Sandy!

Eftersom att alla andra au pairer verkar blogga om denna orkan som kommer åt mitt håll så känner även jag mig skyldig att göra det! Jag och min familj här borta är "alive and kickin´" och jag måste få säga att just där jag bor så har denna orkan varit mycket snack och liten verkstad. Vi har fortfarande ström, vattnet rinner ur kranen och inte inne på golvet, och vi har ätit en stor god middag, så som sagt, jag mår finemang! Det sägs att det ska bli värre under natten men vi får väl se om det stämmer..håller er uppdaterade på facebook om inte annat!
 
I lördags var det ju som sagt vinkväll hos Petronellas familj och den var väldigt lyckad! Det hade dukats fram med, ost, salami, skinka, hummus, guacamole, kex, ja guud så gott allting var. Och som att inte det räckte så fick vi lammkotlett och potatisgratäng senare till middag, mumma.se. Jag hade väldigt kul med tjejerna och vi gick inte och lade oss förrän vid halv 3 snåret, smålulliga och glada. Tre tjejer fick inte riktigt plats i min säng så jag och Malin kickade upp Petronella till gästrummet, enkelt och bra! 
 
I söndags vaknade jag av ett rötmeddelande som säger att min lilltjejs skola är stängd, kuul! jag blev deprimerad och spenderade resten av dagen i sängen! Nej kanske inte riktigt därför men i sängen låg jag men hade sällskap av Malinn och Petronella. Kollade en asdålig skräckfilm, room 1408, alla tre somnade under filmen och sedan spolade vi fram till slutet bara för att, ja jag vet det är fusk men äh! Enda gången vi faktiskt lämnade sängen var för att åka och köpa "five guys", som förövrigt inte alls var gott (det var tur att du inte slösade pengar på det Feliks!)! En sunkig hamburgare som såg ut att ha legat där i flera dagar, en stor besvikelse då jag hört så mycket bra om denna kejda, jaja så kan det va. Vi råkade också få med oss lite cookie dough glass hem, oops. 
 
Idag då, ja det var min första heldag med barnen sedan i somras. Har gått förvånansvärt bra och endast lite bråk, och jag har sån tur att det blir samma visa imorgon, hurra (för er som inte förstod det så var jag ironisk)!
 
På återseende! Ska försöka att inte blåsa bort :)
 
 
 
 

Hundvakt och FF

Då var det lördag och jag sitter ensam i mitt stora amerikanska hus, yeeah FF. Det bästa med det är att jag kan sitta i morgonrock, titta på tv (dock får jag inte igång tv:en just nu, faaan) och äta vart jag vill, no judgements! Ni kanske undrar vart familjen har tagit vägen? Jo men jag slängde ut dom över helgen, kände att jag behövde ett brejk från dom. Nej nu skojjade jag till det lite. Pappan är uppe i Maine och mamman + barnen är nere vid beachouset på någon halloweenparad grejsimojs, så jag är kvar och får sitta hundvakt, vilket var uppskattat! 
 
I torsdags drog jag och Petronella hem till Malin och kikade på vampire diaries, serien i sig måste jag erkänna att har spårat ur lite men det gör inget för det finns en hel del ögongodis! Hade en mysig kväll med popcorn och tjejsnack och sedan slog klockan "curfew" och det var dags att bege sig hemmåt. 
Fredag igår då vilket innebar knappt något jobb för mig men jag klagar inte! Vid 7 åkte jag, Malin och Sofia till ett såkallat Pumpkin Patch, det var massa pumpor som folk hade skurit till på olika sätt och sedan hade dom ställt ut dom med massa ljus. Var väl en kul grej att se men ja inte så mycke mer än det. Vi släppte av Sofia hemma och plockade upp Petronella och sedan fortsatte kvällen i Newark på en restaurang med vattenpipa, najs! Vi satt och snackade massa och titta på allt roligt folk som gick förbi. Det var ju nämligen halloween så en hel del konstigt fick man se, och måste även nämna att jag tror det pågår en tävling mellan tjejerna här om vem som kan klä sig mest slampigt, har aldrig sett så korta kjolar/klänningar/utklädnader, och jag som trodde USA var konservativt?? Iaf en väldigt trevlig kväll var det :)
 
Idag är det lördag och jag fick sovmorgon till 10, måste ju ut med jycken..
Gick till gymmet och tränade lite, körde cykling för typ första gången och ush va jobbigt, mjölksyra för hela slanten så det kommer kännas imörra, gött!
Sitter just nu och väntar på att Malin ska komma hit så vi kan åka till köpcentrumet och kika lite, ikväll blir det vinprovning hos Petronellas familj, jag som inte är en så stor vindrickare, men alkohol på en lördag tackar man ju inte nej till! Kommer nog bli väldans trevligt och efter det blir det pyjamasparty @ my place!
 
