Bildbomb!

Familjens hus
 
 
Våran kära husvagn, skapligt sliten!
 
 
 
 
Sophie spanar efter avokados!
 
Hoppla polle!
 
Kossa muuu - selfie!
 
Glad Henke har hittat avokados
 
 
 
 
 
Plockad tilllsut runt 1000 acovados, starkt jobbat va (Y)
Typ världens sötaste valp!!
 
 
Sophie och Henrik på utflykt
 
 
 
 
 
 
Det är väl ungefär sphär våra två veckor har sett ut, kan inte klaga men kan klagar heller inte på en natt på hotell. Passade på att utnyttja wi-fi här för att lägga upp lite bilder iallafall!
 
 

Nästa stopp: Cairns och värmen!

Då har vi precis städat ur våran kära husvagn som varit vårat hem under dessa två veckor här på farmen. I början på veckan så kände både jag och Henke att det var dags att börja röra sig vidare och besöka andra ställen. Massa grejer som man börjar störa sig på som man i början inte märker. Det är disk heela tiden och då snackar jag inte bara om en skål utan hela diskbänken är full, kan knappt hitta en tom yta. Jag orkar inte med barn längre, har fortfarande men efter mitt au pair år haha. Plus att det kan vara kul att testa något nytt! Tanken var ju att hitta betalt jobb efter dessa två veckor men eftersom det verkar vara lite svårt just nu och vi hittade ett mysigt ställe strax norr om Cairns som vi båda ville åka till så skjuter vi på det ett tag. Ingen av oss känner någon direkt stress med jobb heller, vi har gjort av med ca 300kr på dessa två veckor, bra jobbat tycker jag (Y)
 
Om någon timme ska vi få skjuts till tåget som ska ta oss till Brisbane, där har vi unnat oss en natt på hotell faktiskt! Hittade ett erbjudande på groupon som vi slog till på, sen utkeckning och lite välkomstbubbel, vem kan säga nej till det ;) Två dagar får vi i Brisbane och på onsdag morgon åker vi till Cairns, ska bli kul att se Brisbane lite eftersom senast jag var där var det översvämning, denna gång tror jag solen ska lysa iaf! Får också se hur det känns att komma till en stad igen, har levt så isolerat nu så får se om det blir en hiss eller diss. 
 
Nåväl, veckan som har gått har vi fått låna bilen och tog oss runt i småstäder runtomkring här. Jättemysiga och riktigt gammaldags så det var roligt att se! Vi besökte också en nationalpark med regnskog och vattenfall, var en 5km sträcka som jag efter mycket om och men fick med mig Henke på, killen kan vara lite lat ibland ;) Helt klart värt "mödan" iaf! Och Henke har blivit en hejjare på att köra på fel sida av vägen och jag på att läsa kartor, alltså riktiga kartor, old style som gäller här! 
Just det, jag har äntligen fått rida också! Var superkul och fick rida iväg en bit själv också, första gången jag gjort det. Hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång. Kommer sakna djuren här! 
 
Vi hade en riktigt äcklig incident häromdagen också. Som sagt så är inte familjen den renligaste och detta ledde till att gamla kycklinben låg framme ett tag, vilket i sin tur ledde till likmaskar som gottade sig i den burken, ush vi höll på att spy av doften. Eftersom familjen inte var hemma bar vi ut det så dom fick känna på doften när dom klev upp på altanen, nästa dag var dom borta, pjuh!
Det har också börjat bli kallt här, eller ja på kvällarna och nätterna iaf. Häromdagen frös jag som en toka i våran husvagn, tom Henke frös så då måste det vara kallt! Det visade sig att det hade varit 2 grader, fy nästan lika hemskt som likmask incidenten, eller ja inte riktigt men nästan! Nästa natt blev det att bunkra upp med allt vad man hade och filtar såklart, hjälpte som tur var. 
 
Känns iaf som att vi har gjort en del under tiden här, eller ja typ påbörja 40 olika projekt och avsluta 0. Verkar vara så det går till här. Har lust att åka tillbaka om ett år och se om något faktiskt har ändrats, tvek på den haha. Vi har iaf proppat i oss massor med avokados (har tom gömt undan för att inte familjen ska äta upp alla), så himla gott! Det är nog det och valpen här som vi kommer sakna mest. Funderar på att sno både hunden och lite avokados i väskan och hoppas att dom inte märker något, får se hur det går. 
 
Det var en liten update och ska verkligen försöka skriva oftare, har fåt lite klagomål (Dina) men skriver när vi kommit till nästa ställe och ska försöka fixa lite bilder då med, mycker roligare att kunna visa saker jag skriver om! 
 
Hare gött hej så länge!
 

