Bali 2.0

Hallihallå!
 
Jag har precis kommit hem från en massage på stranden, skapligt skönt, och Henke har åkt ut på sin andra fisketur här på Bali. Hoppas han får något idag för då får vi chansen att äta det ikväll (Y) 
 
Vi är inne på slutet på våran andra destination här på Bali och är väldigt nöjda även med detta ställe, kanske mest jag eftersom jag fått se delfiner :D Dykningen var det sista som hände på förra stället och det var jättebra, häfitgt att få se vraket och faktiskt få simma i det, måste göras om! 
 
Vi kom hit till Lovina i fredags och tog det bara lugnt och utforskade området lite, Henke köpte ett fiskespö som testas för första gången idag. Vi bor lite utanför Lovina så på lördagen tog vi oss in till "stan" med hjälp av public buss. Våran hotellsnubbe sade att vi bara kunde gå längs med vägen och sedan skulle den stanna och hämta upp oss. Vi var aningen skeptiska men begav oss ändå och precis som mannen sagt så kom det en liten minivan och stannade för att hämta upp oss, så man gör på denna delen av jordklotet! Stranden här liknar mera en strand och det är lite fler affärer och "riktiga" restauranger. Dock har vi testat några av dessa och vi båda håller med om att dom lokala små restaurangerna är så mycket bättre, mera mat men framförallt godare. Vi har hittat ett litet ställe som vi går till varje dag och ännu har det inte svikit oss, såå gott!
 
I söndags hade vi klockan på 5:30 eftersom mitt favoritdjur inte riktigt har samma dygnsrytm som oss människor och är som mest aktiv runt 6:00 snåret, men vad gör man inte för se dessa varelser. Vi åkte i en liten och smal båt och vi var knappast ensamma, var säkert 20 andra båtar samtidigt som oss, dom kör hårt med delfintrenden. Fick sett en hel del delfiner och leendet på läpparna kunde inte varit större! Men måste ändå erkänna att vi att vi fick lite ont i hjärtat när alla båtar i princip åkte efter och jagade delfinerna för att vi turister skulle bli glada. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig så det blev en engångsföreteelse! 
Sedan har vi trotsat lagen och hyrt moppe i två dagar. Även denna gång var vi smått nervösa och vi såg faktiskt en hel del poliser och polisstationer trots att alla sagt att det inte finns några här, men vi klarade oss! Ena dagen åkte vi till varma källor och badade lite, kanske låter konstigt med tanke på att det är 30 grader i luften men det var en upplevelse och väldigt fint typisk indonesisk sak att se. 
Igår begav vi oss på en heldagstur igen, nu har rumporna blivit vana så det känns inte lika mycket! Vi åkte och såg ett vattenfall och sedan ett tempel. Hade en liten incident med moppen men det visade sig inte vara så farligt och eftersom det finns verkstäder var femte minut så var det bara svänga och få en liten quick fix för en liten peng, ca 7 kr närmare bestämt. Moppen klarade sig hela vägen uppför berget men det var första gången vi frös sedan vi kom hit. Det var verkligen kallt, folk åkte med täckjackor och där kom vi i shorts och linne, inte konstigt att polisen känner igen oss turister..Det var väldigt skönt när vägen lutade neråt igen och vi kunde känna värmen slå mot oss, tyvärr verkar det som att Henke drog på sig en förkylning men vi får hoppas att det går över snart. 
Dagen idag är snart slut och imorgon blir det ännu en slappar dag innan vi beger oss mot nästa stopp, Seminyak. Ska även då möta upp fransoserna som landar här imorgon natt, ska bli kull att träffa dom igen! 
 
Är förövrigt väääldigt mycket försäljare här det är nästan så man vaknar och säger "no thank you" och då överdriver jag inte. Det drar ner lite på allt, men men dom måste ju få dra nytta av att vi kommer hit också. Vi har iaf hittat oss en frukttant som vi köper frukt av varje dag, alltid något :) 
 
Sådärja, då ska jag se ett avsnitt på min serie i väntan på att min fiskare kommer tillbaka, hare bra sålänge :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bjuder på lite bilder från senaste veckan :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0