Hej hopp

Då var det onsdag igen då och det betyder ut med soporna, interessant för er att veta va? Chillar i sängen med frulle framför one tree hill, dagen börjar bra! Har inte sovit så mycket dom senaste dagarna men jag känner mig ändå ganska pigg, kanske är en myt att man behöver 7-8timmar sömn, eller också kraschar jag ikväll, det visar sig. Inatt vakande jag vid tre av att min arm gjorde väldigt ont, vet ej varför men det var tillbaka imorse när jag vakande, träningsverk? Nja tror inte det, såå hårt kör jag faktiskt inte!
Min telefon har även bestämt sig för att säga ANDROID var tionde minut mitt i natten, väldigt kul det också. Efter att ha hört robotrösten ca 5 ggr fick jag nog och satte på ljudlöst, där fick den så den teg, höhö! 
 
Vad har jag gjort dessa två dagar då? Ingenting annorlunda, lever det vardagliga livet härborta. Igår höll jag och Petronella traditionen vid liv och åkte och käka frulle, omelett, mumma! Jag handlade, sedan drog vi till gymmet och tränade, stolt över det för igår var jag verkligen inte på humör. Sedan kom barnen hem och dagen fortsatte. Vi åkte till Newark på kvällen och mötte en ny svensk tjej, Isabella från skåne, diggar hennes dialekt och hon var väldigt trevlig också. 
 
Blir att prata med Lotta idag och bestämma mera inför Miami, mindre än en månad kvar, yeey. Och ikväll kanske en fika med Johanna och Linn. 
 
Livet rullar på och jag mår bra, kylan har kommit hit men inget som en svenne inte klarar av!
 
Nej nu känner jag att blogginspirationen dog lite så jag ska peppa inför Gavin DeGraw på fredag och sedan christmas show på lördag, good helg på g!
 
<3
 
Isabella och Petronella, det rimmade ju också, najs!
 
 
I väntan på bussen
 
Såhär snygg är jag på morgonen
 
Skolbuss

Bye Thanksgiving, welcome Christmas!

Lika fort som den högtiden kom försvann den igen och nu är det dags för jul. Husen här har börjat pyntas med lampor, kransar, tomtar, ja you name it. Dock har jag inte sett nåt hus ännu som fått mig att tappa andan, men det kommer nog snart! 
Resten av thanksgivinghelgen bestod utav att säga hejdå till släkt, städa och sedan var allt tillbaka till det normala. Jag och M åkte till Tj maxx och k-mart och inhandlade lite smått och gott, vad kan jag inte säga, och sedan åkte vi hem till mig och hon fick träffa pöjkarna innan dom tog min bil och började sin färd genom landet. Så nu åker jag omkring i en riktig mammabil, hurra, not, gillade verkligen min truck. Men det är väl som så "if you love something you must set it free", trodde det bara var människor men nej det gäller nog bilar också. 
Petronella hade dragit till NY igen så än en gång blev lämnade ensamma. Detta botade vi genom en fin middag på "Olive Garden" med Johanna och en ny tjej Linn, väldigt trevlig tjej. Vi hade väldigt mumsig och trevlig middag och kände inte riktigt för att avsluta kvällen efter det, så vi drog till restaurangen bredvid och köpte efterätt. Tiden flög förbi och vips så hade vi suttit där i nästan 3 timmar, tiden går fort när man har kul! 
Blev sedan en sleepover hos M, vi hade varsinn dator i knäet och kikade one tree hill, lite illa måste jag säga men är man serienördar som vi är så är man!
 
IKEA stod det på söndagsschemat! Jag tog bilen utan att fråga (måste våga lite här borta ;) ) och vi handlade massa inför julen, pepparkakor, glögg, deg, must, ja vi kände oss i "the holiday spririt" och det fortsatte i bilen med massa julmusik, favoriten var såklart "All I want for christmas" med Måns och Agnes, den gamla dängan kommer aldrig slitas ut! Innan vi skiljdes åt blev det Solsidan hemma hos M och jag gick faktiskt ut och sprang när jag kom hem. Kallt vare så tanken var två varv men sedan kommer tanken, "har man gjort två kan man lika gärna göra tre", och då är det kört. Så tre varv blev det och sedan sängen för att filosofera lite om framtiden innan jag slappande av och somnade till One tree hill, gött mos! 
 
