En ledig dag

Då var vi inne på våran fjärde lediga dag, vi har nu varit här precis en månad och vi har även bestämt oss för att stanna ännu en månad. Närmare bestämt fram tills vi sätter oss på ett plan och far mot nästa destination, BALI! Yes det stämmer, nu är biljetten bokad och klar för 26 juni så det är bara att åka, wehooo! Kommer förmodligen möta upp ett av paren här där för att resa lite tillsammans, kul!
Resten av resplanerna är dock fortfarande oklara men förhoppningsvis så hittar vi ett ställe att bo och jobba på (precis som här) i Kambodja och spenderar några veckor där också innan Henke åker hem från Bangkok. HIttade direktflyg med Norwegian för ca 3000kr, helt sjukt billigt! Mycket kan hända men det är våran preliminära plan just nu. 
 
Här rullar det på men vädret har varit lite halvdåligt så det har spenderats mycket tid med att kolla på serier. Lite skönt att få ett break från solen ibland men den får gärna titta fram tills på tisdag för då fyller lilla jag år och vi skulle gärna vilja ta en tur ut till barriärrevet för att spendera lite tid under ytan, så håll alla tummar ni har! 
 
Jag utnyttjar min yoga matta och kör ett pass nästan varje dag, har nu blivit riktigt bra på att stå på huvudet och jag fortsätter att träna på att stå på händer. Hoppas att jag kan lyckas riktigt bra med det och kunna hålla balansen länge innan jag åker, tackar youtube för alla bra gratis klipp och pass! (Y)
Henke kom precis tillbaka från sin dagliga fisketur utan fisk ännu en gång tyvärr. Kan inte fatta hur han har tålamod till att stå där varje dag utan att få något, en äkta fiskeälskare! Hopps han lyckas få en av storfiskarna innan vi åker. 
 
Om man ska klaga på något denna vecka så är det att vi har haft lite dåligt med mat och fick be henne om att handla 2ggr, vanligtvis handlar hon bara en gång. Hon har nu sagt att det är väldigt mycket att göra på kontoret så hon hinner inte handla 2ggr i veckan, men hon verkar inte förstå att det är 8 personer som hon handlar åt eftersom hon handlar för lite. Kylskåpet fylldes igår iaf så vi får se om det räcker annars får vi ta ett snack med henne igen, mat och boende är ju det vi jobbar för så det är inte mer än rätt att vi ska kunna äta oss mätta varje dag. Får se hur det går med detta! 
 
Som sagt är vi lediga idag men kommer nog inte att göra något speciellt, får hålla i pengarna och spendera dom i Asien istället. Skönt att njuta av sin lediga tid där man annars jobbar och se dom andra springa runt, då känns det som ledighet hehe. 
 
Nej snart dags för lunch så ska kila ner till köket,har inga nya bilder på lägger upp från mossman gorge,  hare gött hejj :)
 
 
 
 
 
 
 
 

23/5

Hallu!
Klockan är nu halv 7 här och Henke har precis gått ner för att påbörja kvällsmaten, vi har schema för vem som lagar mat och vem som diskar och hitills har det funkat väldigt bra måste jag få säga, speciellt när jag slipper laga mat :P Det är dock väldigt mycket ris, pasta och potatis så just nu känns det som att jag kommer rulla härifrån när det är dags att åka, får fortsätta hålla igång med träningen för undvika detta! Har inte blivit så mycket träning denna vecka av olika anledningar men nästa vecka så ska jag och franska tjejen köra igång igen :)
 
Denna vecka har vi haft för oss en hel del faktiskt! I måndags så fick vi låna bilen och åka in till Port Douglas med det franska paret. Vi gick runt och strosade och hann med ca 3 affärer innan allt stängde, affärerna stänger väldigt tidigt eftersom det är en liten stad och säsongen inte har kommit igång riktigt än. Vi satte oss på en bar och tog en öl och sedan strosade vi vidare mot hamnen för att hitta oss en matbit. Jag beställde en efterlängtad sallad och jag kände hur min kropp sjöng hallelujah när den fick något annat än pasta till middag. Henke beställde en stor biff som var väldigt god medans fransoserna inte var lika nöjda med sin mat, dom är nog lite petigare än vi är.. Resturangen låg precis vid vattnet men tyvärr var det mörkt när vi kom dit så fick inte njuta till fullo av utsikten, ibland saknar man svensk sommar! En väldigt trevlig kväll var det iallafall :)
 