Måste ju också nämna något om denna stormen som alla pratar om som ska komma, "Frankenstein", låter ju tom läskigt! Jag känner mig inte speciellt orolig men tydligen kan detta bli vääldigt stort och folk köper på sig burkmat och vatten utifall att strömmen går. Min (och alla andra au pairers) första tanke är "åhnej hoppas dom inte stänger skolan så barnen måste vara hemma", haha illa!  Min familj har inte förberett något ännu men hoppas verkligen det inte blir alltför läskigt! Som tur är bor man nere i källaren så jag borde klara mig, håller er uppdaterade!
 
Lite pics kommer här!
 
Min och Sofias ansiktsmask häromdagen (ja jag vet den ser gräslig ut)
 
Pumpkin Patch
 
Jag och Malin, haha jag ser gravid ut?
 
 
Alla löven har börjat falla, snart vinter!
 
 
Det var allt för idag, jag, morgonrocken och "Cato" tackar för oss, peace out!

Kiss me

Jag får väl börja med att säga att rubriken inte är en uppmaning till alla killar därute, det är underbar låt som spelas på repeat i min öron så fort jag får chansen! Kiss me med Ed Sheeran, underbar! (ge den några chanser Jossan ;))
 
Veckan bara svischar förbi och dagarna rullar på! Starbucks har blivit en klassiker så nu kan dom tom min beställning, kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt?! Har umgåtts med Petronella och Sofia as usual och igår åkte jag och P för att träffa en ny tjej vid namn Malin som vi börjat umgås med, kul med nytt folk i våran svenska flock! Vädret är helt underbart, lagom varmt och idag kunde jag tom ha shorts, håll i hatten! Snart slut på oktober och jag går i shorts, me like! 
 
Skypade med zazza en sista gång innan hon drar till Aussie, buhu min man drar långt ifrån mig och kommer dröja länge innan vi ses, men jag unnar henne det och vet att hon kommer ha det sjuukt bra! 
 
Hunden har börjat fatta att han ska kissa ute nu och idag tog jag med honom på hans första promenad, han var lite nervös tror jag men verkade som att det var uppskattat att få se sig utanför husets gränser! Han och jag har varit ute hela dagen och när vi blev trötta tog vi en powernap i soffan, såå mysigt! 
 
Har börjat planera lite smått inför jul och nyår också. Ser ut som att det blir jul i Maine med familjen och sedan nyår i Miami och kanske en kryssning ut till Bahamas, låter väl inte helt fel? (ja det är absolut meningen att reta er där hemma lite!). Håller tummarna att det blir av!
 
Sitter här med Sofia och äter jordnötssmörskakor, asgott! Hon ska ju göra rematch (byta familj) så man får passa på att umgås med henne innan hon drar vidare mot nya äventyr! 
 
Nu ska jag vara lite social och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. Snor Petronellas line, Goodmorning Sweden and Goodnight Amerika! 
 
 
 
Promenader i höstvädret
 
Gonna miss you <3

Härliga helg!

Ännu en helg har passerat alldeles för fort, men tar det som ett tecken på att jag har haft väldigt kul, vilket jag har! 
 
Vi tar det från början! 
I fredags jobbade jag som vanligt men hade sällskap av Sofia hela dagen vilket var trevligt och gjorde att tiden gick fort. Barnen kom hem som vanligt och var på bra humör, vilken unge skulle inte vara när det är fredag och man får äta godis och inte har några läxor? Pappan drog till Atlantic City på hockeyturnering och mamman hade sen massage så jag fick jobba "sent", ändå till klockan 7 haha. Jag beställde pizza åt barnen och klarade mig från att ta en enda tugga (eller?!). När mamman var hemma bar det av till liqour store (btw, vi slapp visa leg) för att inhandla vin till kvällens bravader, ost och vinkväll, mums med brie! Det var en lyckad kväll med mycket skratt och sedan en nattpromenad hem med kisspaus "bara för att" man inte får kissa utomhus här. Jag körde på en nattpackning eftersom att jag dagen efter skulle till NYC!
 
