San Diego och förra veckan!

Hej Hopp allihopa, nu har de gått lång tid sedan jag skrev känns det som, men mycket har man hunnit med!
 
Förra helgen var vi på våran första brunch sedan vi kom hit, blev väldigt lyckad! Var varmt och skönt ute så vi hittade en mysig uteservering mitt på state street och beställde våra efterlängtade pannkakor och öste på med sirap, åh vad gott det är. Sedan strosade vi runt och tog en pedikyr, Lotta var inte helt nöjd så då blev det inge dricks för hennes del, men min tant/dam/tjej (ja vad man nu kallar dom), var jättegullig så hon fick det en fattig en student har råd med! På kvällen köpte vi hem en vinflarra och tittade på andra SATC filmen, herregud vad roliga dom sista 20 min i den är, älskar Samantha! Blev ett bra avslut på en bra helg (Y)
 
I veckan så var vi lediga i måndags, yyeeeess vi slapp våran jobbigaste lektion! Vi pluggade till provet ist och gjorde lite smått och gott. VI har även skrivit upp oss på en fitness kurs för att få alla poäng vi behövde från skolan, så vi har checkat in skolans gym och hängt där en del för att hinna med alla timmar som vi var tvugna att ta igen. Gymmet var väl bra för att vara ett skolgym men dom har lite konstiga regler. Vi måste ha långärmat på gymmet och gå runt med en handduk som vi ska lägga på maskinerna. Jag undrar om det är en av våra lärare som vi har som bestämt detta, hon har värlens bacillskräck. För min del är det "lite skit rensar magen", men inte här. Well well, det är bara att följa reglerna och se hur det går! 
 
På onsdag var det dags för prov, det kändes som att vi kunde allt innan så vi var ganska lugna, men som med alla prov så är man alltid lite nervös. Men det gick bra och på onsdag får vi reda på om det stämmer eller inte, så håll tummarna! 
Efter lektionen så kom Lottas kille och hämtade oss, hurra vi får åka bil hem! Dom hade inte sett varandra på tre månader så jag gav dom två dagar att hänga och klänga på varandra så mkt dom ville, bussigt va? 
 
I fredags så var det dags för månadens höjdpunkt San Diego, weehooo! Greg trodde att det skulle ta 3-4 timmar, men icke, med alla stop så tog det 8h!! Helt sjukt men sant. Allt beror på trafiken i L.A, tror vi satt fast i ca två timmar. En sak är säker, där vill jag aldrig bo! Det är tur att vägen ner består av att köra längs med vattnet så det hade kunnat vara mycket värre. Men fram kom vi och vårat hostel visade sig vara väldigt bra och låg mitt i smeten, toppen! Vi bytte om snabbt och sedan så körde vi en barrunda och hamnade på ett ja kan inte säga mysigt ställe men dom hade god dricka, bra musik och bästa av allt, vattenpipa! En kort men bra första dag.
 
Lördagen spenderade vi vid stranden, gick runt och strosade, åt lunch och bara var om man säger så. Solen hade lite svårt att titta fram men vi överlevde ändå, så himla mysigt att bara sitta vid stranden och ta det lugnt. På kvällen åt vi på Cheeskake Factory, som man saknat det stället! Maten var gudomligt god och cheeskaken gör mig aldrig beviken, sjukt gott alltihopa! Sedan hade vi tänkt köra på en riktig utekväll men killarna var inte så sugna på det (såklart) så då blev det en bar igen och jag smakade Applemartini för första gången, OMG vad gott det är! Vill inte dricka nånting annat framöver. Lyckad kväll och vill inte lämna staden, så många fina byggnader, mysiga kvarter, kan dock inte klaga på där vi bor heller, men ändå! Gillar staden sjukt mycket, kanske blir att plugga här ändå? vi får se!
 