I onsdags var det dags att ge seglingen ett nytt försök och denna gång lyckades vi! Kom dit en timme innan och hamnade först på listan (Y) Vi seglade i cirka två timmar och det var jättemysigt att komma ut på havet, även det fick mig att tänka på Sverige igen och alla båtturer med båten, får bli nästa sommar! Själva seglingen var gratis men man var tvungen att köpa en matbit eller något att dricka efter seglingen, så vi satt kvar där ett tag och pratade med kaptenen och skrev i hans loggbok, får se om vi hinner med någon mer segling innan vi åker :)
Efter seglingen var det dags för lite avskedsparty då två par skulle lämna oss dagen efter. Vi hade BBQ med lite vin och öl och senare på kvällskvisten åkte även nutellaburken fram. Kort och gott en väldigt rolig kväll och känns som att det blivit bättre sammanhållning i gruppen efter det, tänk vad några öl kan göra! 
Vi hade dock vårat första lilla bråk förra helgen då vissa inte jobbar lika mycket som andra men det löste sig och som sagt, nu är alla sams igen. Är nog ganska oundviktligt att vara helt konfliktfritt när man bor 8 okända personer i samma hus och man är tillsammans i stortsett 24/7, känns som att vi har haft ganska tur med människor ändå. 
 
Framtiden är fortfarande inte helt bestämd men vi har bestämt oss för att stanna här i ca 3 veckor till och sedan bege oss till Asien och spendera några veckor där. Henke kommer till 99% att åka hem i augusti (buhuuu) så vi kände att vi hellre spenderar våran tid i Asien än på en farm, inte så svårt val egentligen! Vi kikar på att åka till Bali först och sedan kanske det blir Kambodja, men som sagt inget är bestämt ännu, vet nog mera nästa gång det är dags att uppdatera här. Kanske lyckas få med mig Feliks på något av äventyren också så jag slipper vara ensam fram tills pappa och Heddy kommer :)
 
Våran klocka har stått på 06:00 två dagar i rad nu och jag har lyckats komma upp båda gångerna och gått en promenad på stranden innan frukost. Vid den tiden får jag sällskap av en fin soluppgång också, finns värre sätt att påbörja sin dag! Och jag har köpt en yogamatta och hittat massa bra klipp på youtube så nu har jag dragit igång med det igen :D
 
Som alltid känns det som att jag inte har något att skriva om men på något sätt lyckas jag ändå få ihop en lång text, Veckans updatering, check.
 
Avslutar med att säga grattis till pappa som fyller år imorgon :D
 
Hårt arbetande killar
 
Bakning och lekning
 
Lekte lärare och lärde ut lite engelska när vädret inte var som bäst (Y)
 
Grillkväll med hela gänget
 
Ut på tur aldrig sur :D
 
Sliter hårt i tvättstugan...
 
men vi belönar oss med ett dopp i poolen!
 

15/5

Då var det dags för ett nytt blogginlägg, en vecka sedan sist och ja visst är det väl lite som har hänt även om vi mest bara slappar efter jobbet.
Vi tog turen till Mossman Gorge med våra fransoser, väldigt grönt och fint, dock väldigt torrt för att vara regnskog. Det har tydligen varit torraste regnperioden på länge, vilket man förstått då vi kanske haft två regnskurar sedan vi kom hit, skönt för oss men inte lika skönt för naturen. Fint var det och det blev även ett kort dopp i det kalla friska vattnet så nu kan man checka av det på listan av saker att göra runtomkring här!
 
Det har kommit ännu mera folk hit så nu är vi totalt 12st, väldigt många att laga mat åt men som tur är så har vi delat upp oss i väntan på att två par ska åka vidare nästa vecka. Blir skönt det med då det inte finns så mycket att göra för allihopa, varit en lugn vecka på jobbfronten, pjuh! 
 
Våran chefs dotter var här den här veckan också, bestämd men trevlig tjej och hon tog med oss in till Port Douglas för åka segelbåt vid solnedgången. Tyvärr kom vi försent för att några skulle stanna och köpa cigaretter så vi får försöka nästa vecka igen och då vara ute i lite bättre tid! Vi hade dock en trevlig kväll ändå, stannade kvar vid hamnen och tog några öl, dottern hade fått pengar för att köpa lite tilltugg åt oss (bästa chefen eller vad??) men hon tyckte att öl/cider lät som en bättre ide, kan väl inte säga att någon av oss protesterade. Blev en väldigt trevlig kväll och var skönt att komma utanför våran lilla bubbla som vi annars lever i. 
 