Farmjobb part 2

Sådärja, nu har vi efter mycket om och men kommit till rätt farm och har snart hunnit vara här en vecka redan! Det är som sagt en avokadofarm och är ett ungt par och två små barn (4 och 6 år) som bor här, väldigt trevliga =) Väldigt mycket mer primitivt på detta ställe och ligger verkligen mitt ute i ingenstans, tog oss ca 30minuter bara på småvägarna att komma ut hit men det bor faktiskt en del människor här ändå. Bland det första som händer mig är att en mus springer fram medans jag är på toaletten och det sitter tre stora grodor i duschen, fy tusan men en del av upplvelsen antar jag.  Vi får mjölk direkt från kossorna, grönsaker direkt från landet och vi har bytt ut vårat rum mot en husvagn, även det stor del av upplevelsen och sjukt fin omgivning är det, aldrig sett en så stjärnklar himmel!  
 
Jobbet är också ganska mycket hårdare här, eller ja det finns så himla mkt att fixa till på detta ställe så saker att göra finns det gott om. Jobbar ganska mycket och att en dusch aldrig har kännts så skönt om den gör efter en jobbdag här är nog bästa beskrivingen på hur svettigt och jobbigt det kan vara! Känns dock som att vi börjar på nya projekt varje dag och får aldrig riktigt avsluta något, annat än alla avokados som vi har plockat, vilket hitills har blivit ca 700st, vissa av dom är så sjukt stora! Familjen går på någon konstig diet så just nu äter dom bara specialsoppor, vilket betyder att alla avokados som är "dåliga" får hamna i Sophie och Henriks mage, vi klagar inte! 
 
Man lär sig sjukt mycket här och hitills har jag fått skruva ner ett staket, blanda och lägga cement och idag gott folk har jag fått lära mig hur man mjölkar en ko, det ni! Kommer bli en riktigt farmare av både mig och Henke :D
 
Häromdagen när vi var lediga fick vi låna familjens bil och utforska lite vad som finns runtomkring här. Tog bilen till en liten stad som heter Eumundi där dom hade marknad med allt möjligt. Massa organiska oljor, grönsaker , glutenfria bakverk, ( råkade slinka ner en morotskaka, oops) ja, hade jag bott här hade jag kommit hem med halva markanden för att säga det så! 
Efter markanden begav vi oss till Noosa, en jättemysig stad som ligger vid kusten. Efter en vecka ifrån havet fick vi doppa oss igen och bättra på brännan, som just nu är en bondbränna, mycket fint! Strosa i Noosa (ett rim jag flitigt hittade på hehe) var det vi gjore på kvällen innan vi begav oss hem. En väldigt bra ledig dag :)
 
Detta inlägg har tagit mig ca 40min att skriva då barnen har sprungit runt och lekt, frågat frågor, använt pruttkuddar i ansiktet, ja kan inte annat än påstå att man redan börjat tröttna lite smått på dom. Speciellt eftersom dom alltid vill leka när vi har slutat våran jobbdag, vilket är då vi är som minst leksugna haha. 
 
Nåväl vi har det väldigt bra måste jag påstå och är förvånad över hur snabbt man vänjer sig vid en heelt annan omgiving, positivt menat såklart! På måndag ska vi ringa en annan farm och se om dom har något betalt jobb åt oss, efter det får vi se vad som händer.  
 
Blir tyvärr inga bilder då det kommer ta för lång tid att ladda upp, men det långa inlägget får kompensera lite hoppas jag :)
 
Tack och bock från landet "down under"!

Farmjobb part 1

So here we are, en liten håla mitt i Australien där det ja i princip bara finns farmer. Just nu står kossorna och muar åt något, förmodligen Henke som för väsen medans han klipper gräset. Vi fick som sagt byta farm i sista sekund och på tåget påvägen hit ringde våran nya farm och sade att vi skulle bo hos deras föräldrar en natt eftersom vårat rum/husvagn inte var klar. Verkar vara lite så i Australien att planer kan ändras väldigt snabbt, annorlunda för mig som är van att planera allt men kan vara bra att bli impulsiv också (Y) Det har funkat väldigt bra att bo här och dom är jättetrevliga, och som sagt skulle vi stannat här en natt men det har redan blivit 2 så får se om vi kommer oss ut till vårat ställe idag. 
 
