Mot Bali och vidare

Äntligen har dagen kommit som vi väntat så länge på, dagen vi åker till bali!!! 
 
Sitter på balkongen och njuter av denna utsikt för sista gången och ska se om jag kan få med mig Henke på en sista liten strandpromenad också :)
 
Sista veckan har gått fort och eftersom alla är skapligt less på jobbet nu så kan jag säga att alla är aningen avundsjuka på att vi får åka till Bali medans dom är kvar, speciellt vissa som har en hel del tid kvar här! Kommer bli konstigt att gå från att vara runt massa människor till bara mig och Henke nu men längtar också till att bara få vara med honom innan han åker. 
 
I det stora hela så har det varit väldigt bra här, lite upps and downs men så är det ju alltid. Kul att vi fick spendera all vår tid här med nästan samma människor, kommer sakna dom! Vi hade en sista hejdåfest igår som blev väldigt lyckad även denna gång. Alla har tjatat om att vi ska hålla ett tal innan vi åker men vi har lyckats komma undan hitills, får se om vi lyckas även vid lunchen, har en magkänsla som säger tvärtom dock..
 
Alla biljetter är utskrivna och väskan är nästan packad! Planet går inte förrän 23 ikväll så vi har gott om tid. Vi åker till Port Douglas vid 3 tiden för att växla lite pengar och Henke ska få äta en efterlängtad pizza, sedan går bussen klockan 5 till flygplatsen. Längtar längtar längtar!
 
Ville bara kika in här innan vi åker, vet inte när jag skriver nästa gång men tror att det finns internet på alla hotell, frågan är bara hur bra dom är..men några inlägg ska nog gå att få till!
 
Hörs när vi är på bali :D

Barriärrevet :)

Tiden rullar på och det är redan söndag igen och dags för en trevlig middag hos cheferna. Denna middag blir våran 8:de och även sista, kan inte fatta att vi redan varit här i två månader! Och efter idag så har vi bara tre arbetsdagar kvar, tjohooo. Man skulle kunna tro att man hittar sista energin när man vet att det bara är några dagar kvar men icke, tröttnar mer och mer för varje dag som går och kan säga att det dröjer länge innan jag städar ett hus när vi lämnat, tur för huset hemma att jag inte kommer hem på ett tag..
 
Har varit segt med uppdateringen, sollly! Men denna gång så har jag en utflykt att berätta om, nämligen barriärrevet. Har ju velat åka ända sedan början på juni men vädret har inte riktigt velat samma sak. Vi har väntat och väntat, kollat väder och vind varje dag och även när vi bokade så var det regn lovat, men det var våran sista chans så vi bokade och hoppades på det bästa. Vi vaknade och jag var väl den enda av oss 4 som var taggad på en gång, men fick igång dom andra så småningom. Påvägen till hamnen så kom regnet och det såg tyvärr inte alltför lovande ut. Men vi kom på båten och någon timme senare så började det faktiskt spricka upp sakta men säkert och ju längre ut vi åkte desto finare blev det. Lite moln på förmiddagen med efter 12 så var det sol resten av dagen. Dagen gick sjukt fort och hade önskat att det var aningen mindre stressigt än vad det var, men det var helt klart värt att åka! Vi stannade på tre olika ställen varav jag dök på dom två första, sååå kul att komma under vattnet och få andas i tuben igen! På sista stället hakade jag på snorklarna och det var nästan bättre än dykningen just där, var väldigt grunt så man såg i princip samma sak vare sig man dök eller snorklade. Såg massa fina fiskar och koraller och vattnet var så klart och fint. Tog en hel del bilder och filmer men bilderna gör inte verkligheten rättvisa tyvärr. Påvägen hem satt vi och solade våra kroppar som hunnit bli bleka efter tre veckor utan sol, så lite färg fick man igen, får jobba mera på den saken på Bali! Jag somnade på hemvägen och killarna somande på en bänk i väntan på upphämtning, aningen pinsamt men man kommer ju aldrig träffa människorna som glodde igen hehe. Helt klart en av dom bättre dagarna här! 
 