Lördag: Bussen gick 0815 och jag hade sällskap av dansken Elsebeth, dock var jag inte mycket till sällskap, var skapligt trött efter bara 4 timmars sömn, somnade på bussen och sedan var jag framme, funkar ju det också! Spänd på att se om Fia och Fredrik lyckats hitta till busstationen och främst i tid! Joodå min tjej stod där utanför och väntade och gud så härligt det var att få krama om henne efter snart 5 månader (Fredrik fick såklart en kram också). Det blev en frukost och massa "catching up" innan det var dags att börja turista. Wall strett stod först på schemat, var väl ballt och så men förstår inte riktigt hysterin. Sedan skulle vi till Ground Zero och frihetsgudinnan men båda slutsålda, typiskt! Men vi höll huvudet högt och styrde mot Carrie Bradshaws lägenhet istället, coolt att se den i verkliga livet med Fia, vet inte hur många kvällar vi suttit och tittat på det programmet med Ben&jerry´s i våra händer! En lång promenad och en maccarroon senare satt vi på en mysig restaurang i "Little Italy" och åt middag. Tanken var sedan att dra sig mot en bar men alla var trötta så jag introducerade F&F till lite amerikansk godis (min plikt till alla som kommer hit!) som köptes med till hotellet där vi satt och läste skvallertidningar och pratade massa. Jag och Fia köpte även med en Ben&Jerry´s, when in New York eller vad säger man?
 
Söndag: Denna dag hanns det med mycket må jag säga! Vi vaknade av en knackning på dörren vid 930, det var Fredrik som stod redo och klar att bemöta dagens äventyr, han blev lagom glad när vi fortfarande satt i pyjamas. Vi lovade att vara klara på 15min och klarade nästan att hålla det! Vi styrde skeppet mot Ground Zero som var väldigt mäktigt måste jag få säga. Sjukt att stå på marken där det för 11 år sedan endast var ruiner av två stora byggnader. Cool design på minnesplatsen med massa träd, forsande vatten och alla namn som var inristade i sten. Vi tog en hel del kort och sedan tog vi oss mot frihetsgudinnan. Efter 80min kö var vi på båten och kunde njuta av en av världens kändaste statyer. Såklart så dör min kamera när vi gått i land på ön men Fia tog massvis med kort som hon lovat att ge mig sen! Turister som vi är tog på vi oss headset som guidade oss genom ön, måste erkänna att jag endast lyssnade lite halvt men jag lärde mig att gudninnan tittar utåt mot "det gamla Amerika" och står som att hon tar ett steg fram mot det "nya Amerika", nu vet ni allt jag vet!
När vi väl var tillbaka på fastlandet hämtade jag min väska på hotellet och sedan började vi jakten på att hitta ett mysigt fik, vilket visade sig vara väldigt svårt så vi gav upp och åkte till Times Square och satte oss på ett café där vi spenderade våran sista tid tillsammans och Fia fick sin efterlängtade cupcake, my work here was done! 
Sorgligt att säga hejdå, as usual, men tiden kommer gå fort! Dom två fortsätter sin resa genom Asien (inte alls avis!) och jag fortsätter min resa här i detta land och sedan ses vi i sommar!
 
Monday och ny vecka, hunden har fått mask och det första man får göra är att tjata ihjäl sig på barnen att klä på sig, ja livet som au pair fortsätter! 
 
Som utlovat massa höstbilder!
 
 
 
Wall Street
 
Carrie´s trappa!
 
Skaplig längdskillnad?
 
Våran första "maccaroon"!
 
Ground Zero
 
 
On the boat!
 
Manhattan
 
Frihetsgudinnan
 
och däär dog kameran, men jag hann iaf få med "la turista" på bild!
 