Måndag idag och jag har haft en heldag med tjejen. Vi var till Donkin´ Donuts och åt frulle, eller ja hon åt en donut och jag tog en kaffe, duktig flicka här! Sedan hem och göra läxor och baka chokladbollar, smaskigt värre. Nu sitter vi i min källare och kollar 90210 och gossip girl, måndag here we go, tuesday put on a show! Ja eller nåt...
 
Hare gött hejj! <3
 

Thanksgiving

Hurra nu har jag fått uppleva en av alla amerikanska traditioner och det blev en väldigt lyckad sådan! Vakande på morgonen och vi hade frukost tilsammans, det var en gryta som innehöll bröd, ost, ägg, paprika, korv, ja det kanske inte låter alltför gott men OM det var. Om det var något jag inte tänkte på igår så var det hur mycket skit man stoppade i sig, här skulle alla smaker upplevas! 
Efter frukost gick jag en promenix med mamman och barnen, väldigt härligt och jag kände att jag hade varit ute och kickat fotboll dagen innan kan jag tala om. Vi har helt underbart väder här, om man är ute och tränar kan du lätt ha shorts eller t-shirt på dig, me like! 
Sällskapsspel stod näst på schemat, "pictionary" och "Barn mot uvxna" hette det andra. Vi satt i några timmar och hade trevligt med nötter som mellanmål medans kalkonen låg i ugnen, tar hela 4h för den att bli klar, sjukt men samtidigt är det en sjukt stor fågel, så it makes sense!
 
Klockan 5 var det middagstid och alla var redo att hugga in. Kalkon, stuffing, gravy, cranberry sauce, sweet potatoes (det var potatis med, håll i er, marsmallows, hur stört är inte det?!), inte riktigt min grej men det slank ner. Fanns även potatismos och grönsaker, mätt blev man och jag tyckte om det mesta. Vi satt alla ner vid ett fint dukat bord, sade bordsbön och sedan gick vi bordet runt och sade vad vi alla var tacksamma för, det var ju trots allt det hela dagen skulle handla om. Efter huvudrätt kommer efterrätt, pumpapaj och äppelpaj med glass och grädde. Första gången jag provar pumpapaj men det var gott (är inte många sötsaker jag inte gillar), här är pumpa höstens smak, dom har det i allt, caffe, kakor, mat, jos, ja ni fattar. 
Efter detta satte vi oss och kolla film tillsammans, "Elf", julig och mysig film. Många somnade så det blev en tidig kväll, men upp och hoppa för mig vid 1 snåret, TIME TO SHOP TILL YOU DROP! 
Jag och Malinn började och köpte en systemkamera, äntligen, och sedan joinade Petronella oss till köpcentrumet där vi alla hittade lite smått och gott. Underlig känsla att vara ute och shoppa mitt i natten men vad gör man inte när det är rea??
Kom hem vid halv 7 och då satte jag kameran på laddning och gick och lade mig. 
 
Idag sov jag till 11, vilket behövdes, och sedan var jag ute och sprang med barnen, dom cyklade och åkte rollerblades, kände mig som en riktig mamma men det var mysigt. Sedan åkte vi till ett ställe som heter "Longwood Gardens", ett jättefint ställe med massa ljus och fina växter, herregud hör på vad jag skriver, fina växter? Jag börjar bli gammal! Det var iaf trevligt och jag fick testa på min kamera ordentligt! 
 
Här kommer bildbomb!
 
Turkeytime! Ja jag vet ser inte alltför lockande ut. 
 
Sällskapsspel
 
 
Jag och bebis, så söt!
 
 
 
Min nattshopping!
 
Familjen på Longwood, (ser ni skillnaden på kamera? ;) )
 
 
 
Tomten var med oss!
 
 
 
Jag är tacksam över att ha fått chansen att åka till Usa och få uppleva allt jag gör!
 
 

Almost there

Ja jag pratar ju såklart om Thanksgiving som jag snart ska få uppleva på americano vis. Det ska bli så himla kul att få testa på alla goda pajer, maträtter och äta utav ens stor turkey. Det enda jag tänker på när jag hör thansgiving är dock när Mr. Bean ska ha sin egen och han får hela över huvudet, någon mer som känner igen sig?
Thanksgiving är iallafall imorgon och jag hoppas att det lever upp till förväntingarna!
 
