25/3

Hallihallå!
 
Kan börja med att erkänna att det varit dålig uppdatering här nu! Har egentligen inte haft fullt upp men ibland så har man bara inte skrivlusten och ja då blir bloggen lidande. 
Löning för er därhemma så grattis till det! Dock inte för mig som tyvärr fortfarande är arbetslös, MEN var och provjobbade på ett ställe idag så vi håller tummarna, eller ja tummen som Feliks säger (är tydligen otur att hålla mer än en tumme?) att detta går vägen :)
 
2 veckor har gått eller kanske mer? Hursomhelst så fortsätter Australien att leverera med sitt fina och varma väder, dock har jag hört att det ska börja bli kallare, i denna stad tror jag det handlar om ca 20 grader istället för 28 så jag lider inte för det. 
 
Sista veckan innan Henke kom så fick Jossan besök utav sina kusiner och vi alla åkte till Byron bay över helgen. Alla väder-appar sade att det skulle åska och regna men där satt vi ute i strålande sol, verkar som att vemsomhelst kan bli meterolog? Vi tog oss en tur till ett lighthouse, sjukt jobbigt med upp och ner hela tiden men helt klart värt utsikten! Blev en utgång som slutade med att kusinerna satt och sjöng imsevimse spindel på ett poppigt sätt, fråga mig inte varför men kul var det! Sista dagen låg vi på stranden och sedan bar vi oss av hemmåt med ett stopp i Brunswick där vi hyrde SUP och gled runt på en kanal med väldigt blått och fint vatten. Blev ett och annat hopp därifrån också, woop woop alltid lika kul, kanske dags att hoppa fallskärm snart igen? :D
 
St:Patrickday kom och det blev lite festligheter, kul det med och fick träffa lite nytt folk och fira en dag som man inte firat förut, hejja Irland!
 
Sedan var det torsdag och dagen jag väntat på i en månad, Henke skulle komma! Jag och Jossan satte oss i Pebbles och gasade mot flyglatsen och där stod han och väntade när vi kom fram, underbart att får träffa honom igen :D <3 
 
Så senaste veckan har spenderats med att visa Henke lite av detta paradis, har gottat oss och legat massa på stranden så nu börjar även han att få lite färg (Y) Hade en sista middag med Jossans kusin innan han åkte, skön prick det där! Och i lördags var vi på en stunt acadamy, dom visade lite olika stunt som dom gjort (bla i filmer som superman och Pirates of the Carribean) och vi fick göra lite "bas" stunt, som avslutades med lite volter, kan stolt tala om att bakgrunden som gymnast sitter fortfarande kvar ;) 
 
Inte alltför mkt annat som händer just nu eftersom jag måste hålla i pengarna lite nu tills jag får jobb, men man är ju i Australien så klagar ej!
 
Hoppas våren kommit på riktigt till er därhemma denna gång, så ska vi fortsätta att glida in mot hösten! 
 
Hare gött hej :)
 
 
 
 
 
 

8/3/15

Hejsan Hoppsan Svedala!
 
Har gått några dagar sedan sist men en hel del har hänt, och allt positivt! Och i samma ögonblick som jag skrev det kom jag på en negativ sak, blev sjuk dagen efter min springrunda så har gått och snörvlat och hostat lite hela veckan, men nu börjar jag bli bättre :) 
 
Sen till positiva som man ju alltid ska fokusera på! Jossan hittade tillslut en bil som hon föll för och hade allt hon ville ha, lucky number 4. Blev en blå Hyunadai som går som smort, och såklart åkte cidern fram för att fira denna händelse!  Pebbles (som vi döpt bilen till) har redan tagit oss till Ikea och idag till en stad som heter Currumbin, supermysigt. Där fick vi hoppat från en klippa mitt i typ djungeln? Nja inte riktigt kanske men var väldigt fullvuxet som jag skulle kalla det, en helt annan sida av Australien än den jag sett förut. Sjukt vackert, så nu är jag nästan sugen på att dra till en farm haha. Nej vi tar ett ställe i taget nu..
Åt lunch på ett ställe som låg precis vid stranden och alla blev sjukt mätta, knappt så man orkade ta sig typ 30 trappsteg upp för att titta på utsikten som fanns, men vi kämpade på och tog oss upp, muy bonito som en spanjor skulle säga! 
 