Höst

Sist vi talades vid hade jag nyss sagt adjö till nära och kära och ja var väl inte på sådär jättebra humör, men nu har jag ryckt upp mig och känner att jo men visst, 8 månader till, detta klarar jag! Har haft en bra vecka med familjen, trevliga middagar (dock har dom glömt att tacka för maten) och vi har fått lite påökning i familjen genom Sofia, som har det lite struligt med sin familj men vi håller tummarna att det löser sig, och hos min familj är hon alltid välkommen! 
Min värdpappa fyllde år i tisdags så jag panikköpte en present till honom i måndags, vad köper man liksom??? Blev en bok om Kennedy´s mord eftersom han gillar presidenter, och måste erkänna att jag hade ett blont moment i butiken när jag sade att han vill ha en bok om någon president som var efter Washington (han var ju Usa´s allra första president), pinsamt men jag skyller på min värdmamma för det var det hon sade till mig. Sen är ju frågan om jag visste att han var den första presidenten eller inte? Om vi säger såhär, you will never know! 
Jag hade inte köpt något kort (skyller även ifrån mig på denna punkt, Petronella och Sofia tyckte inte att jag behövde det) så på morgonen när det står massa kort i köket får jag panik och frågar Luke om han kan hjälpa mig, javisst svarar han och vips så hade jag ett litet födelsedagskort från mig OCH vovven, ett litet knep för att det inte skulle bli alltför tattigt med ett handgjort kort från en 20åring! Pappan gillade iaf presenten och har redan börjat läsa den, konstigt nog var det den enda riktigt presenten han fick? Äh i Sverige ger man presenter så jag kör enligt den visan! 
 
Igår hade jag en jobbig dag med pöjken som vägrade lyssna och var väldigt uppkäftig. Detta resulterade i två timeouts och ingen dessert! Hunden gör mig tokig ibland också, springer runt som en galning, plingar i sin j**** (förlåt) bjällra och han vägrar kissa ute, han ska bestämt gå på sin jävla kissmatta, aja bättre än golvet!
 
Annars har veckan gått fort och imorgon är det redan fredag! Jag har varit mycket på Starbucks och druckit kaffe, tagit lite sovstunder när barnen gått till skolan, kollat massa serier (älskar att dom dragit igång allt nu!) och kört lite styrkeövningar eftersom att jag fortfarande inte vågar anstränga min fot för mycket, blä jag vill ut och springa! 
 
Till rubriken, löven har börjat få höstfärger och dom har även börjat dala ner mot marken, det är väldigt fint så någon dag nästa vecka ska jag försöka ta mig ut och ta lite fina bilder och visa er. Detta är vad som är så mysigt med att jag hamnat i detta område och inte i en storstad, jag får alla fina årstider, och i detta land är hösten faktiskt som på bilderna på google, inge regn, rusk, slask och storm som hemma (peppar peppar!). 
 
I helgen blir det att träffa Fia och Fredrik i New York (känns som att jag bor där), awsome, längtar som tusan!!! Men innan dess måste jag först städa toaletten och dona med tvätten, hare gött hejj sålänge! 
 
 
Klassiker!
 
 
 
Dunderkarusell

Det var det!

En vecka har gått fort som tuuuusan, speciellt när jag hade så himla fint besök! Vi bodde hemma hos min värdfamilj fram tills i fredags när det var dags för oss att inta NY, vi har turats om att sova i soffan, som faktiskt viade sig vara inte alltför oskön, så nu när vi vet det är det bara att komma och hälsa på, Jossan och Feliks är välkomna tillbaka, vare sig jag är här eller inte enligt min värdpappa haha. 
Veckan i själva Landenberg var väl inte sådär jättespännande, men Feliks fick shoppat en hel del och Jossan fick köpt sig en Halloweendräkt, se upp alla där hemma! Vädret var kallt och trist nästan hela veckan och jag har fått använda min jacka för första gången senda jag kom hit, dålig timing säger jag bara för nu sitter jag på altanen i shorts och bloggar samtidigt som jag äter en smaskig frulle! 
Jossan bjöd på äkta tunna svenska pannkakor vilket barnen älskade, och dom har btw varit hyper typ hela veckan, speciellt Luke, dom blir så när man får besök. Vi har inte varit ute på en endaste promenad vilket jag tycker är konstigt, men tydligen ska man inte röra på sig alls när man har semester, man ska bara gå plus när det gäller kalorier, och om vi har gjort det! Jag har nog tvingat dom att prova det mesta av vad detta land har att bjuda på när det gäller onyttigheter, tror att min favorit även blev deras, Reese´s, mumma! 
Vi var på bio och såg taken 2, var väl varken jättedålig eller jättebra, säger som en äkta svensk, den var lagom! Klassikern innan bion är att gå in på "dollar tree" och handla sitt gottigott för att tjäna några dollar, man får inte va dum inte! 
 
