God Jul!

Startar detta inlägg på det enda vis man kan på självaste julafton, GOD JUL! Hoppas ni även denna jul har fått eran dos av Kalle Anka, hoppas själv på att hinna se det senare idag jag med, men just nu springer jag runt som en yr höna och försöker hinna med allt som hinnas med innan Miami imorgon. MEN jag och tjejerna hade faktiskt en tidig frulle hos mig med tända ljus, julsång (inte vi som sjöng denna gång dock), skype med familjer hemma och vi hade även paketleken. Vi tänjde lite på reglerna så att alla fick ett paket, räcker att man inte har sin familj här, man vill ju inte vara paketlös också. Jag råkade få mitt paket, oops! Mysigt vare iaf även om julkänslan inte är helt på topp. Men jag hoppas på att det kanske ändras ikväll för då är det julfirande hos Petronellas familj på svenskt vis, och sedan kan förhoppningsvis Malinn skjutsa mig till tågsationen (hon har nämligen lyckats få punka, typiskt!) för att åka till philly och sova där innan planet lyfter 06:00 imorgon. Klassikern UNTZ UNTZ måste jag skriva nu också en sista gång!
 
Helgen har annars varit toppen med tjejkväll där det blev Strawberry daquiri, massa skön dans och tjejsnack! Igår var jag barnvakt för att "betala tillbaka" mitt gymkort. Kan nästan inte kalla det jobb då jag bara kollade film med barnen och sedan lade dom, även denna gång höll jag på att somna. Sedan lite förhäxad innan päronen kom hem och då ville dom bjuda på drinkar, jag kände att ja varför inte? Lika bra att börja värma upp inför Miami. När klockan slog 12 var det dags att bege sig hemmåt, dom insisterade på att köra mig hem, alla 300 m! Väl hemma möttes jag av Petronella i soffan och jag kände mig inte redo att lägga mig så jag föreslog ett bad i mina värdföräldrars badkar, hon tackade glatt ja, tur det! Så ett nattbad blev det innan man somnade gott på kudden och kunde vakna idag till ett fortfarande snölöst Landenberg. 
 
Fick skypa med familjen i lördags också på deras tidiga julafton, blev mest med Farmor och Farfar vilket alltid är så roligt och det känns nästan som att man är där. Saknar er alla därhemma, speciellt idag, men nästa jul är jag hemma igen! 
 
Nej dags att börja packa kanske? Shit känner mig stressad, God Jul än en gång så hörs vi om nån vecka när jag är hemma igen. Kanske skriver ett litet inlägg så ni vet att jag lever men annars ska jag bara njut. Gör om en klassisk LMFAO låt och skriver "from Landenberg till Miami", Hare gött!
 
<3
 
 
 
 
Badtime!
 
Paketleken!
 
Komemer förhoppningsvis spendera mina dagar såhär den närmaste veckan!

Home alone

Då var man helt ensam hemma då, trodde det skulle kännas väldigt skönt men känns också tomt och trot eller ej men kommer sakna min familj. Hela 10 dagar semester, inte illa. Fick ett x antal kramar av lillkillen och ett "I´m gonna miss you", ååh jag kommer sakna honom också! Men nu ska se allt på den ljusa sidan, har ett stort hus för mig själv i fyra dagar och sedan ska jag bege mig till Miami, life is good helt enkelt. 
 
Dom senaste dagarna har jag inte gjort något speciellt förutom att ha en liten julafton med familjen igår och det var även tjejens födelsedag. 11 år och "pree teen" som det kallas här, översatt till "tidig tonåring" eller något, väldigt viktigt här borta, nästan stor flicka! Hade en jättemysig kväll med familjen och alla blev glad för alla presenter, inklusive mig! Jag fick en FM-sändare till bilen, HDMI-kabel till datorn, ett halsband och en neccessär av pappan, väldigt bra och behövliga presenter. Alla var på bra humör och kände the holiday spririt, speciellt pappan som var på extremt bra humör efter nåt glas vin. Han hade hand om min kamera och knäppte massa kort, en del bra men dom flesta suddiga haha. Jag råkade också öppna en present som inte var till mig (fast den låg i min hög) från Victoria Secret, den var till min värdmamma från värdpappa, ett fint myssätt, jag får kommentaren "Sophie, jag köper inte dina grejer på victoria secret, det är en oskriven regel" haha skönaste på länge! Avslutade kvällen med Petronella i min säng, som dom flesta kvällar, inget konstigt med det! 
 
