Surprise!

Ja hallå allihopa nu ska ni få höra vad Sophie har hittat på för hyss! Just i denna stund sitter familjen på flyget över hit och jag längtar sjukt mycket efter att få träffa dom. Det sista jag sade till pappa var "Vi ses på lördag, jag tar taxi till hotellet så möter jag upp er där!". Vad han nu inte vet är att jag faktiskt kommer att träffa dom idag, därav rubriken SURPRISE! Jag tar mig upp till NY ikväll, åker till hotellet och antingen sätter mig i lobbyn och väntar, eller så ber jag personalen berätta att det har kommit ett paket till dom när dom checkar in, paketet är såklart jag ;) Påhittigt va? Åh jag vad längtar efter att se deras miner, ännu en klassiker är på g! Håll tummarna att jag lyckas och berätta inte för någon. Hoppas dom inte på något sätt lyckas läsa detta nu bara, men det tvivlar jag på!
 
Nu till en liten update på vad jag har haft för mig sedan sist. Jag ska förhoppningsvis hämta bilen idag, och gissa vad?! JAG SLIPPER BETALA! Min familj tyckte att det vore taskigt att låta mig betala när dom vet att jag "sparar" till resemånaden. Plus att dom vill inte hamna på pappas dåliga sida nu när han kommer, han är ju väldigt farlig trots allt den där pappa Jan. Så det tackar jag tusen gånger om för! Allt detta innebär att jag varit billös hela veckan, INTE kuul. Man är faktiskt handikappad i detta land utan bil, men jag har överlevt och förhopningsvis får jag tillbaka den idag. 
 
Igår hade lillkillen en prövodag på en skola som han förmodligen ska börja på till hösten. Jag, min värdpappa och tjejen gick upp tidigare och gjorde pannkakor och sedan bakade jag även kakor tills dom kom hem, duktig au air här borta? Ohja. Han hade haft en väldigt bra dag och vill redan börja där så det var ju lyckat!
 
Nej nu ska jag nog gå tillbaka till sängen, släcka ner i rummet, sätta på lugn musik och sedan somna om lite, är sjukt trött och skyller allt på Petronella som har börjat få med mig på sina klassiska nattpromenader. Hon är världens nattmänniska vilket inte är så konsigt när hon somnar i min säng varje kväll och hon inte behöver gå upp md barnen på morgonen. Jag lyckas somna efter 12 varje kväll och går upp halv 7, så schleten är man efter en sådan vecka. 
 
Får se om jag bloggar när fammen är här, kanske blir en liten update, annars hörs vi om en vecka, hare gött hejj! <3
 
Hela schablaket som kommer minus långstonken där bak såklart, som just nu har det gött på andra sidan jorden! 
 
10 h kvar wehoo lets go!

Tuesday

Då var tisagen över och jag ligger i min säng med en sovandes Petronella bredvid mig, en repris av gårdagen helt enkelt. Måndagen innebar jobb hela dagen för min del, inte alls så farligt eftersom att det händer såpass sällan och jag varit inställd på det hela helgen (kan dock inte fatta att jag klarade det hela sommaren?). Gjorde pannkakor åt barnen på morgonen, vi gjorde läxor, lekte och var ute med hunden, en vanlig vardag helt enkelt. På kvällen var vi på liten hejdå-middag med Malinn som lämnar oss en vecka för att ha det gött i Mexico med sin familj, ej avis. Sedan så somnade Petronella som sagt hemma hos mig framför tv:en medans jag läste, duschade och ja bara allmänt va. Trevligt med sällskap även om sällskapet bara sover. 
 
Idag då så har jag lämnat in bilen på lagning, storhandlat och skypat för det mesta. Lite planering inför resemånaden, shise vad pepp man kan bli av kolla på massa bilder, googla saker att göra och veta att man ska göra allt detta med en kompis som älskar att resa lika mycket som en själv, tummen upp för Jonas helt enkelt! 
 