I fredags morgon var det dags att ta bilen för att åka till NYC, yeey! Har varit där nästan varje helg sedan september började och har två helger kvar, me like! Vi sade hejdå till familjen och fick agera modeller till farfarn med kameran som var på besök, nu har jag två till som kan intyga att han tar flera kort än vad som är bra för hans eget bästa haha. Roadtrip stod på schemat och fram kom vi, inga rådjur denna gång men vi fick lära oss att man INTE får fota vägarna i detta land när en tullgubbe tittade konstigt på Feliks kamera när vi åkte igenom. Detta är tydligen olagligt, otroligt konsigt men man blir ju inte förvånad?
 
Vi hittade till vårat hotell som var lite trångt men skapligt fräscht och låg endast 5 min från times square. Vi kunde inte checka in förrän två timmar senare så vi intog den 4 våningar stora forever 21 och sedan var dom två timmarna borta! Efter att vi checkat in var tanken att vi skulle shoppa lite mera men vi kände för en powernap så det bidde det, bara det att vad som skulle vara en 30min powernap blev en tre timmars, vi var så himla trötta! När vi äntligen vaknade ur våra komor var det dags för middag, blev Applebees som visade sig blid en dyratse måltiden vi ätit under veckan INTE kul, men vi fick alla ett glas vin utan att bli leggade ;) Efter det köpte vi med oss olaglig dricka in på rummet innan det var dags för utgång, hurra alla kom in och vi fick lite vip treatment i kön och gratis inträde, nice! 
 
Lördag och söndag har vi ätit goda frukostar (pannkakor eller cupcakes), shoppat mera, gått otroligt mycket, besökt chinatown, degat i Central park och jag har bara tagit vara på tiden att vara runt två (finns många fler) av dom som jag tycker om mest! Det blev ett sorgligt hejdå på busstationen men man får tänka att tiden går fort och förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innna man träffar dom igen,( även om dom flyttar till andra sidan jordklotet snart).
 
Har tyvärr inga bilder från veckan eftersom Jossan har alla på sin kamera, men bjussar på dom så fort jag får dom!
 
Dags att fortsätta sin vardag men tvätt och "slit", hade btw min 4 månaders dag här i onsdags, 126 dagar idag, sjuukt ju! 
 
 

Brrr!

Kallt som tusan måste jag säga att det börjar bli nu, eller ja snarare Sverigevärme men det gillas inte! Tycker synd om mina två gäster som hade hoppats på något varmare, men ser ut att kunna blir bättre i veckan så vi håller tummarna! 
 
Som sagt, äntligen har Feliks och Jossan hittat hit, känns så otroligt bra måste jag få säga! Hittade dom snokandes på min driveway här i lördagsnatt vid halv 4 snåret och sedan dess har det varit vi. I söndags fick dom träffat min amerikanska familj som bjöd oss allihopa på middag på cheeskake factory, tackar tackar, och jag visade dom det stora christiana mall som det alltid finns saker att hitta i, både Feliks och Jossan kom hem med lite smått och gott! 
Innan dom kom var jag även på ett au pair möte som denna gång innebar "haunted house"! Jag och Sofia gjorde oss iordning hemma hos mig och blev sedan upphämtade av två tyskar, vi begav oss mot detta såkallade "Base motel" och påvägen stannade vi på wendy´s och drog en hamburgare, där satt vi i bilen, en nyckelpiga, rödluva, en katt och Mrs dracula och moffade hamburgers, så det ska va! Var kallt även denna dag så det var tur att man tagit med sig en jacka, dock fick man snabbt upp värmen när det var dags att bli skrämda! Själva turen bestod utav en "hayride" där man åkte igenom olika stationer såsom ett slakteri, mentalsjukhus, öde bensinstation, massa läskigt sminkade människor som gjorde ett bra jobb, måste erkänna att jag blev skapligt rädd några gånger! Nästa stopp var spökhuset, lagom läskigt för min smak men sket inte på mig! Sist men inte minst fick vi gå igenom ett majsfält, även där olika stationer men lite läskigare nu eftersom att vi var tvugna att gå. Vi kom alla ut som "survivors" och med torra byxor så det var en lyckad kväll! 
 