Alla som skulle komma inför högtiden har anländit och det är väldigt mysigt att ha mycket folk runtomkring sig. Alla är på bra humör och vi har familjemiddagar varje kväll och ja livet känns helt enkelt inte så pjåkigt för tillfället.  Vi har en 10 månader gammal bebis här också, huuur gullig som helst och det får en nästan, men bara nästan att vilja skaffa en egen. På tal om sånt, barnens kusin kommer hit på fredag och Lily har redan besämt sig för att vi två ska bli ett, haha typiskt henne, jag har aldrig pratat med killen och har ingen aning om hur han ser ut, så detta ska bli spännande. Han ska ta med sig sin norska kompis också, tror kanske att jag hellre har honom med tanke på avstånden...
 
"Black Friday" är även runt knuten. För er som inte vet vad det är så ska jag tala om för er. Jo det är nämligen så att alla butiker har massa rea och dom öppnar antingen mitt i natten eller tidigt på morgonen, folk är som galna! Det blir jag, Malinn och Petronella som drar iväg på detta torsdag natt, får se hur länge jag orkar med att vara i folkmassorna, jag avskyr ju liksom mellandagsreorna så detta ska bli spännande. 
 
Annars har det inte hänt så mycket, jag knappt jobbat i veckan, alla sköter sitt, vädret har varit strålande, har hållt i med träningen (peppar peppar) och igår kom Petronella hem så nu är allt som vanligt igen. 
 
Här kommer lite bilder från smått och gott, får se när jag skriver igen, morgondagen kommer spenaderas med familjen och i matkoma, så mycket vet jag!
 
 
 
Förberedelser inför morgondagen, hur dom vågar låta sånt stå framme vet jag inte! 
 
Jahapp då var framtiden besämd!
 
Utelekar i det fina vädret
 
Mi casa
 
Här ser ni hur nära jag har till Petronella, hennes hus är det längst till vänster. Dock tar man bilen till henne från mig om man är amerikan, det är tydligen "farligare" att gå igenom buskarna än att köra när man tagit nåt glas vin, give me a break säger jag bara!
 
 

Söndag

Hej hopp alla, kände för att skriva lite dag igen hoppas ni inte har något emot det! Söndag idag då och det har varit en lugn men skön sådan. Vakande av en massa cirkus på övervåningen som vanligt, det är en sak jag INTE kommer sakna när jag far hem. Tänkte gå upp och säga hej till farmor och farfar men ingen verkade vara hemma så jag tog mig lite frulle och sade hej till min käre far och Heddy istället, nästan bättre faktiskt! Allting verkade vara lugnt hemma vilket alltid är skönt att höra, dom skulle på Babben Larsson ikväll så hoppas dom hade kul och tog det lugnt, det är ju måndag och jobb imorgon. 
 
Tog sedan en fika med min österikiska kompis Julia i mysiga Kenneth Square och sedan var det hockeydags. Hela familjen åkte för att hejja på Luke när han spelade, mycket roligt att se dessa små krabater som har skydd som väger mer än dom själva. Man räknade tydligen inte målen men skulle tyvärr tro att hade man gjort det så förlorade vårat lag, men dom kämpade tappert! Vi kom hem skapligt frusna så alla satte sig med en kopp te framför brasan och bara mös, väldigt trevligt. När konversationen började handla om testamente och annat jag inte riktigt fattade så kände jag att det var dags för mig att göra annat, och det gjorde jag. En skypedejt med Jossan på 1h och 18min, inte illa och väldigt välbehövligt. Feliks kom tydligen hem idag efter en veckas separation (omgad hur klarade dom det?!) så hon väntade ivrigt på det. 
Kom upp till familjen lagom till middagsdax. Spagetti och köttbullar fast med korv bjöds det på, väldigt gott då jag var otroligt hungrig. Sedan samlades alla framför brasan igen och kolla på Americas funniest homevideos, som dom tvättäkta amerikaner vi alla är. 
 
Jag kände sedan för en lite prommis då jag knappt rört på mig alls i helgen, så kom nyss hem från en liten promenix i mörket där jag stötte på ett rådjur (tror jag) och en orm/ekorre/groda, vem vet! Pratade med Sofia också som höll mig sällskap under största delen av min månskenstur.
 