Annars har jag tränat lite smått och umgåtts med Malinn och Petronella. Just det jag råkade köpa en ny vinterjacka igår, var 40% på allt inne på abrecombie&fitch och jag kunde inte låta bli att slänga ett getöga på allt därinne. En superskön och fin jacka blev det så ska lämna tillbaka den andra jag köpt som jag knappt använt. En annan bra grej med detta land, dom är lite mera avslappnade när det gäller sånt, här kan man lämna tillbaka saker hitt som hatt även om man inte har kvitto och t.o.m om lappen råkat trilla av, hujedamej så bra! 
 
Helgen kommer inte bestå av så mycket då det som gäller är att SPARA PENGAR! Men imorgon blir det skype med la familia därhemma då dom ska ha en liten minijulafton, ska bli rooligt! Och sedan är det tjejkväll för fulla muggar som gäller!
 
Nej dags att värma på lite ravioli från igår och sedan får vi se vad fredagen har att erbjuda, kanske ett bad i föräldrarnas stora badkar?? Hoppas dom inte har kameror!
 
 
 
Promenix med jycken :)
 
Paketdags!
 
Jycken fick en liten tröja va mig, söt va? ;)
 
 
 
Barnen får så sjukt mycket paket härborta, och detta var bara 1 utav 3 julafton som dom kommer ha haha.
 
 
Avsluar med en bild på mig och min bebis, hur ska jag klara mig utan honom i 10 dagar!?
 

One week

Om en vecka är jag i MIAMI, UNTZ UNTZ! Längtar som tuuusan, ska bli så skönt med värme och skitkul att träffa Lotta igen, märks det att jag är taggad?? Hope so!
 
Dagarna rullar på och jag spenderar mycket tid på Hac, älskar som sagt stället. Provade på deras inomhuspool häromdagen, inte pjåkig alls, gick ju att simma i och hade ögongodis så tummen upp på det. Något jag inte fick testat på var bubbelbadet. Detta pga att det satt fyra 70+ där i när jag tänkte sätta mig där i och jag kände inte helt för att sitta där i med dom ensam, next time! 
Igår såg vi sista avsnittet av gossip girl, super bra men hallå ska det komma en ny nu? Palla. Varför ska alla ensvisas med att klämma ur så mycket som möjligt av alla serier så dom tillslut blir dålig? Kanske ska plugga till, ja vad det nu är som bestämmer sånt och säga min mening om detta!
 
Tisdag och idag testade jag och Petronella på ett mysigt diner som låg lite längre bort än väntat (tackar Petronellas beräkningar för det) men oj så gott det var. Blev pumpkin spice oatmeal pannkakes, låter kanske inte supergott men det var det och som sagt så har dom pumpkin i allt som går här borta. Strålande väder så hade nästan kunnat springa i shorts men svenne som man är så tänker man "nej jag vill inte bli sjuk". Så på med en jacka och sedan köra järnet, blev hela 80 min tillslut, lite smått stolt faktiskt. Sedan städade jag min bil, måste ju se till att den är fin tills familjen åker så dom kan skita ner den igen! Bakade även chokladbollar med killen idag som skulle ha med sig det till skolan imorgon och snart ska jag nog iväg till Big K (typ ica maxi) och kolla efter dom sista julklapparna, billigt och bra. 
 
Dagens fråga, hur blev det minus på kontot? Fattar ej vart "alla" pengar man tjänar tar vägen här borta! 
Btw så fick jag årets första (och kanske enda?) julkort idag av farmor och farfar, man tackar och bockar! :)
 
Min värdpappa + son är här nere i källarne och leker men nu ropar mamman att det är dags för ungen lägga sig, pappan svar: Men vi leker ju! haha störtskön ibland!
 
Miss my friends!
 

Christmas partey!

