Bali 5.0

Nu sitter jag på våran väldigt stora balkong för första början och ska äta en klassisk ananas pannkaka till frukost. I princip alltid det man får när frukost ingår i rumspriset, men det är inte fy skam! Även första gången jag äter ensam faktiskt men av en rolig anledning, Henke har äntligen bestämt sig för att ta dykcertifikat så han är på första dagen nu. Stakkarn fick gå upp sju, gå upp tidigt är inte något han direkt älskar 😛 nåväl, ska bli kul att kunna dyka tillsammans nu och vet att han inte kommer ångra sig! 

Vi har än en gång ändrat våra planer av lite olika anledningar. Förra gången jag skrev var vi i uluwatu, ett av dom bättre ställena vi har varit på helt klart! Många, och då menar jag många trappsteg ner till stränderna så rumpan fick sig en rejäl workout men det var det värt! Besökte uluwatu, suluban och bingin beach, alla jättefina med klippor runt om och massssor med surfare, riktigt duktiga! Hela det området är surfparadis och ser att Feliks är där nu så han trivs nog som fisken i vattnet. Jag hittade också en yogastudio som låg högt upp med utsikt till havet på ena sidan och skogen på andra, så fick äntligen gått på ett riktigt pass och även jag trivdes som fisken i vattnet (y) bestämde oss för att inte besöka templet därnere pga av dom aggressiva aporna och vi har sett en hel del tempel, inte lika kul när man inte har någon riktig historia bakom det..

Vi lämnade uluwatu och begav oss tillbaka till kuta för att möta upp Feliks, roligt jao! Vi fick även hämtat ut våra pass, äntligen. Det var dock inte helt utan problem då Henke glömde sitt kvitto på rummet, så han fick gå tillbaka och hämta, inte det roligaste i denna värmen kan jag säga, han lyckades iaf pruta till sig en taxi tillbaka så var inte alltför sura miner när han återvände 😊 på kvällen drack vi lite vid poolen och hade "tilltugg" som Feliks kallar det, med andra ord onyttigheter. Sedan blev det middag där någon halvskum aussie bjöd in sig själv på och killarna åt något som vi började undra om var friterad kackerlacka.. Fortfarande inte helt övertygad om att det var en räka. Blev av med aussiekillen och fortsatte på hotellet, trevlig kväll :) 

Nu till våra ändrade planer! Vi tänkte åka till Lombok sista tiden men vi kände att vi ville vara på samma ställe ett längre tag och detta är även bra för plånkan. Så vi tog en privattaxi upp till amed igen, första stället vi var på. Med egen bil fick vi stannat på flera ställen påvägen, tempel, gammaldags by och en örträdgård där vi fick testa Luwak kaffe, och massa goda teer. Helt klart värt 35kr extra för bilen! Väl framme letade vi boende och hittade ett precis vid stranden, var dock aningen över våran/min budget så vi letade rätt på ett annat som var billigare med frukost och wi-fi, balkong med havsutsikt är inte heller helt fel! Som jag har skrivit förut så kan man verkligen inte gå på priser här, bra det! 
Jag har tyvärr legat i sängen ända sen vi kom hit pga huvudvärk och aptiten har inte varit den bästa heller, första dagen igår som jag fick i mig ordentligt med mat och idag mår jag bättre! Tråkigt för Henke dock när jag inte orkat göra så mycket och tror han tröttnat lite på att höra "previously on one tre hill" haha. Blev en kajakhyrning för honom iaf :) 

Blir totalt ca 10 dagar här, får se vad vi hittar på, läst att det finns en chokladfabrik här i närheten, låter aningen lockande! 

Ska fortsätta klunka i mig vatten nu för att bli helt frisk, hörs om några dagar! 

Dåligt internet här så kan bara bjuda på dessa två bilder tyvärr. 






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0