Nu tänkte jag kolla nåt avsnitt av One tree hill och sedan sussa, ny vecka imorgon så dags att ta nya tag! Längtar förövrigt till Thanksgiving för att få prova på all god mat dom har här, hihi.
Godnatt! <3
 
Luciakyrkan
 
Hockeydags
 
Hejja Luke!
 
 
Jag och Lily
 
I pauserna roade vi oss med att ta roliga kort, hehe!
 

Frälst!

Ja det finns inga andra för att beskriva känslan jag har efter att ha sett den nya och sista twilight filmen! Den var så otroligt bra och klart mycket bättre än jag vågat hoppas på, är lite smått sugen på att ladda hem den och se igen haha, illa det här! Jag och Malinn hade twilight marathon och sedan drog vi och såg den nya, en toppen dag! Trots att det var fint väder så låg vi inne ännu en gång, men denna gång har vi en bra bortförklaring faktiskt, Malinn har ont i sina benpipor (vi diskuterade kring om detta var det riktiga namnet och kom fram till att hon kanske menade benhinnor?) så vi kunde tyvärr inte vara ute och gå ens. 
Var även på en liten luciaträning imorse, en dam som skröt så om att hon var från den första generationen svenskar men hon kunde ingen svenska...ja vissa människor är allt bra underliga. Kändes kul att sjunga svenska låtar och måste erkänna att det gav mig lite hemlängtan, dock var det en hel del falska toner från min sida, man är ju ingen Beyoncé direkt om man säger så! Men med lite träning ska nog detta gå! 
 
Igår jobbade jag ju som sagt lite mera än vanligt men inte gjorde det något när barnen ville vara ute och leka i det fina vädret. Jag satt fullt påklädd och läste min skvallertidning och var sedan ute med barnen och busade lite med hunden. Hade förövrigt 4 barn att ta hand om då en del föräldrar inte visste att deras barn hade halvdag, inga problem, Sophie fixar! Var även extra snäll igår och var barnvakt inpå småtimmarna (eller ja till klockan 22) då mamman ville gå ut och äta med sina vänner. Jag hade ingeting speciellt planerat så kände att jag kunde unna henne det. Speciellt efter att pappan slängt ur sig kommentaren att hon är så stressad att hon funderat på att sluta sitt jobb? Eh hallå är det inte därför jag är här?? Kändes som ett litet slag i nacken när han sade så men jag pratade med mamman igår och tydligen var det bara något hon kläckt ur sig som ett skämt, ja sådana missförstånd det kan bli! 
 
Nu har släkten börjat anlända också, inte hunnit träffat dom ännu men det blir nog en heldag med alla imorgon, funderar på att gå på min lilla killes hockeymatch! 
Har förövrigt sett lite småroliga saker som man bara skakar på huvudet och tänker "only in America", bilder på detta nedanför! 
 
Nu blir det att sussa, eller kanske se ett one tree hill avsnitt, BTW, MIAMI HERE I COME! Den 25 dec till 1 jan ska jag leva livet nere i Florida med Lotta, kommer bli sjuuukt kul! 
Säger tack och hej med en klysha (stavas det så?), Life is good!
 
Bortskämd hund framför brasan?
 
Liten tant som drar med sig syre, troddebara sånt var på film!
 
Nehe?
 
Kanske borde testa om detta funkar?!
 
 
 

15/11/12

Tjenare bloggen och alla därhemma! Nu var det några dagar sedan sist men var inte oroliga, ni har inte missat alltför mycket. Har umgåtts med P och M as usual och dagarna glider fram likt Jesus gjorde på vattnet. Vi hade våran traditionella breakfast i tisdags och den här gången fick jag agera värdinna! Det blev det lite nyttigare frulle denna dag då vi alla tre har börjat på ny kula efter söndagens alla onyttigheter. Äggmacka med kaviar eller omelett + en fin fruktsallad, nyttigt och gott!
 
Har kommit igång bra med träningen igen och varit ute cch sprungit varje dag och förohppningvis är jag inskriven på gymmet någongång denna vecka så då blir det hårda bud i Mellerud. Känns dock inte alltför tryggt att börja med nyttigheter såhär innan jul men vi håller tummarna!
Nästa vecka är det Thanksgiving och det verkar som att släkten börjar anlända redan i helgen, jisses. Barnen går halvdagar hela nästa vecka så det kommer bli en "jobbig" arbetsvecka för min del, men ser fram emot att spendera lite mera tid med dom, eller? Jo men faktiskt, plus att dom är alltid duktiga när deras farmor är här. Måste också säga att dom varit duktiga på att lyssna och göra som jag säger i veckan. Veckans höjdpunkt var när jag och killen sitter och gör läxorna, han vill göra mera läxor och jag säger visst får han det men då vill jag inte höra några klagomål. Han gör läxan utan problem och efter blinkar han med ögat och säger, told you so! Åhh sådana stunder är så härliga! 
 