Ja hörrni igår drog min familj här borta till med en riktig julfest, en lyckad sådan måste jag få säga! Förberedelserna började redan lite smått på fredagen men på lördagen var det full rulle på alla, speciellt mamman, som vanligt haha. Jag gjorde mitt jobb som au pair och distraherade barnen genom att ta med dom ut i det fina vädret, killen på rullskridskor, tjejen på cykel och jag hack i häl springandes bakom, riktig mamma här borta! 
Sedan var det dags att visa mina skills i köket genom att laga svenska köttbullar (vad skillnaden är vettetusan) med en gräddsås till det, jag tyckte dom var väldigt goda och fick lite beröm från alla håll och kanter så jag tar det som att jag lyckades, hurra. Mycket god mat och efterrätt och många härliga människor resulterar i en härlig kväll. Jag hade mina tjejer Malinn, Petronella och Isabella där som gjorde kvällen ännu mera lyckad och vi kunde t.o.m sitta ute tack vare en värmelampa. Sitta ute i december får 5/5 toasters, helt klart. 2:30 hann klockan slå innan Sophie sade godnatt och lade sitt huvud på kudden!
 
Eftersom man lade sig så sent så resulterade det i en lång sovmorgon, den längsta sedan jag kom hit skulle jag nog kunna påstå, hela 10:30, ojoj känns som hela dagen är borta när man är van vid att gå upp kring 6-7 snåret. Men jag har faktiskt hunnit med en hel del, skype med Clara (UNDERBART), kaffe med Julia, köpt julklappar och sedan tredje adventmys hos Malinn med filmen "the holiday", älskar den!
 
Nu sitter jag i sängen och bloggar och pratar med Lotta, snart dags att sova, måndag imorgon. Denna vecka jobbar jag bara fyra dagar för på fredag åker hela familjen till Maine, sjukt tråkigt att jag inte kan följa med men väldigt skönt att vara ensam några dagar. Imorgon blir det träning igen, frågan är om man ska ta "sweat" eller "intense interval training", spänningen lider!
 
Här kommer lite bilder från lördagen :)
 
 
 
Massa mat
 
Sjunger för mitt värdbarn som fyller år på torsdag. Hon var inte helt nöjd med att hon var tvungen att ha sin fest samma dag som julfesten, americanos!
 
Fyra glada tjejer :)
 
Mys ute på altanen, alla fick vi varsinn jacka, finns fortfarande gentlemen tydligen!
 
<3
 

Inväntar helgen!

Då var det fredag igen och jag har i princip varit ledig hela dagen, skönt som attan! En ledig innebär att man fått gjort en hel del också, tränat, städat, ute och gått i det fina vädret (12 grader och sol, hihi), gjort en lista på saker att göra i Miami och hjälpt min värdpappa med diverse saker. Ikväll blir det en lugn kväll, drar till köpcentrumet med Malinn för att kika lite julklappar och sedan köpa med cheeskake hem och gotta framför en film. Känner att jag förtjänar det efter en vecka med hård träning! Förresten så ääälskar jag gymmet, det är så himla fräscht, finns så mycket att göra, passen är jättebra, och dom har ett fik med gratis internet, här ska jag börja hänga massa, nöjdtjej.se
 
Hade mitt andra pass med peronliga tränaren igår, han var väl inte alltför seriös tyvärr, borde anat när han hälsar med "Hey Princess". Hade räknat med att få ett papper med olika träningstips för det har dom andra tjejerna fått, men icke. Han visar mig typ fem övningar och sedan får jag varva ner på en maskin, okej? Hade kunnat gjort det själv, aja tur man inte betalade. 
Var på au pair möte igår också, julmiddag med presentutbyte, var faktiskt trevligt! Presentutbytet var lite roligt, såhär gick det till: Man fick en nummerlapp och sedan började vi en efter en att ta en present ifrån bordet eller också fick man stjäla en present av någon annan, lite kuligt. När en present blivit stulen två gånger var den fast. Jag lyckades sno åt mig presentkort på bio, den populäraste presenten av alla, ka ching! Hade en bok om Lauren Conrad men den blev jag av med snabbt, men jag är nöjd! 
 
Btw, vad är det för snack om att ta bort små filurer i Kalle Anka, verkar ju helt skruvat. Vissa människor har för lite att göra alltså.
 
