15/5

Då var det dags för ett nytt blogginlägg, en vecka sedan sist och ja visst är det väl lite som har hänt även om vi mest bara slappar efter jobbet.
Vi tog turen till Mossman Gorge med våra fransoser, väldigt grönt och fint, dock väldigt torrt för att vara regnskog. Det har tydligen varit torraste regnperioden på länge, vilket man förstått då vi kanske haft två regnskurar sedan vi kom hit, skönt för oss men inte lika skönt för naturen. Fint var det och det blev även ett kort dopp i det kalla friska vattnet så nu kan man checka av det på listan av saker att göra runtomkring här!
 
Det har kommit ännu mera folk hit så nu är vi totalt 12st, väldigt många att laga mat åt men som tur är så har vi delat upp oss i väntan på att två par ska åka vidare nästa vecka. Blir skönt det med då det inte finns så mycket att göra för allihopa, varit en lugn vecka på jobbfronten, pjuh! 
 
Våran chefs dotter var här den här veckan också, bestämd men trevlig tjej och hon tog med oss in till Port Douglas för åka segelbåt vid solnedgången. Tyvärr kom vi försent för att några skulle stanna och köpa cigaretter så vi får försöka nästa vecka igen och då vara ute i lite bättre tid! Vi hade dock en trevlig kväll ändå, stannade kvar vid hamnen och tog några öl, dottern hade fått pengar för att köpa lite tilltugg åt oss (bästa chefen eller vad??) men hon tyckte att öl/cider lät som en bättre ide, kan väl inte säga att någon av oss protesterade. Blev en väldigt trevlig kväll och var skönt att komma utanför våran lilla bubbla som vi annars lever i. 
 
Fick klagomål från en gäst häromdagen för att ett av husen tydligen var väldigt "smutsigt" när dom anlände, detta trots att vi hade storstädat huset och lagt dit blommor för att få fram en riktig tropisk känsla, men icke. Dom kommer från melbourne, där det just nu är ca 0-5 grader och regn, hit där det är 30 grader och sol men kan fortfarandeade hitta saker att klaga på. Om huset var rent eller inte hade varit det sista jag tänkte på om jag kommit hit men somliga människor är visst aldrig nöjda. Tydligen skulle hon gifta sig så kanske var därför hon var stressad? Stackars man säger jag bara. 
 
På tal om bröllop så har det vart tre stycken sedan vi kom hit, varav två på stranden, en riktig dröm! Varje gång har det varit perfekt väder och vi har försökt smygtitta så gott det går men inte så lyckat. Festen var vi dock med på vare sig vi ville eller inte eftersom att den hölls i huset bredvid oss, hurra. 
 
Just det på söndag är det dags för tredje middagen på stranden, kan inte fatta att det redan gått tre veckor! Förra middagen var sjuuuuuuuuukt god, hon hade lagat asiatiskt mat och det smakade som att det kom direkt därifrån. Tiramisu till efterrätt, väldigt god den med så det blev två omgångar, oops! Tur att man tränar säger jag bara. 
 
Nej nu är det snart dags för dagens middag, Henke lagar så då vet jag att det kommer vara supergott! Italiernarna fortsätter med sitt "impossibe" snack (skrattar lika mycket varje gång) och fransoserna pratar franska men vi har det kul ihop och alla kommer typ överens, bara när vissa inte jobbar lika mycket som vi gör som man blir lite smått irriterad. 
 
Hare gött hej! 
 
Våran kväll i marinan =)
 
Lunchtime
 
 
Gjorde drinkar från överbliven bröllopssprit (Y)
 
 
Europeiskt arbetskraft!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0