig? inte jag! 
 
 
 
Man må gå i mjukisar men det görs med stil, Victoria Secret och Abercombie and Fitch!
 
 
 
 

7 månader!?

Ja gott folk jag har redan befunnit mig på amerikansk mark i sju månader, helt otroligt. Innan man åkte var det denna tid man tänkte på och den kändes så långt bort och omöjlig, men nu är jag här! Herregud bara 5 månader kvar i denna familj, nej det känns nästan lite overkligt att tänka så vi pratar om något annat!
 
Jag har ett väldigt bra samtalsämne. Det är nämligen så att min älskade familj nu har bokat resa hit och det redan om sex veckor, iiiih va excited man kan vara, det är ju snart liksom! Den 22 februari tar dom sitt pick och pack och hälsar på mig i en vecka. Tanken på att se dom stå här i mitt hus känns helt konstig, precis som när Jossan och Feliks kom hit. Min svenska familj i mitt amerikanska hem, svårt att förklara men det är något man inte riktigt kan föreställa sig men det betyder inte att det inte ska bli lika kul för det. Tanken är att spendera några dagar i New York (såklart!) och sedan kommer dom till mig och ser hur jag bor, ska göra mitt bästa för att visa "allt" vad Landenberg har att erbjuda! 
 
Annars då? Jo träningsverken börjar släppa en aning men kickboxningen igår gjorde sitt kan jag säga. Väldigt roligt pass men hon valde att fokusera på ben, just det man tränat hela veckan, men vi kör. Fick dock världens magknip så kunde inte stanna på stretchingen (stavas det så?). Ute och gick med P och B(bruno) och sedan sov jag en blund innan tjejen kom hem. Pappan är i Californien denna vecka så har barnen själv vilket är lika skönt som alltid, önskar att man hade det jämt. 
 
Helgen blir att försöka spara lite pengar tror jag, insett att allt man vill göra på resemånaden kostar mer än vad man tror, men skypade med pappa och Heddy och dom tyckte att det bara var att köra. Kommer jag hem pank tar dom hand om mig, lät ju inte helt fel så får se om jag tackar ja till det erbjudandet eller inte! 
 
Nej nu är källaren städad och det är fredag, "nu är det dags för fredagsmys", den reklamen saknar jag ej! Jobbdagen spenderades hemma hos Petronella med hennes och mitt barn, jobbig dag på jobbet liksom..
 
Ut och slira med er därhemma nu ni som kan, här har man ju inte åldern inne (eller?), så blir nog bara att kolla en bra film och så kör vi hårt imorrn! 
 
I brist på bilder slänger jag upp en bild på mitt och Fia´s gemensamma beroende, nämligen Kardashians familjen. 

9/1-2013

Måste börja med att säga att jag hade rätt angående träningsverken, den siter som smäck och har gjort det i två dagar nu plus att den inte visar några tecken på att försvinna, kul! Fast om jag ska vara ärlig så är det lite skönt också för varje gång jag ska röra på mig, vare sig det är för att ta en kaka eller för att gå upp med tvätten, så blir jag påmind om hur hårt jag kämpat och det gör det lättare att låta bli kakan. Idag har jag varit riktigt duktig på gymmet måste jag få erkänna, två pass och sedan crosstrainer, duktig Sophie. Därefter gjorde jag en amerikansk klassiker, åka svettig till butiken och handla, Fia skulle vara så stolt om hon såg hur jag såg ut.
 
Igår var en händelserik dag för jycken, han fick nämligen sin mandom avklippt, stackare. Detta ska tydligen göra att han lugnar ner sig lite och inte är lika sprallig, dock var han sig själv några timmar efter att han kom hem så vi får väl se hur det blir med den saken, kroppen har nog inte hunnit inse att den inte producerar manshormon längre. Han fick en härlig eftermiddag framför brasan och massa TLC (tender, love and care) som alla i huset så fint kallar det. 
 
Starbucks på kvällen med tjejgänget och vi planerar fram och tillbaka om man ska boka Swedish House Mafia eller inte. Svaret borde vara självklart kan man tycka men det kostar ju en del stålar, och om det är något man lärt sig som au pair så är det att man känner sig fattig jämt haha. På tal om fattig så är det nog det jag kommer vara efter ikväll, för då blir det köpcentrumet för fulla muggar, eller ja så mycket som plånbokn tillåter, tydligen massa rea, kan bli en jobbig kväll detta..
 