Jag och fransyskan tog oss även en liten tur in till Mossman som den LILLA staden heter. Fick skjuts dit av italienarna som äntligen skulle sälja sin bil, dom har försökt sedan dom kom hit och med en liten förfalskning från mekanikern att allt var bra så gick det tillslut. Det var skönt att komma till civilisationen för ett tag så vi satte oss på ett fik och tog en efterlängtad chai latte innan vi gick hem, dagens motion:check! 
 
Som sagt bara tre dagar kvar, dagen vi åker är när det börjar bli som mest hektiskt, bra tajming (eller planering?) av oss där ;) Ska njuta av sista dagarna här nu så skriver jag kanske något innan vi får vidare mot nya äventyr! 
Just det, 5 av våra rommies ska hoppa fallskärm imorgon, så avis! 
 
Här kommer ett gäng bilder som råkade hamna i oordning..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Update!

Då var det våran lediga dag igen och pjuh så skönt det har varit! Alla tjejer i vårat hus börjar bli väldigt trötta på att städa nu, speciellt när det är samma som måste göra det varje dag medans andra skaran sitter i tvättstugan och latar sig, väldigt orättvist. Stämningen blir inte alls lika bra när man går och är irriterad och tar ut det på fel personer, så igår hade vi tjejer ett "bråk" som vi i slutändan kom fram till egentligen inte berodde på någon annan än chefen, så vi får ta upp det med henne istället. Förutom detta så rullar allting på som vanligt och det är kul att vi har samma människor runt oss hela tiden istället för att det skulle bytas ut varje vecka, att fråga människor samma frågor hela tiden blir i längden väldigt tröttsamt. Andra skaran som har kommit är iallafall väldigt trevliga och middagen i söndags gick väldigt bra trots mycket människor. Jag och Henke bjöd på kladdkaka, första gången på 6 veckor som vi lagade efterätten! Fick betyget 8,5/10 av chefens man, han ger aldrig ut 10 så det känns ju inte alls fy skam! Förutom denna kladdkakan så har en av italenska tjejerna här fått fnatt och bakar varje dag, finns ingen hejd på henne haha. Tur att dom flesta är med gluten så man måste hålla sig undan, annars hade det varit farligt för en sötsugen tjej som mig! 
 
Idag har vi också suttit och planerat första 3 veckorna på Bali! En i huset har bott där ca ett år så han har gett oss mycket bra information. Första två nätterna spenderas i Kuta då vi landar mitt i natten, men efter det beger vi oss norrut där jag inte var förra gången jag var där. Det stod mellan detta och en del i södra Bali, men våran "guide" berättade att det var mycket pensionärer där så vi beslutade oss för något annat. Nog för att jag gillar pensionärstilen men någon måtta får det va, är ju trots allt bara 23 fortfarande. Ska bli kul att se det "riktiga" Bali som många skriver att det är uppe i norr eftersom turismen inte alls är lika stor som i södra delen. Ska tydligen vara väldigt bra snorkling däruppe också OCH, det kanke viktigaste av allt, så finns det delfiner, woop woop! När jag läste det var beslutet inte längre så svårtaget. Två veckor där och sedan har vi bokat 5 nätter i en villa med fransoserna härifrån i Seminyak. Mycket mer livat där så vi får lite av allt på resan, känns väldigt kul och vill åka NU! 
 
Har verkligen varit pissväder här sensaste veckan, riktigt blåsigt, mulet och regn hela dagarna. På morgonen är det tropiskt regn och det verkligen VRÄKER ner, men nästa vecka ser det ut att ljusna lite, vilket vi hoppas på så jag hinner åka ut till barriärrevet, är ju bara två veckor kvar tills vi åker..
 
Har inte så mycket annat att skriva för tillfället och Henke kom precis upp så får umgås lite med honom nu när han har slitit sig från sina datorspel. Killarna har varit riktiga nördar denna vecka och spelat massa, inte alltför poppis hos sina flickvänner men men dom måste få ha sitt roliga också :)
 
Lägger upp lite bilder från seglingen i hopp om att det ska locka fram det fina vädret igen, hej så länge! 
 