Igår hade jag fått ledigt men inte betydde det sovmorgon inte! Vi klev upp vid halv 8, käkade frulle, kissade (viktigt när man ska sitta i bilen ett atg!) och sedan var vi påväg till "six flags"! Tog ca 90 min att åka (btw så gillar jag inte gpser, går ju inte att avläsa avfarterna!), blev tydligen nästan påhoppade av ett rådjur men Jossan kör stabilt så vi klarade oss! Six flags var otroligt stort och vi hann med ca 8 åkturer på 8 timmar, varav en som gick i 200km/h (ja ni läste rätt) och lutade i 100-110 grader, sug på den karamellen ni! Vi åt på Jossans favorit Panda express och testade på funnel cake, som i princip bara är friterad deg med floursocker, smakade inte så mycket men nu har man testat iaf! Vekans hitills bästa köp blev ett par vantar för 5 dollar, hade ej klarat oss utan, fattar inte hur folk kunde gå runt i shorts, crazy! En väldigt bra dag som avslutades med modern family, och jag var en snäll syster och sov på soffan istället för Feliks!
 
Nu är det dags för scones hos Sofia, hare gött hejj!
 
 
 
 
 
 

Ouch!

Ja "ouch" och "aj" är det dom två ord som jag använt mest dom senaste 24 timmarna, jag har nämligen lyckats stuka foten ordentligt, samma fot som för några veckor sedan! Var ute och rörde på fläsket igår som vanligt och allt gick bra, sprang samma vända som jag brukar och jag flåsade på bra. Sedan kom jag till en nerförsbacke och då kanske jag blev lite för ivrig för vips sade det sedan halkade foten snett och jag kunde knappt gå på den. Stod där vid vägkanten ca 2km hemifrån och försökte hålla tillbaka tårarna när en bil stannar och frågar om jag vill jag vill ha skjuts, tack gärna! (var dock lite skeptisk, man har ju hört alla rövarhistorierna). Hem kom jag och jag tackade så mycket för skjutsen, det är tur att det finnns godhjärtade männsikor på denna jord! Kom innanför dörren och började böla samtidigt som jag försöker hålla foten uppe, lägga is på den och har en vovve som hoppar på mig, kaoos! Min värdpappa gav mig lite tips på hur jag skulle göra med foten, men nu sitter jag iaf här med en skapligt svullen vrist, solen skiner ute och hånar mig för att jag inte kan gå ut och gå, jaja jag ä int bitter! 
 
Till något annat, veckan har rullat på och Petronella har kommit hem igen, najs! Vi har fikat på Starbucks och provat nya höstiga kaffesmaker, vissa godare än andra, chillat i min källare, och denna vecka kollat ganska mycket tv eftersom det varit lite sämre väder, men idag skiner solen och det är 25 grader, hihi. Var lite kaos här i tisdags när både mamman och pappan var borta, tjejen hade tusen läxor och prov, hunden bet alla och kissade överallt, killen hade läxor och mitt i allt ringer mamman och då börjar båda barnen gråta för dom saknar henne, ja kul. Men vi överlevde och dagen efter kom pappan hem som tur var.
Jag har även lyckats hitta min halloweendräkt, detta år blir det en ordentlig och köpt outfit, stod och valde länge men tillslut föll det på rödluvan! Så imorgon blir det au pair möte med utklädnad i ett "haunted house", ska bli väldigt spännande och förmodligen läskigt! 
 
Om mindre än 48 timmar kommer jag även sitta i detta hus med myyyycket bra sällskap, äntligen har det blivit dags för första besöket! Längtar sjukt mycket och ska bli så sjukt roligt, om än lite konstigt, att se bror min och Jossan här där jag bor i usa! Blir nog bara att ta det lugnt på söndag när dom kommer så dom får träffa familjen och vila upp sig för måndag för då drar vi till six flags! Vi får se om jag skriver något när dom är här, måste ta vara på varje minut!! peace out <3
 
Här kommer lite bilder från smått och gott! 
 
 
 
 
 
Diggar utklädnaden!
 
ojdå här blir man tagen av farbror blå!
 
 
Svullen vrist, "varnar känsliga tittare"!
 
Föreläsning för några veckor sedan!
 
College campus

Måndag och första oktober!