Från jobbig till tråkig, imorgon måste jag städa hela källaren, buhu, men har fått instruktioner (ja ni läste rätt) av mamman om hur den ska städas, tar detta som en hint att jag inte städat den tillräckligt även om jag själv tycker den ser prima ut. 
 
Nej dags att ta tag i lite smått och gott nu, firar en vecka idag utan godis, hurra så duktig man kan vara, får se hur länge detta håller i sig! 
 
Förresten så fick jag ett mejl av Cultural Care igår med lite alldaglig information, bara det att dom började brevet med dom hoppas att jag njuter av mitt år som au pair och det om några månader börja närma sig sitt slut, SAY WHAT? Jag kom ju precis hiiiit! Firar 7 månader i detta land om två dagar..
 
 
 
Bildtorka så får bli ite gamla, hemfärd mitt i natten heter denna!
 
Och Sophie älskar Miami heter denna!
 
 
 
 
 
 
 
Tack och bock för idag från lilla jag! <3

Back to normal

Då var det måndag igen och vi kan börja med alla gamla vanliga rutiner igen och med det menas ledighet på dagarna, eller ja ledig och ledig, spenderar mesta tiden på HAC. Kickboxing stod först på schemat idag och fytusan vad jobbigt det var. Jag har kommit fram till att detta kan bero på två saker, 1: Han körde extra hårt med oss idag eller 2: Att inte träna på två veckor och bara ät skräpmat har satt sina spår. Vet inte vad ni tror men jag tror tyvärr på det sistnämda. 
 
Helgen har varit väldigt bra måste jag få säga. Middag ute i West Chester med trevligt sällskap i fredags, blev en fejlad utgång men men vi hade trevligt ändå och jag och Petronella satte oss på en mysig pub efter och bara snacka. I lördags fick jag äntligen sova ut ordentligt, sov till 10:30 för då tyckte barnen att det var dags för mig att vakna. Chillade lite med familjen och sedan åkte jag och träffade Julia för att säga hejdå, hon åker nämligen på sin resemånad på onsdag och sedan hem, alltså dags för hejdå nr 2, INTE kuul. Jobbade på kvällen, eller ja jag gjorde pannkakor och kollade film med barnen och gick sedan och lade mig tidigt. 
Igår var en väldigt bra dag, jag och Petronella tog bilen upp och hälsade på både Lotta och Sofia, hallelujah vad trevligt det var och aningen konstigt att se dom där dom bor liksom, lite svårt att förklara men vi au pairer fattar. Vi lunchade och gick runt lite i Doylestown och sedan var vi till en liten mysig "by" och fikade + kollade på den sista kvällen dom hade julbelysningen uppe, superdupermysigt! Vid 6 tiden drog vi oss hemmåt för att inte komma hem alltför sent och efter lite kringelikrok vägar, ett x antal svängar så var vi hemma och jag somnade gott på kudden vid 11.
 
Jag och Lotta fick bytt alla bilder med varandra också så här kommer en rejäl bildbomb, hoppas det uppskattas!
Kan även passa på att säga välkommen hem till min kära FiaPia som satt sin fot på svensk mark igen efter tre månader borta, WELCOME HOME, hoppas på en lång skype snarast!
 
Doylestown
 
Två svenska brudar på amerikansk mark
 
Peddlers village, tydligen känt över hela USA.
 
By night
 
 
 
Och nu till Miami bilderna, något heeelt annorlunda, från vinter till sommar, UNTZ UNTZ!
 
Älskade donken
 
Palmer överallt, me like!
 
 
 
Efter att ha sett dessa bilder kanske ni förstår varför man älskar stället och typ vill bo där NU!
 
But här kommer mer!
Utanför akuten, trot eller ej.
 
 
Våran kära bil
 
Miami by night, mäktig stad!
 
Två glada tjejer påväg ut
 
Påväg till Key West!
 
Säger bara en sak, går ju INTE att sitta instängd i nån himla combi bil på dessa vägar, thank god for cabs!
 
 
 
 
 
 
Stranden vi hittade, inte så pjåkig. Röstad till Floridas finaste strand 1992, ett bra år det där!
 
Våra nya smeknamn
 
 
Nej det var inte den bron vi åkte på!
 
Breakfast by the beach
 
Internationella bögdagen?
 
Underbart nyår som avslut på en undebrar resa och en sak är säker, I will be back Miami!
 
 

I´m back!