Söndag var det dags att sätta sig i bilen igen men vi hade många fina stopp att se fram emot. Första stoppet blev Laguna Beach, mysig stad längs med kusten där vi stannde och åt lunch och njöt lite av solen. Nästa var Newport Beach, och tror at vi lyckades se några av ställena som är med i O.C, yeey lite coolt. Vi testade även på något kallat frozen banana, fryst banan doppad i choklad med nötter på, gott det med. Sista stoppet blev Huntingon Beach där jag fick alla att testa Hamboards, min värdpappa får snart börja betala mig för all denna fina publicitet jag ger dom! Skitroliga att åka på och killen i kiosken kom ihåg mig från i somras, där ser man! Vi hann med att se solnedgången och tog lite fina kort innan skutan tog oss hela vägen hem till Santa Barbara. 
Btw, det finns så himla många fina hus här, vid stranden, uppe i bergen, på stranden, man vill ju bo överallt! 
 
Skulle gärna haft några fler dagar, men annars, borta bra men hemma bäst!
 
Nu är det nya tag som gäller för en ny vecka, hare gött hejj! :)
 
Downtown San Diego
 
San Diego Harbor
 
 
Bilden gör inte husen rättvisa alls, sjukt fina hus med utsikt över havet, man kanske ska bli 
mäklare iaf?!
 
 
Newport Beach
 
 
 
frozen banana
 
Ännu ett fint hus precis vid vattnet
 
 
Gregs kusin, Greg, lilla jag och Andreas
 
 

Plugg och mera plugg!

Lite så känns det just nu när man inte är van. Vi läser fyra ämnen varav två är mkt plugg och de andra är lite mindre, pjuh en liten mjukstart. Vi har prov nästa vecka så det har inneburit lite extra mycket pluggande, men som tur är så är vi ju två som pluggar samma saker så då går det lite lättare. Plus att vi har kommit på ett utmärkt sätt att plugga; nämligen att ta med oss plugget på en strandpromenad (Y) Känns inte lika tugnt att läsa massa gojja när man har stranden och vågorna som sällskap. Senaste veckan har det varit så varmt och skönt och vi har verkligen njutit av det och försökt suga upp varje solstråle vi kunnat, nästa vecka ska det bli kallare (16grader) igen, buhu. Men så är livet när det är ökenvärme eller vad det kallas! 
 
Min groupon deal på yoga studion har tyvärr gått ut också, för att summera min tid som yogare (eller vad säger man) så kan jag ju säga att jag gillar det väldigt mycket. Får hålla tummarna att jag kan köpa en till deal snart. Men först ska jag testa en annan grej, nämligen aerobics på studsmatta! Jag älskar ju att hoppa studsmatta så det känns som att det inte kan gå fel. Kostade 100kr för att testa fem gånger, taget, och jag älskar Groupon. 
 
Alla hjärtansdag har väl ingen missat att det var också? Det var tydligen också nån viktig gubbe här borta som fyllde år så vi fick ledigt från skolan, man tackar! Så vi spenderade dagen på stranden och på Starbucks, fick lite färg på båda ställena! Var en hemlös kille som vi gick förbi som först frågade om vi hade mat han kunde få, det hade vi inte, då kom frågan "Well, will you be my valentine then?" , var ju gulligt men vi tackade snällt nej. 
Vi lagade lite god mat och sedan hade vi köpt jordgubbar som vi doppade i choklad, mumma vad gott! 
Sedan blev det strömavbrott på kvällen och det första vi hör är folk som skriker "RIOT!" (Upplopp), som tur var så kom strömmen tillbaka efter någon minut så upplopp blev det inte, pjuh vi överlevde ännu dag i detta Isla Vista haha. 
 
Det blir en lugn helg för oss eftersom att vi ska åka till San Diego nästa helg, untz untz! Lottas kille kommer i veckan och han har hyrt bil i en vecka så då kände vi att vi måste passa på. Får se vad staden har att erbjuda denna gång! Det blir hostel för mig och våran nya kompis Andreas medans Lotta och Greg slår på stort och tar in på hotell. En liten minisemester kommer sitta fint!
 