Fick klagomål från en gäst häromdagen för att ett av husen tydligen var väldigt "smutsigt" när dom anlände, detta trots att vi hade storstädat huset och lagt dit blommor för att få fram en riktig tropisk känsla, men icke. Dom kommer från melbourne, där det just nu är ca 0-5 grader och regn, hit där det är 30 grader och sol men kan fortfarandeade hitta saker att klaga på. Om huset var rent eller inte hade varit det sista jag tänkte på om jag kommit hit men somliga människor är visst aldrig nöjda. Tydligen skulle hon gifta sig så kanske var därför hon var stressad? Stackars man säger jag bara. 
 
På tal om bröllop så har det vart tre stycken sedan vi kom hit, varav två på stranden, en riktig dröm! Varje gång har det varit perfekt väder och vi har försökt smygtitta så gott det går men inte så lyckat. Festen var vi dock med på vare sig vi ville eller inte eftersom att den hölls i huset bredvid oss, hurra. 
 
Just det på söndag är det dags för tredje middagen på stranden, kan inte fatta att det redan gått tre veckor! Förra middagen var sjuuuuuuuuukt god, hon hade lagat asiatiskt mat och det smakade som att det kom direkt därifrån. Tiramisu till efterrätt, väldigt god den med så det blev två omgångar, oops! Tur att man tränar säger jag bara. 
 
Nej nu är det snart dags för dagens middag, Henke lagar så då vet jag att det kommer vara supergott! Italiernarna fortsätter med sitt "impossibe" snack (skrattar lika mycket varje gång) och fransoserna pratar franska men vi har det kul ihop och alla kommer typ överens, bara när vissa inte jobbar lika mycket som vi gör som man blir lite smått irriterad. 
 
Hare gött hej! 
 
Våran kväll i marinan =)
 
Lunchtime
 
 
Gjorde drinkar från överbliven bröllopssprit (Y)
 
 
Europeiskt arbetskraft!
 
 

En vecka på nya stället

Hallihallå Sverige!
 
Sitter just nu svettig efter ett träningspass ute på balkongen i vårat nya rum som vi har väntat länge på! En vecka har redan gått sedan vi kom hit och alla utom ett par har bytts ut redan. Positivt för att vi fick vårat rum och kunde för första gången på tre veckor packa ur och få lite ordning, negativt för att dom som åkte var väldigt härliga människor. Men vi har fått två nya par som inte är så pjåkiga heller, förutom en italienare som säger att allt är omöjligt att göra, kan ju inte påstå att han minskar ryktet om att latinamerikaner är lite mera "manana manana" direkt, men han gör det han ska, trots att det är omöjligt, så det är ju bra. 
 
Veckan har gått fort och nu börjar man känna att man kommer im i  rutinerna dom har är och lär sig hur allt ska vara, speciellt för mig som ska komma ihåg allt som ska finnas i alla husen för gästerna. Än så länge tycker jag att det är ganska kul jobb, roligare när man är flera och jobbet går så mycket fortare när man delar på allt. Har länge undrat hur det är att jobba som städerska på hotell och nu vet jag! Har lärt mig att bädda fint som dom gör och vika alla handukar m.m, inget av det är förövrigt väldigt svårt haha, men nu har jag fått testa på det illafall! 
 
Henke fortsätter att fiska, är ute just nust nu också, får se om han kommer hem med middag! Igår för första gången fick han napp, har gått väldigt trögt med dragen han hade men igår fick han tag på riktigt bete från ett av husen som städades ur och då nappade fisken, finsmakare det där! Han har också lyckats få med sig en fransman senaste två dagarna så det är kul! Medans dom fiskar så går jag och franskens tjej och tränar, kul att hitta en träningskompis medans man reser :)
Imorgon är jag och Henke lediga så vi tänkte nog ta en sovmorgon och sedan drar nog vi och fransmännen till något som heter Mossman Gorge, är regnskog som man hikar igenom och badar i vattnet från bergen, kallt som tusan men kanske är skönt efter en svettig promenad. Är ca 7km att gå runt hela, kanske säger 5 så inte Henke ångrar sig i sista sekund och hellre stannar med fiskarna! 
 