Helgen bjuder på lite festligehter, min familj ska nämligen ha julfest imorgon. Ska bli himla trevligt, ett amerikanskt christmas party, yeey! Jag ska bjuda på svenska köttbullar (vad är skillnaden?!) med gräddsås, typ första gången jag gör gräddsås, hoppas den blir lyckad!
 
Skickade hem ett stort paket igår med julklappar till er därhemma, hoppas det kommer fram i tid! 
 
Nej nu dog blogginsprirationen ut, vi hörs när vi hörs!
 
Lilla jag i Philly

12/12/12

Domedagen är här!!! eller?? Njaa inte riktigt, klockan är 21:06 och jag lever fortfarande, kanske blir Victoria secret fashion show det sista jag ser? Låt oss inte hoppas på det! Iaf det är det som jag gör just nu, beställer julklappar på internet i Malinns säng och väntar på att showen ska börja. 
Dagen idag har varit väldigt produktiv måste jag få säga. Fixat klart med alla julklappar som ska skickas hem, tränat bodypump och sprungit, och bästa av allt hunnit skypa med Feliks i nästan två timmar, Pappa och Robin dök upp i slutet också, ett stort plus! 
Hade lite jobbigt med killen och hans läxor som vanligt men på kvällen var vi ute och lekte spion, agent S och agent H till er tjänst! Hans roligaste kommentar måste varit "I have a big wedgy (kalsongryck) but I don´t care cause I wanna stay outside with you", haha för gullig den ungen ibland!
 
Igår var det min 6 månaders dag, JISSES REDAN? Nu har jag kommit över tröskeln och istället för att säga hur länge jag varit här blir det hur länge jag har kvar, sorgligt...Denna dag firades iaf med traditionell frulle, denna gång var Isabelle med istället för Malinn (hon dissade oss för träning, dåligt!) och jag hade tid med en PT, stekare på g här. Det var endast teoretiskt denna gång och imorgon blir det träning, peppa! 
Mina värdföräldrar var ute på middag igår så jag gjorde pannkakor åt barnen och umgicks med dom hela kvällen, väldigt speedade men tillslut somnade dom och även jag. Väcktes av mamman en timme senare i tjejens säng och fick då krypa ner i min säng, oops! 
 
Btw, så har jag och Lotta bokat en cab till Miami resan, huurra! och hotellen är bokade så nu är det bara att köra, om två veckor drar vi :D
 
Läget med familjen just nu är väldigt bra och jag känner mig mer och mer bekväm med allt och alla, tummen upp!
 
Btw, detta hus tar väl hem årets pris för dekorerat hus eller vad säger ni??
 
Julbak, självklart åt man mer deg än man bakade!
 
 
Goooodniiiighhhhttttt! <3

Monday comes first!

Måndag och barnen har precis dragit iväg till skolan, vilket för mig innebär ledig tid! Idag ska den spenderas på Hac med kickboxning och förhoppningsvis skype med pappa senare idag, var väldigt längesedan känns det som så jag behöver en update på allt därhemma. 
 
Men innan måndag kommer ju helgen och denna helg har det varit full rulle! I fredags var det ju tjejfest här, gick faktiskt väldigt bra och tjejerna var inte alltför högljudda, lillkillen var nästan den som var mest uppspelt men tyvärr inte på ett bra sätt, han störde tjejerna och skulle visa upp sig. OJ vad man känner igen det som syster till två yngre bröder...Men hon hade kul ändå och dom fick cupcakes, målade och hade massa tjejsnack. Amerikanskan skiner igenom ibland märkte jag också då vissa av tjejerna inte ville äta pizza, knappt åt cupcakes och ville ha vatten istället för läsk. Allt detta för att deras mammor säger att det är ohälsosamt,och visst är det det, men hallå, äre fest så äre! 
Själv drog jag iväg på en egen fest, var la trevligt att träffa killarna men tyvärr fick dom lite för mycket av det goda och blev jobbiga så då kände vi att nej sängen lockar mera! Vi fick iaf upplevt beerpong (dock blåa glas, faaan det ska ju vara röda!) och kom i säng skapligt för att orka med nästa dag!
 