Lucia är runt hörnet också och det ska firas trots att jag inte är hemma. Ska t.o.m slå på stort och vara med i ett luciatåg, var länge sedan så kan bli kul, första träningen på lördag, hoppas jag inte spräcker några glasrutor! 
 
Hade au pair möte igår, pizzakväll hemma hos en familj, var la trevligt! Fick träffa ännu en svensk tjej som kommit hit för någon månad sedan. Hon verkade vara en trevlig prick så vi bjöd med henne till våra frukostar! 
Fick också ett väldigt härligt brev från Hanna igår som innehöll massa svenkt smått och gott, ALLTID kul att få brev från folk därhemma!
Idag blir det att boka Miami, untz untz! Ska bli så sjukt naajs att komma iväg till värmen över nyår, längtar! Och idag drar även Petronella till NY för att spendera en shoppingweekend med lite familj och släkt som kommer och hälsar på, inte alls avis! Själv ska man väl försöka gå och kika på nya twilight filmen som kommit ut, håller tummarna att den har ett värdigt slut! 
 
Så nu har ni fått en liten updatering om mitt liv här borta. Ikväll blir det att skjutsa P till tåget och sedan är det dags för Vampyrers dagböcker igen, det har redan gått en vecka asså! 
 
Snipp snapp slut så var denna story slut, bjussar på lite bilder från helgen och lite annat gött!
 
 
Fin middag med fina tjejer!
 
Geléshots!
 
Efter shots kommer godis eller hur är det?
 
Sedan blir man gangster, och ja man orkar inte bry sig hur man ser ut så det blir myskläder så fort man får chansen!
Cupcakes dagen efter
 
 
 

Fars dag!

Kom precis in från en härlig springrunda (första på länge!) och började läsa lite bloggar. Då ser jag att alla nämnt att det var fars dag igår och jag kommer på att jag glömde det. Vet att jag skickade ett sms pappsen men här kommer en public congratz eller vad man nu säger?! 
Grattis på fars dag, I LOVE YOU! 
 
Väldigt illa att jag inte hittade en enda bild på mig och pappa, så fick bli denna fina med glimten i ögat!
 

Mätt och firar 5 månader!

Fy bubblan vad mätt jag är, nästan så jag spyr! Har ätit så sjukt mycket idag, både onyttigt och annat, eller nej bara onyttigt, krävs en till fy bubblan för att ni ska fatta. Vi hade ju ff igår hemma hos Malinn. Blev en äkta tjejkväll med strawberry daiquiris (stavas det så?), apgod mat, shots, och maaaasssa tjejsnack och dans inpå småtimmarna, hoppas föräldrarna inte har cameror i huset! 
Firar också 5 månader i detta land idag, jisses vart har tiden tagit vägen?? 5 väldigt bra månader iaf med mycket härligt folk. Så skönt att jag har två tjejer här som jag trivs så bra med, P(Petronella) M (Malinn) S (jag då) gänget, eller snarare dom tre musketörerna, vet inte vad jag skulle gjort om jag inte omringat mig med sköna bönor!
 
Var på P´s värdbarns fotbollsmatch igår också, jättekul att se och gud va det kliar i fingrarna höll jag på att säga men menade såklart fötterna. Måste ta på mig fotbollsskorna och gå ut och spela lite. Feliks fyllde ju år också och jag fick skypat med allihopa, det var nog dagens höjdpunkt. Var så härligt att få prata med farmor och farfar, blir mycket som händer och som man inte håller sig uppdaterad om när man inte får prata med dom varje dag som man är van vid hemma. Huvudsaken är ju att allt är bra och det var det! Men vad jag blev sugen på farmors bullar...
En annan sak är att jag inte kan sluta tänka på hur stor Robin blivit, fyller 16 nästa gång! Han var ju nyss min lilla lillebror och nu ska han snart börja gymnasiet, tur att jag kommer hem då så jag får ge honom lite tips och kan se till så han sköter sig haha
 
En väldigt positiv sak är att min jobbiga känsla som jag hade förra veckan har gått över, kan kanske ha berott på att man hade humörsvängningar av en viss anledning, nej sånt ska vi inte dokumentera men ville bara säga att jag har en bra känsla i magen nu och kan möta mina 7 månader jag har kvar här! Kommer förhoppningsvis ha mycket att se fram emot, nyår i Miami, kanske swedish house mafia i NY i mars, sportlov som kanske kommer spenderas i Californien med familjen och sedan kommer Pappa hit, jisses vad tiden kommer gå fort! 
 