Annars så chillar jag bara just nu, syndade och tog lite glass, fan ibland kan man bara inte hålla sig!
Har kommit på mitt drömyrke förresten, resejournalist. Dock vill jag verkligen inte plugga journalist och lära mig om svenska språket med presens, infinitiv och allt det där. Vill spy bara av tanken, det roliga med att skriva är att man kan skriva vad man vill och bara ha kul med det, eller? Ja så den drömmen kan man ju lika gärna ge upp på en gång.
 
Onsdag och bara tre dagar kvar tills la familia kommer, ja jag vet att jag tjatar men det får ni stå ut med, 258 dagar sedan jag sist såg dom.
 
Kort och gott, hare gött hejj! <3
 
Mina två tjejer som man umgås med 24/7 här borta, dom gillas!
 

Albany

Då var min weekend i Albany över och jag kan konstatera att jag har alla mina poäng som krävs för att kunna åka hem. Ush bara att skriva det ger mig en konstig känsla i kroppen, börjar verkligen känna att faktiskt inte vill hem till Sverige. Kommer stå på gränsen och böna och be för att dom ska låta mig stanna. Nej kanske inte riktigt men något i den stilen. 
 
Men nu ska vi inte tänka på allt det negativa, let´s focus on the good stuff som vi alltid säger till barnen! Helgen har varit bra och det har gått väldigt fort och faktiskt inte varit alltför tråkigt. Vi har haft många olika lektioner såsom musik där vi fick ta en en poppis sång bland barnen och göra om texten till något som hade med au pairlivet att göra. Fyra svenska tjejer bildade gruppen "Swedish Au Pair Maffia" och gjorde om låten "Beautiful" med One Direction. Inte för att vara den som är den men vi blev röstade till bästa i gruppen, UNTZ UNTZ! Sedan har vi även haft lekar, infomöte om resor man kan göra och även en "fitness" lektion, som förövrigt var två min träning och resten snack. Inget behov av träningskläder helt enkelt men eftersom att vi redan hade det på oss så pallrade jag och Petronella oss till "gymmet", duktiga brudar. Maten har varit väldigt god och vi har till och med fått en lunch packad åt oss att ta med på färden hem, inte illa. 
 
Igår på kvällen kände vi att vi ville ha lite kul, svenskt kul, vilket inte kan betyda annat än att man trotsar hotellets regler och super till på rummet. Vi köpte vinflaskor, hade bra musik, tog massa roliga kort och bara snackade massa, väääldigt roligt och efterlängtat. Innpå småtimmarna hörde vi rykten om fest i lärarnas rum så dit begav vi oss och satt och hade trevligt med dom och flera andra au pairer, så hård var "inte supa" regeln denna helg. Innan vi lade oss fick jag och Petronella för oss att spela in en träningsvideo, har inte sett videon ännu men kan bara tänka mig hur det blev efter några glas vin...
 
Tog oss några timmar att komma hem men Petronella körde bra och lyckades köra in en hel timme, cred till henne! Vi stannade en snabbis på outlet men det var så sjukt mycket folk och ingen var på riktigt "shoppinghumör", hör och häpna. Men jag lyckades få med mig ett par röda converse för 30dollar, a total steal!
 
Sitter nu i sängen och ska dra på ett Kardashians avsnitt innan det är läggdags. Jobb hela dagen imorgon men jag har tur och får sovmorgon till 8:30, wehooo!
 
Nighty night!
 
Swedish Au pair maffia uppträder!
 
Jag och Malinn poserar medans Petronella kör sin vanliga telefonpose!
 
Dans
 
Jag och Petronella körde järnet!
 
Inpå småtimmarna
 
Lyckades hyra en liten sportbil
 
Mysigt hotell

Valentine och Albany!

Glad alla hjärtans dag på er allihopa, massa kärlek från staterna, en dag försent I know men bättre sent än aldrig??
 