Luciaträning, som ja gick som den gick, vi kan inte alla sånger men vi gör vårat bästa helt enkelt. Sedan drog vi ett gäng tjejer till Philly för att se riktigt luciatåg + äta julbord, missade halva lucian och julmaten luktade konstigt så jag tog en hot dog, klassiker! I Philly gick vi runt och gluttade på julskyltningen och mitt i allt så kommer det en hel drös med vatten upp fån underjorden, asfalten hade spruckit. Herregud tänkte vi och häftigt att ha sett nåt sånt men tydligen händer det ganska ofta där, jaja det var första gången vi såg det iaf :)
 
Igår var den stor dagen, dags för folk att höra våra fina pipor! Det var mysigt att vara med i Lucia tåget men ska nog inte påstå att vi är några Carolor, nån falsk ton här och där men äh det ger det hela lite mera sväng bara ;) Jag och Petronella lyckades också få ihop tre skarttanfall, mindre bra för rösten men kul vare. Efterfest hos Petronellas familj, väldigt trevligt och fick janssons + jättegod fläskfile, long time no see, så det uppskattades! 
 
Bilder från helgen, enjoy!
 
Luciaträning!
 
Scandinavians!
 
Man kan ha kul med självutlösare!
 
hela au pairgänget!
 
 
Här var det översvämning!
 
 
 

Hac & Pang!

Ja min rubrik är väl kanske inte den mest lätta att förstå, det låter ju nästan som en dålig låt men det är det icke! Dom två orden summerar mina två senaste dagar nämligen. Vi kan väl börja med det första.
 
Hac- Det är ett jättefint gym som ligger 5 min med bil från mig som en kompis till familjen varit så snäll och skrivit upp mig på. Det finnns massa roliga pass, pool,bubbelpool, café och ett jättefräscht gym! Här hade jag tänkt spendera störtsa delen av mina dagar framöver, bättre det än att ligga och lata på soffan ;) Inte för att jag gör det men det lät ju bra! Här får jag vara hur mycket jag vill för endast 42dollar i månaden, fast om man heter Sophie så kirrar man det så att jag sitter barnvakt en gång i månaden istället och så får jag medlemskapet betalat, sikken deal va?! Miami beach here I come!
 
Sen var det Pang ordet också då. Jo det är nämligen så att lilla Sophie har varit och provat på att skjuta riktig pistol, tre olika för att vara exakt! Det var häftigt att testa och måste få påstå att jag inte var helt pjåkig för att vara min första gång. Så nu säger jag det här till pappa, du behöver inte ditt hagelgevär längre, jag kan skydda mig själv ;) Detta äventyr gjorde jag med Petronella medans vi var lediga i väntan på barnen, inte så dåligt tidsfördriv va? 
 
Jag har ju som vanligt jobbat lite också och igår var jag på julkonsert på tjejens skola. Istället för att sätta betyg på det så säger jag såhär, man har ju fått en del riktigt fina låtar lite smått förstörda men tycker det är otroligt modigt att våga ställa sig på scenen och sjunga! Ja det var en hel del falska toner men min tjej gjorde väldigt bra ifrån sig (och det säger jag inte bara för att jag tar hand om henne) och sen var deras "grand finale" väldigt bra också, en mix av massa jullåtar som sjöngs i cano. Kom iallafall lite mera i julstämning! 
 
Idag har hon kalas, bågskytte på dagen och sedan ska alla som sagt sova över på kvällen. Jag stannar väl ett tag men sedan flyr jag min kos mot andra äventyr, förhoppningsvis en collegefest! Dock måste jag vara pigg och alert för imorgon är sista luciaträningen innan uppvisningen på söndag och efter det tänkte vi dra ihop ett gäng och åka till Philadelphia för äta se ett annat luciatåg och sedan strosa runt på gatorna där, hoppas på fin julskyltning!
 
En bra summering av dagarna som varit och skall komma, tack och hej leverpastej!
 