Nej nu ska jag nog slå på en rulle innan jag lägger mig, blir en tidig kväll! Puss och godnatt från lilla mig härborta <3
 
Mig, Malinn och Cato efter vinkväll hos P, bjussar på den i brist på andra bilder!
 
 
 

Sunny Friday!

Hoppsan här kommer ett till litet inlägg, 2 inlägg på 2 dagar, måste vara rekord! Nej men fick lite "skäll" för att jag varit dålig på blogga. Ursäktar mig med att det inte finns så himla mycket att skriva om jämt, dagarna ser ju i princip likadana ut i veckorna så då känns det ovärt att blogga. Men men here goes nothing! 
 
Det är fredag och solen skiner på som sjutton, jag har på mig stickad tröja, på tok för varmt! Sitter inne på starbucks med min "skinny vanilla latte", pumpar party musik i mina hörlurar och väntar på att en kompis ska komma och joina mig. Har känslan av att detta kommer bli en bra helg! Som sagt så har vi ff hos M på lördag så då blir det nog tjejkväll, och idag blir det förmodligen collegepartaj med våra nyfynna vänner. Så då kommer vi till dagens fråga, tvätta håret idag eller imorgon? Hmm, klurigt asså! Vill inte tvätta för ofta men vill ändå känna mig fräsch ikväll, dock bryr sig inte amerikanare. OJ va interessant för ett att läsa om eller hur?? 
Nej vi pratar om något annat. Nyår kanske? Har ledigt i 10 dagar och då är frågan vart jag ska spendera  jul och  nyår?? Kanske på nån tropisk ö eller bilandes genom Florida? Även detta ett väldigt klurigt beslut. Tjej med större i-landsproblem får ni leta efter! 
 
Igår hade vi tjejer en väldigt mysig frukost med våfflor, sylt, grädde, mackor och håll i hatten, HUSHÅLLSOST! Mumma att smaka det efter 5 månader i torkan! En stund senare befann jag och P oss på ett fik och vips så hade vi fått idén att vi kanske ska bli författare och skriva en bok au pair livet, hur det verkligen ser ut. Tror att alla au pairer kan hålla med om att man har en bild innan man åkte och sedan får man en annna när man väl är här! hmm vi ska spåna vidare på idén och se vad det kan bli av det. 
Varje trosdag kikar vi på vampire diaries och igår var inget undantag. Tre tjejer bäddade ner sig och glodde (snarare suktade) på tv-skärmen en timma och sedan skypade jag med zazza i M´s garderod eftersom hon ville ha tystnad när hon tittade på beauty and the beast, shysst! 
 
Nu blev det ju ett herrans inlägg ändå, duktig jag känner mig! Imorgon fyller min käre bror år och då blir det skype med allihopa, gud vad jag längtar efter att få prata med min farmor och farfar speciellt, saknar dom så mycket! 
 
Sist men inte minst kan jag nämna att jag ska på koncert i slutet av november, Gavin Degraw here I come! Alla vet kanske inte vem det är, men en snubbe man dunkade i tonåren och förknippar med One Tree Hill, epic.se
Och med det checkar jag ut, hare gött hejj! 
 
Tre glada brudar!
 
 
Våffeltime!
 
Morgondagen i ära, en bild på mig och birthdayboy! (paket är påväg)

Sjuker, poor me!