Alla hjärtans dag för min del bestod inte utav någon dejt förutom lillkillen och sedan tjejorna, men det slår aldrig fel! Körde kickboxning på dagen och fytusan vad jobbigt det var, men som alltid även väldigt gött att få sig en rejäl genomkörare. Annars var det chill och fix av min toalett som gällde. Toaletten har varit sne och lös i någon vecka nu och konstigt nog tog det bara några dagar för min värdpappa att fixa den, trodde det aldrig skulle bli av. En fin alla hjärtans dag present. Jag själv hade köpt gosedjur och choklad åt barnen samt skrivit en liten lapp och lagt i deras lunchlåda. Killen blev superglad för allt och älskade lappen medans tjejens respons var lite mera tonårig, jaja whatever säger jag ;)
På kvällen satt jag, Petronella, Malinn och Isabella i min källare med tända ljus och glass och bara pratade, mysig avslut på min Valentine här i staterna. 
 
Idag var det upp och hoppa och full rulle med att fixa och packa inför avgång mot Albany och helgkurs för att få mina sista skolpoäng. Malinns värdmamma körde oss hela vägen eftersom hennes pappa bor i närheten av dit vi skulle, väldigt bussigt och klirr i kassan. Vi hade iallafall köpt ett ljus som tack, vilket uppskattades. Resan tog ett x antal timmar tack vare trafik och panikattacker (inget allvarligt och alla överlevde haha) så nu sitter vi tre tjejer här på ett hotellrum, jag hade hamnat ensam men bjöd in mig själv i M och P´s rum, enda rätta! Mätta och belåtna är vi med varsin dator i knäet, hej vi är sociala. Petronella läser om meteorattacken, sjukta grejer som händer i denna värld! Vi ska snart på ett infomöte och sedan blir det nog "gymmet",som förövrigt består av två löpband och en crosstrainer, vi är alla rastlösa efter en heldag i bilen! 
Vi har en hel del olika kurser att "se fram emot" denna helg, aerobics, fun stuff to do with the kids och music workshop är bara några. Hej hopp vad vi ska ha kul denna helg! På söndag har vi hyrt bil för att ta oss hem, det blir förmodligen ett stopp på Woodbury outlet, woopsi då kommer pengarna ryka! 
 
Nej nu ska vi ta ikapp Vampire Diaries som vi missade igår, en vecka tills familjen kommer, hörs på söndag, UNTZ UNTZ!
 

8 månader och skjutning!

Dagens rubrik är två stora händelser för en gångs skull, inget fjuttande idag inte! 
 
Antar att skjutning är det som drar till sig ögonen och öronen mest så börjar med det. Jo det är nämligen så att i måndags så var det skottlossning i en stad som heter Wilmington, ligger 15 min från mig. Det var i rätten som en man skönt ihjäl sin sons ex-fru och hennes vän, sedan blev även han skjuten av vakterna. Denna nyhet blev nationell och jag såg även att den fanns med på aftonbladet. Läskig händelse men detta är ju som sagt USA, något man gång på gång måste påminna sig själv om. 
 
Till andra delen av rubriken då. Även denna händelse i måndags, jag firade 8 månader som Au Pair. Jag har sagt det förut och säger det igen, det är sjukt vad tiden går fort och nu har jag endast fyra månader kvar i familjen. Måste erkänna att paniken börjar sprida sig sakta men säkert för nu är det snart dags att bestämma sig för vad som ska hända när man kommer hem, ush för att vara vuxen säger jag bara. Skulle bara vilja lulla runt på denna jord som 20-25åring hela livet, men det går icke tyvärr. 
 
Har börjat träna igen , weehoo och det känns super, har saknat det väldigt mycket. Idag var det "butts and gutts" som stod på schemat sedan löpning. Fick med mig Petronella trots den tidga tiden, 08:45. Hon var dock väldigt trött i bilen efter så vi får se om jag lyckas dra med henne nästa onsdag, jag är tveksam. Förresten så pyntas det för fullt inför morgondagens helgdag, Alla hjärtans dag. Som med allt i detta land är pyntningen extrem, ballonger, allt godis i hjärtformat, you name it they got it. Min valentine blir lillkillen i huset, dock har han sagt att han får ha en "au pair valentine" och en riktig, sötunge! Annars är det väl tjekompisarna och Ben&jerrys som gäller, men vi är int bittra här inte, finns fiskar i sjön när man kommer hem!  
 
