Spring break!

Ojoj nu var det längesedan jag skrev, väldigt längesedan! Kan ursäkta mig fint med att jag har varit fullt upptagen med att PLUGGA, fy tusan, det är sant som alla säger att man är så pepp på att plugga i början men sedan när det väl kommer till kritan, ja då är det det inte så roligt längre. Men vi lyckades kämpa oss igenom våra två veckor med plugg och prov och nu kan jag pusta ut för jag har lov, hurra! 
 
Springbreak har kommit och det verkar som att alla har åkt hem till sina föräldrar eller till Mexiko, ett tydligt tecken på det är hur tyst det är här i mitt lilla område. Ingen som skriker, festar, nada, nu har alla flytt sin kos för veckan förutom vi då! Men det ska det bli ändring på också om några dagar, vi har nämligen hyrt bil och bokat hotell i Las Vegas baby! På onsdag morgon åker vi och sen har vi tre nätter på oss att bara vara, unna oss och ha kul och INTE tänka på skolan, längtar satan! Pappa du kan vara lugn, åker med Lotta denna gång så det blir inget kusligt giftermåls sms mitt i natten. Eftersom vi ska dit så kände vi att vi tvugna att köpa något snyggt att ha på oss, så idag åkte vi in till Santa Barbara och åt god lunch (har blivit heeelt kär i fisk tacos!!) och sedan strosade vi runt och gjorde av med lite pengar, en mysig dag :)
 
Just det, fick en stor fet godispåse och fint brev utav farmor och farfar förra helgen, passade perfekt när vi skulle ha en plugghelg! Dock var jag duktig och åt inte upp allt på en gång, kan stolt säga att påsen höll sig ända tills igårkväll, en hel vecka med andra ord, duktig tjej (Y). Kan inte heller klaga på att vi haft 25 grader senast veckorna så pluggtimmarna spenderades ute i solen, man måste ju få en snygg bränna tills Vegas! 
Yr.no visar sol hela veckan så det blir att spendera lediga stunderna i solen då med, hörde att ni fått snö igen hemma? Kanske har gått bort igen nu ifs, herr väder brukar ju ha svårt att bestämma sig för vad han vill såhär på vårkvisten! 
 
Jag har nu varit här ca 2,5 månad, ibland känns det längre och ibland känns det som att tiden gått superfort, även om allt är bra så har man ju sina bra och dåliga dagar! MEN jag har faktiskt bokat biljetten hem till Svealand nu, 30 maj, flyger jag härifrån och landar hemma den 1 juni, lagom till min födelsedag. Har btw redan tänkt ut vilken tårta jag vill ha, maten antar jag att pappa och Heddy redan vet?! 
Ska bli kull att komma hem till sommaren, även om jag antar att en sommar här inte varit helt fel heller, men det är inget som plånboken tillåter tyvärr. Så Robin, jag vet att du redan gjort dig hemmastadd i mitt rum, bara att njuta nu innan jag kommer hem! 
 
Det var en liten update om livet härborta, nu tänkte jag titta ikapp mina serier när jag äntligen har tid och bara njuta av inte tänka på något annat! Saknar er därhemma massor! <3
 
(Min bildbrist skyller jag på att jag lånat ut min kamera till Andreas, solllyyy!)
 
 
 
 
 
 

Hej från stormen

Halloj Halloj! Nu har jag lyckats pricka in ännu en väderkatastrof, något jag verkar vara väldigt bra på. Översvämning i Australien, jordbävning på Bali, översvämning igen i Bangkok, Hurricane Sandy i Pennsylvania och nu storm i Californien, bra jobbat Sophie! 
Santa Barbara är känt för att i princip nästan aldrig ha regn, men i måndags när vi tittade på väderrapporten så såg vi att det skulle regna hela helgen, SAY WHAT? Ju närmare helgen vi kom så fick vi höra att regnet övergått till storm, och ja det stämde ju bra. Det regnade hela torsdagen, på fredag var strömmen borta i 12 timmar och sedan har det regnat hela helgen, värsta stormen dom haft på fem år, hurra! Behöver jag nämna att man inte kunnat göra så mkt denna helg? Allt har varit lite kaos med bussar som inte går, strömmen som inte funkar, ja dom är inte helt beredda på stormar härborta helt enkelt. Vikingar som vi är så har vi överlevt! 
 
Vi har fått gjort mkt plugg denna helg istället, och jag antar att de flesta lärare är shockade över hur många arbeten som kommit in under helgen då alla i princip har setat inne. Tråkigt att göra men skönt för då har vi tid till annat i veckan som kommer. 
 
Greg åkte hem i onsdags och därmed försvann även våra bil, fy, back to normal. Vi hann även storhandla med bilen (HURRA) innan han åkte så nu har vi varor för hela månaden, trodde aldrig att jag skulle bli så glad över en sån sak men det är en stor lättnad. Vi trodde att allt detta var förgäves då strömmen gick i fredags och var borta länge, men vi chansade och än så länge har vi inte blivit dåliga, peppar peppar! 
 
Vi har lyckats komma upp i dom timmar som vi behövde från skolans gym, kan dock säga att dom är sjukt otrevliga där och vi vill helst inte tillbaka, så vi ska försöka göra klart alla timmar så fort som möjligt för att kunna gå och träna på det andra. Hej och hå nu blir det träning som gäller!
 
En annan positiv sak är att när det regnar så hinner man med väldigt mycket skypetid, vilket alltid känns bra. Kändes som att jag inte hade skypat med folk på evigheter men nu har jag kommit ikapp och känner mig updaterad, yeyy =) Jag slog även en pling til min kära farmor och farfar imorse, fick lite abstinens av att inte ha pratat med dom sedan jag åkte, så nu är jag updaterad där också, jättekul att få prata med dom! 
 
Efter regn kommer solsken så nu hoppas vi på att dom 22grader som väderrapporten visar om kommande vecka stämmer. Kan det vara värsta stormen på fem år tycker jag banne mig och dom kan klämma fram värsta värmeböljan på fem år, eller hur?! 
 
Hare gött hejj
 
 
 
Saknar mina vänner hemma!
RSS 2.0