Tjillevippen på er igen, nu är jag "hemma" igen efter en awsome helg i landet Canada! 
Jag hann alltså med alla bussar som ni kanske förstår även om det var lite hektiskt. Det hela började hemma när jag gick upp, möttes av en sprallig hund som inte ville lämna mig ifred medans jag skulle packa matsäck och allt, och när jag väl var klar bestämde han sig för att skita och strax därefter även kissa mitt uppe i allt, ja det börjar bra! Min första buss kom i tid och jag sjöng ett tyst "hallelujah".  Mötte Lotta på stationen i NY, där det spöregnade, så vi fick satt blöta på bussen hela vägen upp till Canada. Bussen var skapligt oskön men har man sköna människor runtomkring sig så överlever man en 9 timmars bussresa. När vi började närma oss var det fram med kameran för att fota sin första skymt av dessa tropiska Niagara Fallen man hört så mycket om, vi möttes även av kyla (!) något vi inte var vana vid och fy så jobbigt!
 
Äntligen framme efter tull och hotellbesök var vi alla hungriga så det blev en snabb burgare och även en öl, man var ju tvungen att passa på när man åkt över gränsen och faktiskt hade åldern inne! Sedan köpte vi vin ( som vi fick i bruna papperspåsar) som vi smuttade lite på på hotellrummet innan vi begav oss ner mot fallen för att skåda upplysningen. Denna visade sig dock inte vara lika ståtlig som vi hoppats på, kanske dom glömt att skruva i några lampor? Lite besvika men inget som drog ner humöret, vi fortsatte till en mysig bar med uteservering, värmelampor och livemusik, tog några drinkar innan vi begav oss till en nattklubb, det var ett tag sedan måste jag säga! Kul hade vi, ska väl inte gå in på några detaljer men kvällen innehöll nattåk i ett parisehjul, brandlarm, shots och Lotta drog en klassiker till vakten, "I forgot my leg", det tog väl ungefär 3 min och ett x antal upprepningar och konstiga blickar från vakten innan hon förstod vad hon faktiskt hade sagt! 
 
I lördags åt vi frukost buffé som var gudomlig, satt nog där i någon timma och fyllde på tallrikarna med alla läckerheter vi fick plats med (både på tallriken och i magen)! Sedan var det dags för sightseeing, hurra. Vi strosade runt fallen på den canadensiska sidan och tog massa foton, det var otroligt vackert och svårt att fånga på bild! Tog en båttur som hette "Maid of the mist", den tog oss ner längs floden och in bredvid fallen, oj så blöt man kunde bli men det var det värt! Kvällen blev relativt lugn, slog på stort och åt middag på hard rock café, måste erkänna att vi tänkte köra en springnota men när det väl kom till kritan så insåg vi att det inte var våran stil! Blev "haunted house", som inte var läskigt för fem öre tyvärr och sedan strosade vi runt innan det blev läggdags för tidig uppgång och hemfärd. 
 
Drog en buffé på söndagsmorgonen också och tur var det för vi fick inte mat förrän fem timmar senare tack vare den amerikanska tullen, man blir ju inte förvånad tyvärr! Jag trodde aldrig att jag skulle hinna med min buss hem pga det och en seg lärare, men chaffisen visste vad han gjorde och vi kom hem i tid och jag hann med min buss! Kom till min säng halv 12 igår och slocknade på fem röda, upp och jobba idag, ingen vila här inte! 
 
Som rubriken lyder har vi kommit in i ännu en ny månad och jag har snart varit här i fyra månader, jisses amalia! Oktober i detta land innebär även halloween, något jag sett fram emot och ska försöka gå lite halvt all in på i år! Folk har börjat dekorera husen lite smått men hoppas det kommer mer, vill ha en ordentlig amerikansk halloween!
 
Väldigt nöjd tjej checkar nu ut för att åka och hämta tjejen från dans, hon får förresten ingen kaka efter maten idag för att hon tog med godis till skolan och ljög om det, där satt den! 
<3
 
 
Här får ni lite bilder från helgen också!
 
 
 
 
 
Brandlarm mitt i natten, INTE kuul!
 
Amerikanska fallen och båten som vi åkte nedanför
 
 posarn!
 
Canadensiska fallen, även kallade "Horseshoe falls", mäktigt vare!
 
Sophie är taggad på båttur!
 
En sista klassisk bild med regnbåde, en mås och hela kittet!
 
RSS 2.0