Om 10 dagar får jag träffa min familj, ååh nu när det närmar sig blir jag pirrig i magen bara av att tänka på det, ska bli sjukt roligt och konstigt på samma gång att se dom i New York. Jag menar såklart konstigt på ett bra sätt men det antar jag att ni förstod. Kom lite tårar igår när jag tänkte på allt detta, är ju trots allt åtta månader sedan jag senast såg dom på Arlanda och vinkade hejdå till dom. 
 
Nej dags för lite lunch, magen kurrar och får man inte mat blir man på dåligt humör och det vill vi inte!
Btw, min värdpappa har nu tittat på bilen och det går tydligen inte att öppna bakluckan för att bucklan är i vägen, typiskt! Petronellas värdpappa har lovat att fixa den men kommer ändå gå på ca 500 dollar. Min värdpappa har sagt varken bu eller bä om vem som ska betala så det finns hopp inom mig att jag kanske slipper..håll tummarna för mig!
 
Hade en lång skype med denna böna igår så hon får äran att bli dagen bloggbild, miss you!
 
 
 

Shunday

Då var man på g med skrivningen igen och trots att jag är trött och sliten idag så kände jag att "idag ska det bli kul att få skriva av sig lite", så nu kör vi, massa text och bilder så enjoy!
 
Helgen kom och helgen gick, eller ja den har nästan gått iaf, har väl en sisådär 10 timmar kvar av min söndag, passa på och njuta! Solen skiner idag men vet ej hur det är ute, känns som att det är väldigt kallt med tanke på att det var "snöstorm" på denna sida av landet. Ni kan vara lugna, we survived! 
 
Iallafallf i fredags så hade chill på jobbet, hade två småtjejer här ett tag men dom lekte så fint med mina barn så det var bara att sätta sig i soffan, luta sig tillbaka och läsa sin bok. Efter mycket om och men som vanligt från Petronellas sida så kom vi iväg på middag på kvällen strax efter 9. Det att man inte ska äta efter klockan 7 är ju bara att säga hejdå till när man har middagsplaner med den tjejen. Nåväl, tre-rätters middag blev det och sedan en rulle hemma hos P, slapp men mysig fredag. 
 
Igår då, ojoj vad jag shoppade loss. Den som sagt att shopping inte gör en kvinna lycklig har inte bott i Amerikat säger jag bara. Kan nog säga hejdå till resemånaden om det fortsätter såhär! Nej det var kanske inte så illa men blev en hel del fint och min favorit var en cerise mockajacka, underbar vårjacka och kommer vara så snyggt när man fått lite färg, åh jag vad jag vill ha sommar nu nu och nu! Det var jag och Malinn som var på köpcentrumet, var in i två affärer sedan hade vi gjort av med våran budget, tummen upp! Vi mötte sedan Jonna, Linn och en till tjej inne på cheeskake factory och dom lunchade. Hör och häpna jag tog ingen cheeskake ens, var inte alls hungrig så då är det ju bara onödigt att slösa pengar (och kalorier? ;)) på det! 
Jag tog mig till min värdpappas hockeymatch och kikade på den med barnen och sedan var det middag hemma hos P som stod på schemat. Trevligt folk och god mat som alltid när det är middagsbjudningar hos Powells, men vi saknade Malinn som var tvungen att jobba. Jag lyckades vinna på poker, första gången jag spelar så det måste ju betyda att jag är en naturbegåvining, eller? Kanske ska ge upp alla planer om att plugga och börja spela? Det vet att jag skulle göra pappa väldigt stolt!
 
Får se om jag orkar göra något vettigt idag, har haft det mysigt i sängen med mysmusik och skype, funkar alltid. Lotta är så avundsjuk på mitt rum för att det verkligen blir mörkt när man inte har fönster. Kan nog hålla med ibland men hade jag fått välja så är fönster ett solklart (bra ordval va? ;)) val!
 
Nej sunday here I come, tagga inför ny jobbvecka allihopa, och om två veckor så har jag min kära familj här, UNTZ UNTZ!
 
shopping!
 