Än så länge så trivs vi båda här ute på landet, väldigt lugnt och tyst och inte alls samma stress som det är i städer. Har gosat massa med hundarna här, gör att saknaden efter Erina släpper liite men hon är fortfarande nummer 1! 
Nästa ställe har dom tydligen 5 labradorer varav en valp och två hästar, så det kommer bli ännu mera kuligt! Det är förövrigt en avokado farm (mmmmmmmmmmmh) så om vi stannar i någon vecka eller två så kommer vi få smaka på dom, älskar att man får allt "raw" här. Har smakat på yoghurt som i princip kommit direkt från kossan och honung direkt från bin, inga tillsatser, Sophie Likey :D
 
Ville passa på att uppdatera lite nu eftersom nästa ställe ligger typ mitt ute i bushen och wi-fi knappt funkar, men vi kommer nog att klara det galant, det enda jobbiga med det är man inte kan kolla upp alltför mkt om vad vi ska hitta på härnäst. Men en sak är säker och det är att vi kommer åka norrut, stickade tröjan och sockorna har fått åka på några gånger redan...
 
Här får ni lite bilder från farmarna Sophie och Henrik så hörs vi när vi hörs! 
 
 
 
 
Flera som är här samtidigt =)
 

Farmjobb part 1

So here we are, en liten håla mitt i Australien där det ja i princip bara finns farmer. Just nu står kossorna och muar och något, förmodligen Henke som för väsen medans han klipper gräset. Vi fick som sagt byta farm i sista sekund och på tåget påvägen hit irngde våran nya farm och sade att vi skulle bo hos deras föräldrar en natt eftersom vårat/husvagn inte var klar för oss. Verkar vara lite så i Australien att planer kan ändras väldigt snabbt, annorlunda för mig som är van att planera allt men kan vara bra att bli impulsiv också (Y) Det har funkat väldigt bra att bo här och dom är jättetrevliga, och som sagt skulle vi stannat här en natt men det har redan blivit 2 så får se om vi kommer oss ut till vårat ställe idag. 
 
Än så länge så trvis vi båda här ute på landet, väldigt lugnt och tyst och inte alls samma stress som det är i städer. Har gosat massa med hundarna här, gör att saknaden efter Erina släpper liite men hon är fortfarande numemr 1! 
Nästa ställe har dom tydligen 5 labradorer varav en valp och två hästar, så det kommer bli ännu mera kuligt! Det är förövrigt en avokado farm (mmmmmmmmmmmh) så om vi stannar i någon vecka eller två så kommer vi få smaka på dom, älskar att man får allt "raw" här. Har smakat på yoghurt som i princip kommit direkt från kossan och honung direkt från bin, inga tillsatser, Sophie Likey :D
 
Ville passa på att uppdatera lite nu eftersom nästa ställe ligger typ mitt ute i bushen och wi-fi knappt funkar, men vi komemr nog att klara det galant, det enda jobbiga med det är man inte kan kolla upp alltför mkt om vad vi ska hitta på härnäst. Men en sak är säker och det är att vi kommer åka norrut, stickade tröjan och sockorna har fått åka på några gånger redan...
 
Här får ni lite bilder från farmarna Sophie och Henrik så hörs vi när vi hörs! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla jobbare här (Y)
 
 
 

Dags att bege sig

Då var det dan före dopparedan, vilket för oss innebär dagen innan vi ska bege oss mot farmen! Det har dock blivit lite ändring av farm eftersom den vi skulle till från början skrev dagen innan att dom inte längre kunde ta emot oss. Väldigt dålig stil av dom, vilket vi skrev och bad dom även att fixa en annan farm åt oss, och guess what? Det gjorde dom, lönar att stå på sig lite ibland (vilket jag har Henke att tacka för denna gång).  Så vi ska till ungefär samma ställe men en annan farm (Y) Vet inte så mkt om den farmen ännu men vi hade inte så mkt annat till val än att åka dit ändå eftersom vi sagt upp oss från jobb och boende här :) Blir spännande att se!
 
På tal om att säga upp sig från jobb, inte stolt över det men fick säga upp mig utan förvarning, glada blev dom inte, vilket är fullt förståeligt, men men a girls gotta do what a girls gotta do! Fick lite klirr i kassan också nu, första sedan jag kom hit untz untz! 
 
Sista veckan har det varit ganska dåligt väder men vi har hållt oss sysselsatta ändå men lite smått och gott, mest serien "vänner" om jag ska vara helt ärlig. Känns att man har tittat lite för mkt när man börjar referera allt som händer i sitt eget liv till den...men som jossans roomate " det är inte så konstigt när det 10 hela säsonger", så vi kör på den!
 
