Bali 4.0

Om två dagar har vi varit här i precis en månad, 4 veckor, 30 dagar. Kan inte riktigt förstå att jag har lika mycket tid kvar, men är så glad över den tanken för än finns det mycket kvar att se! 
 
Sist jag skrev så var vi påväg mot en ö utanför södra Bali. Eftersom det var en sistaminuten plan så hade vi inga direkta förväntningar på detta ställe som vi hört om men av någon anledning inte lockat dit oss. Vi blev helt kära i denna lilla ö. 
Båten tog 30min och påväg in mot "hamnen", som bestod av en sandstrand, så blev vattnet helt blått, var massa små fiskebåtar och vi fick en bra känsla. Fanns inga riktiga bilar på ön, bara flakbilar som fraktade oss turister, moppar och cyklar, underbart om du frågar mig! En moppetaxi tog oss till vårat hotel och detta var första hotellet som dom faktiskt inte varit speciellt trevliga på. Som tur var hade vi bara bokat en natt så vi spenderade eftermiddagen med att gå runt och leta efter nytt ställe att bo på. två timamr senare hade vi två ställen, varav ett yogacenter, wohoo för mig, och sedan ett mysigt homestay. Tyvärr var Henke fortfarande sjuk och jag blev sjuk på nytt igen så första dagen låg vi bara vid poolen och latade oss, första stället vi hade pool på så kände att vi fick passa på lite. 
 
Sedan hyrde vi moppar i tre dagar och jag fick testa på att köra för första gången. Kan åttaaringar åka runt med typ 2 kompisar på moppen så kan det ju inte vara så svårt? Första stunden gick bra men sedan kom vurpan, Henke klarade sig utan en skråma och jag fick lite skrapsår och en halvstukad fot. Mitt äventyr framför ratten tog slut där men inte moppeturen. Henke fick ta över körningen och sedan gick allt smidigt, om man bortser från hur dålig och osmidig vägen var. Hela ön består av två små byar och man körde runt ön på 40min, typiskt island life, precis som jag vill ha det! Vi åkte till en Mangrove forest (vilket i princip är träd i vattnet) och fick en båttur där, riktigt fint. Sedan fortsatte vi turen mot en liten hängbro som skulle ta oss över till en ännu mindre ö.  Var lite småläskigt att åka över denna bron som var knappt 2m bred, vinglade och mötande moppar hela tiden, men som med mycket här så blir överraskad över hur allt faktiskt går. Vi var till en utsiktplats och en strand som heter "Secret beach", så secret var den dock inte eftersom att det var skyltat hela vägen..Men fin var den!
Vi tog oss också till en panorama point, Dream beach och Devils tear. Devils tear var riktigt häftigt då det var här alla vågor kom in och slog mot klipporna, massa vatten som sprutade och alla asiater med sina selfie-sticks blev blöta, lite kuligt.
Vi var också ner i ett underjordiskt hus som en man hade spenderat 15 år med att gräva ut, skulle jag aldrig ha tålamod till. Fick lite klaostrofobi i gångarna så höll mig till där jag kunde se uppgångarna men Henke gick en liten sväng och agerade fotograf (Y) Blev också ännu en fisketur men ingen fiskelycka denna gång heller tyvärr..
 
Sista dagen åkte vi på en snorklingstur och fick se Manta rays, ingen av oss hade sett det förut så det var coolt! Vattnet var så klart på alla snorklingställen och fägerna skarpa, en av dom bästa ställena vi snorklat på. 
På kvällarna tog vi moppen och åkte till mysiga lokala restauranger vid stranden, börjar bli bortskämda med att äta vid vattnet nästan varje dag men man får passa på medans man kan eller hur!?
 
Finns mycket mer att skriva om våran lilla ö men det får bli nästa gång, vi är redan inne på att åka tillbaka, dessa små ställen är så mycket bättre än städerna. Nu är vi iallafall på ett ställe som heter Uluwatu, nästan så långt söderut som man kan komma. Bra standard på detta ställe efter våra två nätter i Kuta som var det sämsta rummet vi bott på hitills, men vad man kan förvänta sig för 60kr/natt. Det konstiga är dock att det stället hade AC, varmvatten och TV, medans alla andras ställen är det kallvatten och fläkt som gäller. Går inte att gå på priser här på Bali, varken när det gäller mat eller husrum. 
I Kuta tog vi våra arma ben och gick till immigration för vårat 2/3 besök, även denna gång gick bra och nästa vecka får vi äntligen tillbaka våra pass! Annars så träffade vi våra fransoser och henkes kompis David som också hittat till hit. Vi var ute och åt och tog några öl, märks att man inte är van att dricka om man blir småbakis på två öl..
 
Längsta inlägget hitills tror jag?, och tyvärr är internet för dåligt för att ladda upp bilder även här(tror att det beror på att mina bilder är högre kvilitet än mobilbilder..), men ska försöka i ett separat inlägg när mera tid finns, magen kurrar och det är dags att äta! 
Fyra dagar här och sedan tillbaka till kuta och då kommer Feliks, ska blir mucho kul att se honom igen, 3 månader sedan nu! 
 
Hare gött hejj :)
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0