 
 
Hockey
 
 
 Dinnertime
Jag, Petronellas värdbarn och ja Petronella såklart 
 
 

Fredag

Och så var det fredag igen och ännu en vecka har gått. En vecka som gått väldigt smidigt och inte alls varit jobbig, kan nog våga påstå att det varit en av dom bättre på detta år.  Det enda jobbiga är att man aldrig blir riktigt frisk så jag har inte kunnat träna denna vecka heller. Nåväl det kommer så småningom och lite promenader skadar ju aldrig. 
 
Veckan har flytit på och jag har jobbat som vanligt, träffat Petronella och Malinn och bara chillat. Min värdmamma åkte iväg till Jamaica med ett gäng andra värdmammor, inte alls avis nejnej. Börjar inse att denna sida av USA ligger väldigt bra till på detta jordklot, nära till många paradisställen och även annat roligt!
Lyckats spara min veckas lön än så länge men får se hur det går i helgen, brukar vara då som det rinner iväg. Behöver nya jeans och dom råkar ha 50% på Abercombie, woopsie får se hur detta går. 
 
Idag kliar det inte i fingrarna att skriva så får bara bli ett kort inlägg så ni vet att allt fortfarande är bra, vilket det är! Har även hört att Jossan och Feliks har kommit fram ordentligt och hittat lägenhet redan så det är ju väldigt goda nyheter. Dom kommer få det awsome därborta, får åka och hälsa på dom så fort man kan! :)
 
Nej ha en bra helg alla därhemma, det ska jag försöka ha även om det bara blir lugnt! 
Peace out
 
 

Good Day!

Japp idag har det varit en väldigt bra dag måste jag få säga, speciellt när det gäller barnen. Dom kom hem och var på bra humör båda två, lyssnade på allt jag sade, gjorde sina läxor och ja, typ allt det dom annars inte gör. Nej inte riktigt kanske men kände att idag var en sån dag som jag kom ihåg för varför jag åkte som au pair, barn kan vara riktigt gulliga. 
Annars idag så har jag haft frukost med tjejerna, och idag var alla med vilket var väldigt roligt. Sedan åkte vi till en nagelsalong och fixade naglar och jag vaxade ögonbrynen för första gången, weehoo, gick bra och gjorde inte alltför ont. Helt klart värt 8 dollar! 
Min värdpappa kom hem idag från Superbowl också och jag fick lite souvnirer, ett halsband och en ölhållare. "Ta den här och ha till all öl du dricker", tackar tackar!
 
Helgen har passerat och bara för att jag skrev att jag blivit bra på att blogga så blev det sämre uppdatering, såklart. Skulle skrivit peppar peppar efter! Efter chokladprovningen åkte jag hem till Malinn och lagade jättegod wok, blir att göra fler gånger, nyttigt och gott! Sedan kom Petronella och vi hade en tjejkväll, kollade dock på en jättedålig film (skyller på Malinn hehe) och sedan var ju tanken att vi skulle åka skidor nästa dag, men icke! Petronella som var den som kom med förslaget blev opepp och därmed vi andra också. Det visade sig senare att folket vi skulle åkt med också ställt in pga halt väglag, jag har ett ord för detta VINTERDÄCK.
 
Så istället för att dra på sig pjäxor och termobrallor blev det pyjamas, uggs och en brunch igen. Lika gott som förra gången och halva priset igen efter lite klagomål, gött. Jag och Malinn bestämde oss för att fortsätta på amerikansk visa och åkte direkt till bio i pyjamasen, redo att sova liksom? Lite konstig blickar men äh, vi kommer aldrig träffa dom igen och nu kan man checka av det på sin bucketlist!
Denna söndag innebar också superbowl, stooor händelse härborta! Jag kikade på det hemma en stund sedan drog jag och Petronella hem till några nyfynna amerikanska vänner för att se slutet och uppleva känslan, trevliga prickar så får se om vi träffar dom igen. Spännande match också även om jag inte kan reglerna och inte sett en enda matcherna innan!
Hann även skypa en sista gång med Feliks och Jossan innan dom far. Blir svårare att skypa nu med 16h tidsskillnad, INTE kuul och helt sjukt att det kan skilja så mycket. 
 