Yes då var jag tillbaka på hemmaplan igen efter en underbar vecka i Miami! Trots att vi hade lite "små" motgångar så har jag haft otroligt roligt och skrattat så jag fått träningsverk i magen. 
 
Ska väl ta och berätta lite om det jag gjort, ni får dock inte höra allt för en del är sekretessbelagt! 
Iaf det hela började med en tågresa till Phildelphia för att möta upp Lotta på ett hotell, det visade sig när vi gick av tåget att vi suttit på samma tåg halva vägen, otippat men en stor kram gav vi varandra, var ju ett bra tag sedan man sågs även om man pratar i telefon varje dag. Vi sov tre timmar och sedan skulle planet gå, vi var taggade till tusen! Vi hindras dock av att Lotta inte kan betala sin biljett, hon går in och kollar sitt saldo och det visar sig att någon stulit hennes kortuppgifter och gett sig in i julhandeln med det, för inte hade hon handlat på alibaba.com. Jag tar fram mitt kort och sedan är det löst. Äntligen framme i Miami, vi möts av palmer, sol och trevliga männsikor, underbart. Bilen vi får är inte så pjåkig heller om man får säga det själv, en camero cab, ska det va så ska det va! Förrsta dagen består av att hitta hotellet, stranden och bara allmänt checka in detta ökända Miami. 
 
Resten av dagarna är vi på stranden, äter onyttigt, går ut på klubbar, vilket görs med stil måste jag tillägga. Vi pröjsade 30 dollar och fick förfest med drinkar, limo till klubben, gratis inträde och sedan vipbord därinne, vi båda tyckte väl att detta skulle man kunna vänja sig vid. Innan man går ut måste man ha nya klackar också så detta införskaffar vi oss, dock stukar Lotta foten på dessa första kvällen så vi dagen efter måste spendera tre timmar på akuten, dock efter att vi stekt på stranden hela dagen, vill man vara fin får man lida pin. 
Så några dagar spenderades på kryckor men detta hindrade inte oss från att fortsätta på samma kula, vi körde ändå!
 
På söndagen var planen att vi skulle gå upp 05:00 för att bege oss till Key West, dock vaknar vi 08:00 istället och efter mycket fram och tillbaka så bestämmer vi oss för att åka ändå. Vi trampar på gasen så myket det går, dock var det enfiligt hela vägen så även om vi ville gada så var vi tvugna att lyda dom framför, ingen autobahn här inte. Vägen ner dit var underbar, blåt vatten på sidan av vägen, nercabbat och härlig musik, lätt bästa bilresan man gjort. En timma från destinationen blir det trafikstopp så vi bestämmer oss för att nöja oss med den biten vi kommit och tar oss till närmaste strand för att njuta. Det blåste kallt men svenskar som vi är pinar vi oss igenom tre timmar på stranden, man kan ju inte komma hem blek! Lotta får solsting men inget som inte en hamburgare kan lösa och efter det begav vi oss hemmåt mot vårat älskade Miami, ja vi båda älskar denna stad numera. 
 
Nyår var helt toppen, var på en klubb som var skapligt fancy med dynor och bord på stranden och det var även där vi stod på tolvslaget. Där stod vi med sanden mellan tårna och räknade ner till 2013 i Miami, kändes otroligt bra! Festen drog igång rejält efter 12 och vid 4:15 tog vi oss hemmåt för att åka direkt till flygplatsen, sorgligt men sant. Somnade innan planet lyfte och sov hela resan. Ett lite sorgligt hejdå på tåget senare var jag i Philly där snälla Petronella hämtade upp mig. Vi åt en apgod lunch och sedan var det hem som gällde. 
Var kul att träffa familjen och fick massa kramar av barnen, man har kanske saknat dom en aning. 
 
Anyway nu är man tillbaka till verkligheten och dags att ta nya tag inför mina fem månadaer jag har kvar här, känns både och måste jag få säga men for now får man njuta av det man har. Tre jobbdagar denna vecka och ikväll ska jag ut på galejj i West Chester, en tjejutgång med middag och hela faderuttan! 
 
Nu har ni fått en rejäl uppdatering om ni frågar mig, hoppas ni är nöjda (ni vet vilka ni är ;) )! En summering, MIAMI WAS AWSOME, UNTZ UNTZ! 
 
Chilevippen från Pennsylvania!
 
btw, alla bra bilder är på Lottas kamera så ni får nöja er med dessa än så länge!
 
Miami by day
 
Miami by night
 
Suddig bild men får funka!
 
Nyår
 
12-slaget
 
 
RSS 2.0