En jobbvecka med många olika känslor börjar lida mot helg, vilket inte kunnat komma lägligare! Har haft hemlängtan denna vecka och humöret har varit väldigt upp och ner, alltifrån gapskratt till iriitation till tårar, men en sådan vecka borde man kanske förvänta sig när man har ett helt år borta från alla? Tur att skype finns och att man har så mycket fina människor att luta sig tillbaka på därhemma <3
 
Nu glömmer vi dessa tankar och går över till något roligare. Eller förresten, en annan lite tråkig men i och för sig också rolig sak är ju att Sofia nu lämnat oss för sin nya familj. Min rumskamrat på nästan en vecka åkte vidare i tisdags morgon för att finna lyckan lite längre norrupp i landet. Hon fick tacos och "woopie pies" sin sista kväll här och på tisdagen bjöd vi in hennes värdpappa på kaffe för att se till att han verkade vara en reko typ, vilket han verkade vara så vi vågade släppa iväg henne! Hon verkar ha det bra so far vilket känns skönt :) 
Har förresten dragit på mig en förkylning, min andra sedan jag kom hit, booring! Men då får jag spendera mera tid i sängen när barnen gått, lovely! Dock hoppas jag att den försvinner snart för jag är så pepp på att börja på gymmet och köra massa roliga pass! 
Annars har veckan rullat på och jag har lyckats shoppa lite mera, ätit mera gott, umgåtts med Petronella och Malin, eller som vi nu kallar oss, S, M och P! Kollade lite på valet iförrgår, eller ja P kollade på datorn medans jag och M kikade på "Joe jättegorillan", så mysig film. 
 
Igår kom det förresten lite snö också, fy och blä, jag som trodde jag skulle klara mig från vintern en liten stund till, men tydligen har gud andra planer för mig. Det var dock ingenting som ligger kvar men tjejen kom hem och det första hoon sade var: " I doubt we are going to have school tomorrow since its snowing", ehh va? Jo mina damer och herrar ni förstår att i detta land stänger dom skolorna om det är för mycket snö, herregud säger jag bara. Är det kanske då jag ska lägga fram ordspråket "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"? Hur många gångar har man inte hört det av sina föräldrar liksom?
Jag har iaf kunnat leka lite mera med barnen denna vecka vilket har varit kul, vi har dansat väldigt mycket till min ringsignal "backing up" och den nya klassikern "Gangnam style". Måste nästan försöka fånga oss på video och lägga upp, det är så roligt att se! 
 
Snart är det dags för våran veckliga tradition, breakfast! Måste btw komma på något lite roligare namn, kanske breakfast at tiffanys? eller hungry au pairs? Nej inga bra förslag, får spåna vidare och se vad vi kan komma på! 
 
Helgen kommer nog att spenderas hos M eftersom hennes värdföräldrar är bortresta, FF för the win! Vi vill alla försöka spara pengar så det blir en lugn weekend, kanske hör våra collegekompisar av sig? håll tummarna för lite ferre bangar man aldrig på, och har "dricka ur en röd mugg" att pricka av på min lista!
 
Woopie pies!
 
 
Sofia hugger in! (nu blir hon väl arg för denna bild så ber om ursäkt i förväg Sofia, hihi)
 
Vår på ett typiskt "tvätteri(?!)" och tvättade mitt lakan, var tvungen att växla min 20 dollarsedel tll quarters, INTE KUUL!
 
Vovvilufs!
 
 

An au pairs weekend!

Då var det redan söndag igen och jag ligger och degar i sängen! Denna vecka gör jag det med Sofia, man måste ju passa på att umgås nu innan hon far till sin nya familj. Vi ligger båda två och bloggar, allt för att hålla er därhemma uppdaterade, och snart ska vi iväg till ett fik och sedan köpcentrumet, en ganska vanlig dag med andra ord!
 
Igår däremot bjöd på mycket äventyr! Vaknade, gick en morgonpromenix, och sedan bar det av till Philadelphia för första gången, yeey! Vi drog en sväng till IKEA för att känna oss som hemma för en liten stund, köpte en magnettavla att sätta upp på väggen så nu ska ännu fler bilder sättas upp och alla "kom ihåg" som jag haft finns kommer det inte längre finnas någon ursäkt för att inte göra..Och såklart blev det klassikern till lunch, köttbulletallrik! 
Det var svinkallt att gå ut och in mellan alla affärer, inte är man stålkvinna fast man bott i Sverige alla dessa år! Lite shopping blev det iaf och vi avslutade Philly med relativt god mat på en chinesisk restaurang, var ett under att vi fick i oss maten med tanke på hur flummiga vi var, kanske hade dom lagt något i vattnet?
Medans vi satt och åt fick vi ett sms från en collegekille vi träffade i fredags när vi var ute och åt. Han frågade om vi ville med på ferre, bajsar björnarna i skogen? Klart vi ville med på det! Hem och byta om snabbt och sedan var vi redo för vad vi trodde skulle vara en riktigt collegefest. Istället satt vi med två killar och två tjejer och smuttade på nån öl, alla var jättetrevliga och generösa och lovade att nästa helg skulle vi få följa med på en riktig fest. Så stay tuned så får vi se vart denna saga kan sluta.. 
Kom hem kvart över två, tack för våran extra timme!, skrev dagbok och sedan var det sovdags. En väldigt härlig dag med härliga tjejer! 
 