Igår var lillkillen sjuk så han och jag hade en heldag som sjuklingar. Vi kollade film, pysslade, han gjorde sin pianoläxa och jag tittade på, blev irriterad och satte mig i fåtöljen tills han skärpte sig. Han blev irriterad på mig (makes no sense as usual) och säger "jaha sitt där och tjura då", haha javisst tänkte jag, tiden går ju iallafall. På kvällen innan han lade sig kom han till mig med en halstablett och sade "ville ge dig den här utifall du hostar inatt", goaste killen ibland!
 
Nej nu orkar jag inte skriva mer med dessa naglar (även om jag älskar ljudet av klickandet), är som en liten tjej och ska peka på allt haha. Godnatt, Godmorgon, God fömiddag och allt vad det är, hänger inte med i alla tidszoner, over and out!
 

Saturday update!

Två dagar till har gått och det betyder dagas att blogga igen! 
 
I tordags jobbade jag ju som sagt hela kvällen. Gick relativt fort och barnen var snälla och glada. Dock hade dom svårt att somna, nästan så att jag somnade före dom. Intesåsmidiga Petronella kom över senare och skrämde skiten ur barnen. Tanken var att hon smidigt skulle smyga sig in och vänta på mig medans jag jobbade klart, men det blåste så mycket så när hon öppnade dörren så smälldes en innedörr igen också, som sagt barnen blev livrädda och vaknade till liv igen. Petronella hade varit på au pair mötet och uppdaterade mig om "allt" som sades, skönt att slippa det där. Sedan var det Vampire Diaries, mucho spännande denna gång och man kan inte låta bli att undra om detta kan vara sista säsongen??
 
Igår var det chilljobb som vanligt på fredagar. Råkade dock backa in i en stolpe (duktig flicka) och visste inte riktigt hur jag skulle lägga fram det till min värdpappa. Han tog det bra och sade det kan hända även den bästa och att sålänge bilen funkade så är det nog ingen fara, pjuh! 
Var på två hejdå-middagar igår också. En skype med familjen hemma som hade middag för Feliks och Jossan. Farmor och farfar var där också och det är alltid lika kul att prata med dom eftersom att det inte blir så ofta. Klassiska frasen slår aldrig fel, "det är ju helt fantastiskt att man kan sitta och prata såhär, det är ju nästan som att duh är". Ja tack gode gud för teknikens under säger jag bara. 
Andra hejdå-middagen var i West Chester för Johanna som åker ut på sin resemånad imorgon, avis! Vi hade bokat bord men fick ändå vänta en timme (fråga mig inte varför vi väntade), men vi fick iallafall ett presentkort på 10 dollar så hela middagen för min del gick på 4 dollar, totally worth it haha. 
 
Idag har jag varit på chokladprovning och för er som nu säger "hade inte du godisförbud?" så kan jag svara på en gång att detta var planerat att gå på sedan länge och jag delade alla smakrpov med Petronella och Malinn, så det så. Var förövrigt inte mycket av det vi testade som var gudomligt gott. Amerikanarna kan inte riktigt det här med choklad. Hade det varit i Sverige hade varit tio gånger godare och även tio gånger svårade att inte äta allt, så man hade lite tur i oturen kan man väl säga. 
Ikväll blir det middag och mys hemma hos Malinn som är ensam hemma, UNTZ UNTZ, och imorgon pratar vi om att åka iväg och åka skidor. Jag har inte stått på ett par skidor sedan Nybyggetiden om jag minns rätt så hoppas man inte bryter något! Måste även hinna skypa lite med Jossan och Feliks och önska dom lycka till inför måndag, herregud kan inte fatta att dom ska åka...
 
Nej upp med humöret nu, dags att dra sig mot Malinn snart, här har ni lite bilder :)
 
 
 
Fyra långa bord med chiklad i alla dess smaker och former!
 
 
Mötte en konstig filur vid ingången
 
Sophie in da car
 
M in da car
 
 
 
 
Over and out from America!
 
RSS 2.0