I söndags var vi på en av dom mysigaste middagarna jag har varit på. Våra "chefer" hade lagat middag och dukat fint precis bredvid stranden och bjöd på vin, ost (annars överlever inte fransmännen), tilltugg och sedan hade vi lagat efterrätt. Var jättetrevligt och längtar redan till nästa söndag när det är dags igen, dom gör detta varje söndag tydligen, hurra! 
 
Ja annars så har vi väl inte gjort så mycket, är som sagt svårt när man inte har bil och kommunaltrafiken inte existerar, och man vill spara pengar. Men ska försöka ta oss in till Port Douglas någon kväll och äta middag eller något, det ska vi nog kunna unna oss! 
 
Vi lever i nuet och tänker inte så mycket på vad vi ska göra efter detta för tillfället, får se vad som händer helt enkelt! Hoppas ni har det bra hemma, snart sommar och värme för er med :D
 
 
Dags att städa!
 
Söndagsmiddagen
 
Svenskar och fransoser. Nej det var inte kallt bara vi svenskar som ja är lite annorlunda :)
 
 
Såhär kan man se ut efter dag på jobbet (Y)
 
Hårdträning men vyn gör det aningen lättare hehe
 
En sista hälsning från en av vännerna här i australien (Y)
 

Newell Beach

Yes så heter vårat nya hem och här är det då planerat att vi ska stanna en månad. Och ja, än så länge känner jag typ "hej jag vill bo här", så sjukt fint här uppe runt Cairns området och en helt annan natur än där vi var för bara några dagar sedan, så konstigt att samma land kan bjuda på så mycket olika klimat. Här är det tropiskt och varmt (hurraaaaa) med regnskog, ja som sagt jag trivs som fisken i vattnet än så länge! Vi har också bytt ut våran kära husvagn på ca 8kvm till en villa på 100kvm, för tillfället iaf, på måndag flyttar vi in i vårat riktiga rum, men det är inte så tokigt det heller.
 
Men nu går jag händelserna i förväg här, vi hade ju faktiskt först några dagar i Brisbane! Vi hittade fram till hotellet och det var en underbar känsla att få kasta sig på en riktig säng och ta en dusch där strålen faktiskt är en stråle. Vi utnyttjade vårat rum till max genom att spendera hela kvällen där, eller ja vi gick och köpte sushi och hämtade vinet som ingick i beställningen såklart hehe. Tanken var att sova ut men vi vakande vid 8 av vana (tyvärr), lyckades somna om lite och sedan tog vi det lugnt fram tills vi checkade ut vid 1. Resten av dagen strosade vi runt i Brisbane, som förövrigt än en väldigt mysig stad, och åt en middag på hostelbaren. Man fick 20% rabatt så det var bara att utnyttja! Natten spenderades inte direkt sovandes eftersom det var så himla lyhört och massa folk som inte ville lägga sig klockan 10 som Henrik och Sophie som skulle upp klockan 4. Så när klockan ringde var vi inte direkt utsövda. Men till flygplatsen kom vi och resten av resan gick bra. Blev upphämtade av våra nya "hosts" och även dom som äger stället, och dom verkar väldigt trevliga :)
 
Stället vi nu är på heter då "Executive Retreats" (http://www.executiveretreats.com.au/, hemsidan om ni vill in och kolla) och hyr ut villor till ja dom som vill, vissa av dom riktiga lyxvillor! Så jag har bytt ut spaden mot moppen och städar dessa villor, med två andra tjejer, och Henke och resten av grabbarna gör utsidan av husen och ser till att trädgården ser fin ut. Kul att jobba med flera samtidigt och vara runt folk i våran ålder, känns som vi gjorde ett bra byte! 
 
Våra dagar för tillfället är väldigt mycket slappare än förut, endast 4h jobb på morgonen och sedan är vi lediga resten av dagen och kan göra vad vi vill. Hitills har vi solat en hel del, paddlat kajak och Henke har äntligen fått fiska! Dock ingen firre på kroken ännu men det borde han kunna få under tiden här. Jag har också kastat några kast men inget napp för mig heller tyvärr, kanske kan lyckas fånga en krokodil innan vi åker? Finns en del såna här så kanske råkar fånga en sån vem vet!
 
Har inte hunnit ta så mycket bilder tyvärr men ska försöka göra det till nästa gång, här kommer iallafall några stycken som jag lyckats knäppa!
 
 
 
Vårat hus nnu, påminner faktiskt lite om en svensk sommarstuga!
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0