Jag har också lyckats hitta en lägenhet åt mig och Henke, lucky number 4 där med. Blev en som ligger precis mellan Broadbeach, där Feliks bor, och Surfers Paradise där jossan bor, passar oss (okej kanske mest mig) utmärkt :) Ska dela lägenheten med en äldre grek som har otroligt mycket energi så det kan bli spännande! Han verkar dock otroligt hjälpsam och han har redan pratat med en kille som äger ett café inne i Surfers så förhoppningsvis har jag jobb i slutet av denna vecka! Har också ett jobb som jag själv sökt till som ska ringa imorgon, så det kan vi hålla tummarna för när vi ändå håller på (Y)
Den 16e flyttar jag in och sen kommer Henke den 19e, ojoj nästan bara 10 dagar kvar <3
 
Annars så har jag legat vid poolen, badat i havet, tagit mysiga promender, läst böcker, har varit upp till 35 grader den här veckan vilket har vart svettigt, MEN jag tar det framför 35 minusgrader, alla dar i veckan!
 
Träffade Feliks i torsdags, vi tog en promenad längs stranden, fikade på ett café (jag bjöd denna gång ;) ) och sedan var vi i hans lägenhet ett tag och chillade, mucho trevligt det med :)
 
Nej nu känner jag att jag uppdaterat tillräckligt för denna gång, får se om jag skriva om ännu fler nya händelser tills nästa gång :)
Tack och hej leverpastej!
 
 
 
Liten hike och ja en exotisk fågel av något slag =)
 
Feliks ställde lite halvt motvilligt upp på bloggmaterial (Y)
 
 
Currumbin 
Tre glada roadtriptjejer :)
 

2 veckor, typ

Hej hopp allihopa!
 
Har ju sagt att jag ska leva i framtiden så vi fortästter väl med det. Ännu en vecka och helg har flugit förbi och snart är det två veckor sedan jag kom hit! Det fina vädret höll i sig, så gladare kan ingen vara! Har börjat få lite färg nu, eller ja den smyger sig på sakta men säkert, så ska nog vara en liten pepparkaka tills Henke kommer (Y)
 
Var ju och delade ut resten av mina cv:n i fredags, tanken var att göra det på torsdagen men såna saker drar man sig för att göra så jag kom på en fin liten ursäkt till att vänta en dag. Fick ungefär samma respons som förra gången förutom att jag pratade ordentligt med två managers som båda två lät positiva. Ena stället var ett frozen yoghurt ställe och han skulle höra av sig i början på den här veckan, har inte hört något idag men hoppet lever ännu! Vet dock inte hur jag ska kunna stå i en glassbar med massa godis utan att gå upp typ 3 kilo i veckan, men det problemet skjuter vi upp om/tills det är dags! 
 
Jag och Jossan köpte varsitt 30pack cider förra veckan så en och annan cider har det blivit på balkongen på kvällarna, mysigt men ack så ohälsosamt. Skyller på att jag fortfarande har semester, gäller ändå fram tills jag får jobb ;)
Fredagen hade vi två tjejer över här och bara umgicks, tanken var att gå ut men det började spöregna så blev ändrade planer där. Och lördagen var vi på en fest för en tjej som fyllt 21, dom hade gått all in på den festen och hon hade fått en bil :O Australienarna är lite lika amerikanarna ändå på vissa sätt! Kul var det iaf och vi fick t.o.m en liten godispåse när vi gick (nostalgi från när man var liten) men den tappades tyvärr bort på krogen senare...så fick bli ett ägg ist när vi kom hem, inte lika gott men fick duga!
 
Var nyss ute och sprang för första gången sedan jag kom hit, underbart att vara tillbaka till strandlöpningen! Tog sedan ett dopp i poolen, oj vad jag önskar att jag hade gälar ibland och kunde leva lite under vattnet. Njuter av tillvaron till 100% för tillfället :)
 
Nu ska jag läsa ut min bok som jag fått låna, bara 30 sidor kvar så spänningen är olidlig! Inget speciellt planerat för veckan, tar var dag som den kommer, hare gött hej :)
 
 
Promenader och festbild
 
 
 
 
En liten ödla och huset som jag bor i just nu :)
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0