Två sista strandagar har vi fått med oss, en på stranden nedanför oss och idag åkte vi med Jossan ner till Coolangatta och gottade oss! Superfint vatten därnere och tydligen ett surfparadis, får testa på det när jag kommer tillbaka från farmlivet (Y) 
 
Som sagt så vet vi nästan ingenting om farmen vi ska till så har ingen aning om när nästa updatering blir. Har bunkrat upp med shampoo/balsam, tv-serier, ja vi har förberett oss på det värsta hehe. Men såfort jag har internet, eller ja nästan, så ska jag ge er updatering om hur allt går. Kanske blir lite fina naturbilder också, har man inte internet så har man tid för mkt annat så då kanske jag äntligen (efter 3år) kan lära mig min systemkamera ordentligt (Y)
 
Nej nu måste jag sova, upp tidigt imorgon för att säga hejdå till våran gubbe vi bor med och fixa det sista innan vi åker. Hoppas han inte pratar för mycket så vi hinner gå och se soluppgången, med honom vet man aldrig. 
 
Moooot sherwoodskogen och vidare!
 
Picknick i Coolangatta
 
Tres amigos njuter av beachlivet :)
 
Ännu en picknick vi hade häromdagen :)
 
 
 
 

Ändrade planer!

Hej hopp i Lingonskogen! 
 
Yesbox då har det blivit en helomvänding av planer här i Australien. Tanken var ju att stanna och hitta jobb här på Gold Coast och stanna på obestämd tid, men eftersom det verkar vara väldigt svårt att hitta jobb just nu så har vi nu bestämt oss för att ta vårat pick och pack och bli wwoofare i 3 månaders tid! Vad tusan är wwoofare undrar ni kanske nu? Jo gott folk detta innebär att jobba för mat och boende på en organisk farm. Så med andra så ska vi bli farmare. Har fått kontakt med en farm som ligger ca 5 timmar norrut (jag fortsätter att jaga värmen när "kylan" börjar smyga sig på här) där dom har både djur och massa grönskaker som vi ska sköta om några veckor. Stället heter Gympie och ligger en timme innåt i landet från Rainbow Beach, fram med atlas farmor! 
Även om detta inte var planen från början så ska det faktiskt bli väldigt kul att uppleva Australien outback, fråga mig igen om några veckor när jag skitat ner naglarna ordentligt så kanske jag tycker helt annorlunda. Haha nej jag tror faktiskt att jag kommer tycka om det (om det inte är FÖR hårt arbete det vill säga^^). Vet att Henke kommer gilla det med tanke på vilken naturmänniska han är! Efter detta så vill vi ta oss till en farm med betalt jobb också, går ju tyvärr inte att leva utan pengar i det här landet heller. 
 
Annars då? tackar som frågar, har faktiskt lyckats hitta ett jobb här, dock är det på ett stånd som säljer massageprylar, inte det bästa som finns men har lyckats skrapa ihop lite pengar och gått plus minus noll senaste veckan så det är alltid bra! Ska jobba på söndag igen men sedan är det dags att säga upp sig, tar emot lite så ska försöka komma på nåt vettigt för att inte bränna alla broar där, skulle vara bra att ha ett sånt jobb att komma tillbaka till, så alla förslag välkomnas! 
 
Har också börja leva lite pensionärsliv, med det menas att lägga sig tidigt och gå upp tidigt. Och med tidigt menar jag tidigt, alltså mellan 5-6 på morgonen, tom tidiagre än när farmor och farfar brukar gå upp! Solen går nämligen upp runt 6 snåret så har varit uppe och kikat på den några gånger och jag har även lyckats blivit meddragen på träning, bootcamp t.o.m, klockan 6, starkt jobbat tycker jag (Y)
 
Jag och Henke följde med Feliks och åt på Vapiano igår för första gången också, fick halva priset, inte illa ;) Sedan åkte vi till, ja vi kan kalla det en utsiktsplats, dock var det väldigt blåsigt och mörkt på himlen så var inte det bästa utsikten just då. Men åkte tillbaka till ungefär samma ställe idag med Jossan och då kikade solen fram så jag fick se den goda sidan också :) 
 
Just det, var ju på en Barista kurs häromdagen också där jag fick lära mig att göra dom vanligaste caffe som finns på fik. Var riktigt kul faktiskt så när jag kommer tillbaka från farmen så ska jag försöka hitta mig ett cafe´ jobb. Tills dess så får jag nöja med att laga caffe åt djuren,"får det lov att vara en cappuccino åt mamma mu?"
 
Vi åker inte förrän nästa söndag så ännu har vi tid att njuta av Surfers Paradise, hoppas att vädret blir bättre då det har regnat mycket senaste tiden. Måste hinna med med en ordentlig utgång också, inte gjort det sedan Henke kom! 
 
 
So long kära Svedala :)
 
 
 
 
Söt tant som spelar live musik för oss och hawaiiblomma som jag blivit kär i ^^
 
 
           
 
Ute på prommis :)                                                                      06:00 :)
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0