Imorgon tänkte vi unna oss en heldag utan plugg och åka in till Santa Barbara och ta en god pankaksbrunch och sedan göra pedikyr, kommer sitta fint, har inte ätit en enda pannkaka sedan jag kom hit? Sjukt ju, så nu är banne mig på tiden, åh längtar verkligen efter sirap!
 
Nej nu tror jag att det får räcka för denna gång, hoppas ni har det bra där hemma, hörde att Kalla hade gjort något otroligt? Sorgligt att min enda nyhetskälla är Facebook..
 
Nåväl, hörs kanske efter min weekend i San Diego, tvivlar på att det händer så mkt annat än plugg nästa vecka tyvärr. Hasta la vista!
 
 
 
 
 
Våran lilla gata, vi bor i det fjärde huset :)
 
Var tvugna att skoja lite med amerikan

Andas ut

Som rubriken lyder så kan vi nu andas ut då vi har fixat allt som har med skolan att göra (hoppas vi, klarar inga fler överraskningar), anmält oss till rätt kurser, betalat och faktiskt gått på alla lektioner. Vi blev tvugna att byta en lektion mot en annan, vilket inte gjorde oss något då det blev ett lättare ämne, yes! Nu är det bara att plugga kvar då..
 
Vi kan också andas ut angående Kilroy och Gouda, vi ska nämligen få alla pengar tillbaka där med, hurra eller ska man säga ka ching? ka ching passar nog bättre in i detta sammanhang, känns väldigt skönt, skam den som ger sig!
På tal om ka ching så har vi även råkat shoppa lite. Först var vi in på Marshalls och där är det faktiskt OMÖJLIGT att gå in utan att köpa något, ni som varit där inne vet vad jag menar! Jag unnade mig också ett par riktiga solglajer nu när jag ska bo här där solen faktiskt lyser mer än två månader om året. Blev ett par klassiska RayBan aviators och jag är sjukt nöjd. Blev även ett par fina klackskor, men där tog det faktiskt slut. Vad ska man med pengar till om man inte får göra av med dom liksom?. 
 
Något som kanske gör er därhemma lite skadeglada är att det faktisk inte är alltför varmt härborta, vilket vi hade trott. När vi kom var det jätteskönt men senaste två veckorna har vi fått ha jacka och halsduk (okej det är bara jag men ändå) och på kvällarna är det racerfart på cyklarna hem som gäller. Men i veckan verkar det som att det ska bli varmare iaf, håller tummarna för det för jag kom inte hit för att frysa! 
 
Helgen har varit lung eftersom att vi har haft en hel del at plugga. Hade en mysig dag i fredags då vi strosade runt i Santa Barbara lite och sedan var jag på midddag hos kusinen och hennes kille. Blev bjuden på fishtacos och kollade på OS-invigningen. Förstod inte riktigt vad allt var men det var väl kul att ha sett, lite General Education som Amerikanarna skulle kallat det!
Påvägen hem höll jag på att gå in i en stor husbil, don´t walk and text säger jag bara! 
 
Lördags åkte vi in till gymmet och jag skulle testa zumba, var inte så mkt att ha, buhu jag som ställt in mig på att få skaka rumpa lite då och då. Fick bli ett löppass ist. Sedan var det storhandling som stod på schemat. Vi tog min feta resväska och släpade den på bussen, inne i mataffären och hela vägen hem. Vi får en del konstiga blickar men tror nog dem flesta bara tycker vi är smarta som slipper släpa allt. Eller ja, det är det vi intalar oss själva iallafall. På kvällen pluggade vi lite och sedan blev det lite Ben&Jerry´s och kollande på Sex and the city, klassiker!
 