 
 
 
 
 
 

12/05/12 (amerikanskt vis)

Klockan är snart halv 1 och jag har precis bytt om från pyjamas till träningskläder för att ge mig ut på en prommis med Petronellas hundar, jag är en sån snäll kompis alltså! Solen har smygit sig fram idag också även om det såg mörkt ut imorse. Var så himla trött så gick och lade mig efter att killen åkt till skolan, fick mig väl 30min extra sömn, var så mycket stök runtikring med en hoppande hund, sopbil utanför och jobbig radiomusik (pallade ej röra på mig för att stänga av den) sedan gav jag upp! Tog mig lite frulle och kom på den sköna iden att jag kanske skulle ta tag i lite julsaker, kände verkligen inte för att göra något annat än att gå runt i mjukisar hela dagen. Så jag satte på lite julmusik, tände lite levande ljus och började skriva julkort, allt för att komma lite i stämning. Blev klar med alla julkort så nu är det bara att skickas, skönt! 
 
Igår var jag på middag med en hel del männsikor, både bekanta och icke bekanta men trevligt vare! Vi firade Johanna som fyllt 20 år i helgen, tråkig ålder här men hon åker snart hem så då får hon utnyttja sin ålder. Var på en restaurang i West Chester, jag åt biff med svamp och pasta, sjukt gott!
Hade annars en lite smått jobbig dag med barnen, bara klagomål från tjejens sida och killen ville verkligen inte lyssna så han åkte på två strikes och därmed även två timeouts, kändes skönt att säga ifrån ordentligt, var ett tag sen. Pappan drog till California igår vilket också är ganska skönt för då är jag ensam hemma med barnen och vågar säga ifrån mera utan att känna att någon sitter och lyssnar hela tiden, plus att jag är ensam hemma hela dagarna. När katten är borta dansar råttorna på bordet eller hur vare?
Vi har även fått in julgranen som jag och pappan var och köpte häromdagen! Han är som ett barn han också ibland, han var in på banken för ett snabbt ärende och när han kommer ut så har han en klubba i munnen och plockar fram en ur sin ficka åt mig också, haha dessa pappor här i Amerika!
 
Idag fick jag också ett paket på posten från farmor och farfar. Bifogat var skumtomtar (TUSEN TACK!), läkerol och så klart det bästa, lösgodis. Det var även ett brev med som fick mig att skvätta några tårar som alltid, det är så kul med brev och man blir alltid lika glad när man får något på posten helt oväntat! Så stort tack farmor och farfar <3
 
Ikväll blir det att jobba lite senare eftersom killen har någon mattestuga på kvällen, och imorgon ska tjejen uppträda på sin skolas julkonsert, ska bli spännande! På fredag är det partaj för hennes skull också eftersom hon fyller så nära inpå jul, så då blir det bågskytte på dagen och sedan ska dom ha "sleepover" på kvällen i källaren. Hujedamej hur ska jag överleva med fem 11åringar i källaren? 
 
Helgen består av Luciafirande men det får jag skriva om nästa gång. Fattar inte hur jag kan få ihop så mycket text när jag varje gång säger till mig själv, "bara några rader nu annars orkar ingen läsa", sen sitter jag här med vad som känns som en hel uppsats ändå. Aja ni får stå ut, jag skriver ju här för min skull också ;)
 
Chillevippen!
 
 
 
 
Johanna (födelsedagsbarnet) och Malinn :)
 
Invadering av svenskar!
 
Än är man inte vuxen heller!
 
 

1:a advent och måndag igen!

Två dagar har gått redan och här sitter jag och kollar på 90210 och gossip girl (bara 3 avsnitt kvar, spänningen lider!), en vanlig måndag helt enkelt! Har haft en bra dag med barnen, jobbat väldigt lite, vilket alltid är gött. Tjejen hade basket för första gången och hon hade så kul att hon tom kunde äta celleri utan att klaga när hon kom hem, den ni ;) Idag har det varit sommarvärme också, mellan 15-20 grader, tshirt som gällde på springturen, så skönt, speciellt när ni därhemma hade -15!
 
Igår var det ju första advent också, jag hade en väldigt bra och chill dag! Eftersom ingen av mina vänner ville baka med mig tog jag saken i egna händer och gjorde pepparkakshus med barnen. Blev ett väldigt amerikanskt sådant, massa frosting och godis, men det är sånt som är kul, behöver inte alltid vara traditionellt! Jag och Petronella hämtade upp Malinn som hade haft en minst sagt händelserik weekend i NYC, Justin Bieber, party, och modellkille, lite avis! Trots att hon var scheleten fick vi med henne på en lunch på Friendly´s, mat, dryck och efterrätt för 70kr, inte illa! Därefter lite chill med familjen och sedan dags för glöggmys, var ju trots allt första advent. Jag och Petronella dukade upp lite fint i min källare med glögg, skumtomtar, pepparkakor och julmust. VI snackade massa och fällde båda en tår över att inte vara hemma på julen, tur man har varandra iaf! 
 