Förresten är jag väldigt pajsugen, skulle önska jag hade farmors äppelpaj med marsán sås, nej nu vattnas det i munnen så nu måste jag sluta prata om det!
 
Dags att ta nya tag inför en ny arbetsvecka nu, ikväll blir det som vanligt solsidan som man aldrig kan få nog av! 
Checkar ut med lite bilder från helgen, hare gött hejj!
 
 
Tjejer i Philly!
 
Testade en liten "lemon tart"
 
Glad Sofia i Philly

Halloween

Yes då har jag snart överlevt en vecka till här borta! Stormen slog som tur var aldrig riktigt till här så vi kom undan med mycket och vind och en hel del regn, en vanlig höstdag med andra ord. Har dock sett alla bilder från NY och där verkar det som att dom simmar i vatten, icke bra. Men som sagt, the show must go on och för dom flesa betydde det HALLOWEEN! 
 
Hurra äntligen får jag fira en äkta halloween, får klä ut mig och gå "bus eller godis" som var såå länge sedan! 
Dagen började med en slapp morgon med lillkillen och hans kompis som var lediga igen eftersom skolan inte hade någon ström, jag läste nästan ut min bok, kan knappt lägga ner den! "The notebook" i bokform för er som ville veta, minst lika bra som filmen och helt klart läsvärd! Sedan bar det av på en liten parad i tjejens skola, alla var utklädda och gick en liten vända runt skolan. Måste säga att dom är så himla påhitttiga i detta land med outfits (ursäkta svengelskan), det var allt ifrån "sten, sax, påse" till Barack Obama, väldigt roligt att se! 
När vi kom hem blev det en snabb middag innan det var dags att börja göra sig iordning för kvällens äventyr, jag var som ett litet barn på julafton (ja jag erkänner att jag längtade mest efter att få äta massa godis!). Jag tranformerades till rödluvan på en halvtimme samtidigt som min lillkille blev "hawk eye", tjejen en "cancan" dansare och helt plötsligt stod en 80talist i dörröpnningen också, ja det visade sig vara pappan. Klockren outfit med peruk och allt! 
Det blev "bus eller godis" med alla barnen och ja jag fick litegranna faktiskt. Det är sjuuuuukt hur mycket godis dessa barnen lyckas "plocka" på sig. Alla instämde när vi sade att det är här man ska fira halloween om man är barn! Blev en lyckad kväll som slutade med en liten promenad med Petronella och Sofia och sedan skype med zazzabrassa som bestämde sig för att logga in, passande! Vi skypade en liten stund och hon verkar redan trivas som fisken i vattnet i Sydney (precis som nemo, hehe)  :)
 
Idag var jag tillbaka i mina dagliga rutiner och det blev träning, handling och sedan sex and the city med Sofia, som förövrigt flyttat in här i några dagar eftersom hennes värdpappa i princip slängt ut henne, kan inte säga annat än att den mannen inte har alla hästar hemma, inte alla hästar i stallet, ja ni fattar! Vi gjorde mat åt min familj, fick inte ett enda tack vilket har blivit vanligt här tyvärr, jaja! 
 
Nu sitter jag här med 4 tjejer och sträckkollar serier, vampire diaries är en storfavorit (råkade dock bränna popcornen, icke bra!)! Får se vad morgondagen har att erbjduda, men på lördag blir det iaf Philly för första gången, spännande!
 
Ta´t lugnt tills nästa gång så hörs vi när vi hörs! Peace out 
 
 
 
 Halloweenutsmyckning
 
3/4 utklädda, notera hunden i min korg ;)
 
 
Här kommer karius och baktus?
 
 
Paraden, min tjej i rosa och svart klänning :)
RSS 2.0