Idag (Lördag) var vi på yoga, svettigt som tusan men roligt, och därefter var det Starbucks och plugg som gällde. Något vi inte är dom enda som gör, fullproppat så vi fick sitta ute, dock varmare där än inne, vad är det med Amerikanarna och AC, dom verkar ju aldrig frysa?!
 
Nåväl, Snart dags för en kopp te och sex and the city, bästa sättet att ladda om batterierna inför en ny skolvecka (Y)
 
Hare gött hejj!
 
 
En av våra föreläsningssalar
 
 
 
 
Fin solnedgång innan lektion :)
 
Fattig student utan bil, javisst!
 
 
 
 
 

First week

Då har det gått nästan 10 dagar sedan sist, oopsi! Lite jobbigare att blogga som student än som au pair, aningen mer att göra om man säger så. 
 
Well well, första dagarna tillbaka i skolbänken, på väldigt länge, kändes bra. Vi har lyckats få bra lärare i alla ämnen och alla vill bli tilltalade med sina första namn och var väldigt sköna typer, tillskillnad från vad vi fick lära oss första veckan. Som sagt, dessa amerikaner fattar inte att generel education inte bara handlar om det man lär sig i skolan. 
 
Har märkt att kvällskurser kanske är något för mig ändå, man kan sova ut, hinner träna och göra alla ärenden och även slappna av (kanske blogga) lite, så tummen upp för det so far (Y). Eftersom det bara var första veckan så var det inte alltför mycket att göra, lärarna gick igenom kursinnehållet och sedan fick vi i princip gå. Just det, kan säga att det är KALLT här på kvällarna, inga shorts och t-shirt på då inte. Men vinkingar som det sägs att vi svenskar är så ska vi väl klara det ett tag, eller?
 
Btw, det känns som att man har saker att göra hela tiden, är det inte det ena så är det det andra och har man väl gjort allt man ska ja, då är det det bara börja om osv, är det såhär vuxna har det? Isf gäller det att vara organizerad! Och på tal om det så har vi införskaffat oss almanackor så vi kan hålla koll på alla läxor och prov. Billigt och bra att köpa på skolan, dock är böcker väldigt dyrt, men det vet väl alla andra erfarna studenter redan, och nu vet ni andra också det så slipper det komma som en chock! 
 
I helgen så testade vi på kickboxningen och dagen efter så var träningsvärken ett STORT faktum, varken jag eller Lotta kunde knappt röra på sig, så det är tur att man bor i ett så mobilt land där allt finns lätttillgängligt ;) 
Blev bio i lördags, "wolf of wall street", väldigt grov men helt klart sevärd film, fick moffsat i mig lite m&ms nu när mitt sötsug är tillbaka, wihooo, eller inte. 
 
Det mest spännande som hände förra veckan var väl att jag lyckades få in en liten liten svart sak ögat som verkligen vägrade komma ut. Sköljde ögat i poolen, i duschen men icke. Tillslut fick jag be om hjälp på gymmet och efter mycket om och men och ett finger i ögat så vips var det borta och kvällen var räddad. 
 
Nu ligger jag här i myskläder, proppmätt efter en god lunch, wokade grönsaker och kyckling i teriyaki sås, mmm! Om någon timme så är det dags att bege sig mot bussen och skolan för en tre timmars lektion om Cultural Geography, spännande! 
 
Btw, på helgkvällar går det inte att vädra eftersom att det då en minut senare stinker marijuana i hela rummet haha, hoppas det inte kommer bli alltför varmt medans vi bor här. Nu skriker Lotta från duchen och frågar hur man använder Snapchat, hon är helt såld, bättre sent än aldrig I guess! 
 
Lite kort och gott om allt och inget, får se vad veckan har att bjuda på, so long! 
 
P.s, på nytt kär i peanut butter, tur att vi köpt ett kilo!
 
Våran egen påhittade brasa/element som värmer otroligt bra! 
 
Godaste kombon, om jag kommer hem som en köttbulle vet ni vem boven är
 
Bara för att den är söt!
 
 
 
 
RSS 2.0