Nej nu ska jag vara social med tjejerna, hare gött hejj! 
 
Pepparkakshusbak
 
 
resultatet, inte så pjåkigt va?
 
Promenix i det fina vädret!
 
 
 

2 shows in 2 days, not bad!

Åh jag har haft två helt underbara dagar i den underbara staden som stavas NYC, den staden leverar som alltid, även om det var aningen för kallt för min smak. 
 
Vi tar det från början med Fredag först!
En springtur innan frulle och en biltur med Petronella så satt jag på bussen mot New York. Mötte upp Sofia och hennes pojkvän (som var väldigt trevlig!) och vi tog oss ut mot Long Island där vi skulle hitta vårat mysiga krypin för natten. Har inte träffat Sofia på länge så det var trevligt och det fanns gott om saker att prata om! Hotellet, eller ja motellet, det ordet fick Sofia att nästan skita på sig av rädsla men hon överlevde när hon väl fick se stället, som faktiskt var ganska så mysigt, om än lite lyhört. 
Bemöttes av trevlig personal och vi släppte av våra grejer och tog oss sedan in mot Hutington centrum, där konserten skulle hålla hus. Vi hamande på en mysig mexikansk restaurang och sedan starbucks för en brownie, jag och Christoffer delade på en och Sofia åt en själv (var bara tvungen att nämna det Sofia ;) ). Därefter var det på tiden att inta våra platser tyckte vi, dock höll inte huvudakten riktigt med om det så vi väntade nästan två timmar på honom. MEN det var det värt måste jag säga! Gavin Degraw var sjuukt bra och han körde alla gamla klassiker som man lyssande på när man var 14-15, Chariot, I dont wanna be, Follow through, och även en hel del från hans nya skiva, även dom var grymma! Vi tog oss även friheten att komma närmare honom och kvällen slutade med att Sofia skakat hand med honom, vi hade alla fått autograf och jag och Sofia hamnade på bild med honom, hoppsan så det kan gå! Tyvärr fick vi inte ta med kamera in men kvällen får 5/5, helt klart.
 
Lördag (eller ja idag för mig).
Gick upp skapligt tidigt med mitt gifta par, fick "frukost" på hotellet, som bestod av muffins och sedan tog vi tåget in mot staden igen. Sade hejdå till Sofia för denna gång och sedan begav jag mig mot Radio City Music Hall, dags för nästa akt! Mötte upp familjen och sedan började showen. Det var såå bra och såå amerikanskt, kändes lite orealistiskt att jag där satt jag, i NY, med en amerikansk familj och kollade på "The Rockettes" (som förövrigt fyllde 85år så grattis till dom!), inte illa pinkat av mig. Jag njöt och fick en riktigt julkänsla.
En snabb lunch och sedan var det dags för barnens äventyr att börja. M&M butiken, Disney butiken (lillkillen är galen i Disney), Macy´s julskyltning, ännu en leksaksbutik och sist men inte minst, julskyltningen vid Rockefeller Center. Sjukt mycket folk på alla ställen men väldigt juligt, vill ni komma i julstämning, åk till New York! Vi klarade oss igenom dagen (jag agerade karta och guidade oss genom new yorks gator, lite stolt*) utan problem, hann med allt vi ville och alla var på bra humör, awsome!. 08:15 fick jag säga adjö till denna stad ännu en gång, och en seg bussresa senare ligger jag i min gudomliga säng igen redo att sova ut ordentligt. 
 
Söndag och första advent imorgon, hoppas på lite julbak! 
 
Avslutar med lite photoes från helgen :)
 
 
Hotellrum
 
 
 
 
nemän tjena!
 
 
 
Fina tallrikar i en mysig liten butik, ångrar att jag inte köpte denna!
 
 
Sofia och jag 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0