 
 
 
 

4/6

Då har jag hunnit vara 23 i hela två dagar redan, kan väl inte påstå att det är så stor skillnad direkt, lite äldre visare kanske? Hade en väldigt bra födelsedag som blev mer händelserik än vad jag hade förväntat mig! 
Vädret tillät tyvärr inte för en båttur till barriärrevet, så jag bestämde mig i sista sekund för att vänta med det, det kostar en hel del så då vill man ju ha det så perfekt som möjligt. Tog en härlig sovmorgon och sedan promenad på stranden och jag fick lite skönsång från våra roomies här när dom hade jobbat klart! Sedan så åkte jag och Henke in till Port Douglas och åt en god lunch och drack lite vin. Var på samma ställe som för några veckor sedan men denna gång var det mysigare eftersom det var ljust och man faktiskt kunde se havet. Henke bjöd på lunchen och lite vin till det, mycket bra present :) Vi strosade runt lite och jag hittade en klänning som kommer passa perfekt på Bali och jag fick en hårklämma med en blomma på, ännu en present av Henke, som jag tittade på förra gången vi var där, väldigt fin! Vi fick skjuts hem och då gick vi ner till stranden och hade lite picknick med mousserande vin som jag fick av "cheferna" här, jättemysig kväll! Åt middag som vanligt och sedan sade alla godnatt och gick till sina rum. Vi började titta på film men helt plötsligt ville Henke ta en promenad, jag var väl inte sådär jättesugen men han lockade med fint månljus så jag följde med. Vi gick en liten sväng till en av villorna och helt plötslitg så är alla vi bor med där och när vi kommer börjar dom sjunga, så gulligt! Dom hade bakat chokladkaka (Henke hade skvallrat att det var min favvo) och vait iväg och köpt vin och öl, så då började festen! Hade en jätterolig kväll med massa dans, bad i poolen, jättekul att folk man precis lärt känna gör något sådant för en, och såklart min bästa pojkvän <3 En väldigt bra födelsedag helt enkelt! 
 
Kan väl inte riktigt toppa den dagen men kan skriva några rader om annat som händer. Dagen efter var alla ganska slitna så det var tur att vi bara behövde vara i tvättstugan, tyckte dock synd om den nya tjejen som hade sin första dag, kanske inte gjorde bästa första intrycket, men men! Börjar bli högsäsong här så det är mycket att göra, men vi jobbar fortfarande bara våra 4h, tur det! Hade som tur var tillräckligt med mat denna veckan, annars hade det blivit ståhej, och denna vecka verkar också varit bra shopping, hurra. Vi spelar lite tennis och underhåller oss bäst vi kan. Jag har äntligen börjat lära mig min kamera, woop woop, riktigt kul när man väl börjar :)
Vi är nu sammalagt 15st här men den andra skaran bor i ett annat hus så jag har bara träffat en av dom än så länge, är ett till svenskt par så måste dit och träffa alla! Känns som att det är lite väl många så får se hur det blir på middagen på söndag, den är iaf inte inställd fick vi höra idag, glada är vi för det, bästa middagen på hela veckan (Y)
 
Ikväll blir det lamb, väldigt fancy, dock är ugnen väldigt dålig så blir väl middag runt 10 ikväll. Normalt för fransmän och italienare men inte för oss svenskar, aningen sent. Killarna har också samlat ihop massa kokosnötter så nu har vi lite snacks och kokosvatten, så gott!
Hört att det varit sämsta maj månad sedan 58? Än en gång är jag tacksam att jag valt at fly landet hihi. Hoppas att värmen kommer till er snart också dock! 
 
G´day mate som dom säger här! 
 
 
 
Mys på stranden 
 
 
Lunchen i Port Douglas
 
 
 
Salamitårta, sjuukt god!
 
Tre glada killar som letar kokosnötter åt sina flickvänner ^^
 
RSS 2.0